Přešlap pořadatelů French Open. Na úkor Sereny musel Thiem předčasně ukončit tiskovku

3. 6. 2019, 09:16
Aktuality 82
Tohle se v tenise ani v jiném sportu jen tak nevidí. Dominic Thiem na tiskové konferenci hodnotil svůj souboj třetího kola s Pablem Cuevasem, když ho pořadatelé přerušili a požádali, aby místnost opustil a přesunul se jinam. Ve třetím kole totiž právě skončila Serena Williamsová a majitelka 23 grandslamových trofejí požadovala tiskovku okamžitě. Pravidla, i ta slušného chování, šla stranou.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Majitelka 23 grandslamových trofejí Serena Williamsová promarnila další pokus na vyrovnání rekordu Margaret Courtové. Trojnásobná šampionka antukového grandslamu se s turnajem rozloučila již ve třetím kole po porážce s o 17 let mladší krajankou Sofií Keninovou. Není tedy zase tak velkým překvapením, že se nechtěla v areálu Rolanda Garrose příliš zdržovat.

Jenže pořadatelé jednoho z grandslamů nevyřešili situaci vůbec uspokojivě. Tiskovku Dominica Thiema totiž přerušili a požádali ho, aby se přesunul jinam. Tohle jednání rakouský tenista, aktuálně čtvrtý hráč světa a loňský finalista pařížského grandslamu, a zřejmě ani většina tenisového světa nepochopila.

"To je vtip? Vyhazujete mě, protože přichází Serena? To si děláte srandu. Tak já jdu taky, můžu si taky dělat, co chci," řekl rozzlobeně Thiem.

Na obranu Williamsové je třeba poznamenat, že v žádném případě nežádala, aby někdo Thiema vyhazoval. "Dejte mě klidně do jiné místnosti, nějaké menší, ale teď," žádala Williamsová, aniž by věděla, že Thiemova tisková konference právě probíhá.

Když se o celé situaci dozvěděla, sama nejspíše nevěřila tomu, jak nevhodně pořadatelé situaci vyřešili. "Tohle opravdu není zdvořilé," řekla tenisová ikona.

Pořadatelům French Open se "povedl" nevídaný přešlap, na který se asi jen tak nezapomene. Pamatovat nejdéle si ho zřejmě bude samotný Thiem. Organizátoři jedné z akcí velké čtyřky se navíc stejně jako Williamsová dopustili porušení pravidel. Tiskovka Williamsové měla proběhnout dle předem naplánovaného harmonogramu, který je platný pro všechny tenisty.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
HayashiM
Nechci to přehánět s konspiračními teoriemi, ale v zásadě si myslím, že tady nejde jen o Serenu ani o "bros an' sistas". Tohle je prostě (viz ta Whoopi) arogantní americká davová mentalita "jsem nejlepší, každýho zválcuju a jestli se to někomu nelíbí nebo by chtěl takovou nechutnou věc jako 'přemýšlet', tak ho prostě zválcuju ještě víc".
Serena se nechová jako někdo, koho bych chtěl sám komukoli dávat za vzor. Nemusí, její volba. Moje volba je zase jí přát prohru v každém zápase do konce kariéry i po něm. A to mi jí bylo donedávna za všechny ty "prasnice" a "babochlapy" fakt líto. Ty si teda nezaslouží pořád, ale od US Open je pro mě prostě pipka.
Reagovat
Torn
Vrcholem tohodle je už pak jenom show Whoopi Goldberg, která se obouvá do Dominica stylem "kdo ty jako seš, že se dohaduješ s naší královnou...možná jedno až budeš mít tolik titulů jako ona..." :D aneb když komentuje něco vyžilá černošská herečka, která si pod pojmem tenis představí hezkou hru s plácačkama a míčkem. :D Navíc Roger to řekl jasně, ten kdo vyhrál v turnaji, má logicky přednost před poraženým, protože vítěze čekají další zápasy a musí se připravit. Doufat v zamyšlení od moderátorů amerických talkshow, je zkrátka asi moc naivní. :D
Reagovat
Torn
Reagovat
slacker
to jsou tupe afroamericke slepice co kvokaji,Serena is Qeeeeeen serena is queeeeeeeen, nasrat
Reagovat
Torn
Dámy jsou solidně mimo... :D
Reagovat
Krisboy
Jsem se ani neodvážil to video pustit. Stačí komentáře pod nim :(
Reagovat
Stan_Borowitz
Akorát Tara Setmayer je v pohodě, ta jediná řekla, že Serena prostě neumí prohrávat důstojně a že to mohla vyřešit líp.

Chudák holka, na tu se to asi na asociálních sítích seběhne, nepomůže jí ani to, že je "sista". Možná to je ještě horší, 'bo to od ní budou brát jako zradu ostatních bros a sistas.
Reagovat
Torn
To máš pravdu, ta jediná tam měla normální názor, jenže jí hned utento :D
Reagovat
smazaný uživatel
boze, to su hrozne tupela
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl...

Cocotizmus a este v priamom prenose. Keby viem, ze whoopi je takáto sliepka, v zivote by som si nekúpil jedinú jej VHSku.
Reagovat
Torn
A co sjem tak četl, není to poprvé, co něco podobného vypustila z pusy. :D
Reagovat
Torresek
Zase si mamba musí něco dokázat. Krásně se ztrapňuje, jako víc by se slušelo tvrdit že se chová jako p**a ale budiž.
Pořadatelé to nezvládli to je jasné ale asi si hodně lidí dokáže představit kdyby to neudělali co by ta kráva pustila za show! Kecy o tom že by dělala tiskovku i jinde je docela utopie :D tomu nevěřím ani náhodou.

Doma to však mrzet nemusí :) on se raději projeví na kurtu
Reagovat
Kozoroh
Já už jsem se k tomu vyjádřil, ale i sem napíšu, že Serena je primadona a pořadatelé mají z ostudy kabát, tak neprofesionální jednání, kdy porušili svůj vlastní harmonogram, je zarážející.
Reagovat
turista
Souhlasím. A Dominic udělal přesně to co udělat měl. Dobře!
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1111921-serena-je-to-spatna-osobnost-narkl-po-incidentu-legendu-ponizeny-rakusan.html

https://sport.aktualne.cz/tenis/serena-williamsova-po-vyrazeni-na-french-open-nastvala-thiem/r~952887b6852011e9b9980cc47ab5f122/?redirected=1559580289

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/delate-si-srandu-thiem-musel-kvuli-serene-zkratit-tiskovku_523733.html
Reagovat
LukasH
Selhání od organizátorů. Ale úplně vidím Serenu, jak tam arogantně stojí a říká, že chce hned..a oni se jí asi bojí. Mrzí mě to, Sereně jsem vždy fandil, ale bohužel, od loňskýho roku se ukazuje, že když nevyhrává, upozorňuje na sebe jinak. Že je nerozehraná, dělá chyby, hůř se pohybuje, se dá pochopit nedostatkem herní praxe, věkem, atd. Ale zdá se, že ztratila svou největší zbraň, mentální sílu v důležitých momentech zápasu. Dřív odvracela brejky, dávala esa, vybičovala se k nejlepším výkonům a teď v těch samých momentech selhává. To třeba Vika taky. Proto se nemůžou vrátit. Přitom jejich letošní zápas byla vzpomínka na ty finále USO. To teď trochu chybí.
Reagovat
Kozoroh
Prohra s Vinciovou na USO 2015 oslabila její sebevědomí a mentální sílu, prohry s Kerberovou, Muguruzaovou a Osakovou v GS finále pak znamenaly další oslabení její mentální síly. Už nevyvolává takový strach u soupeřek, jak kdysi.
Reagovat
LukasH
To je fakt. Tam to těžce neukočírovala mentálně a asi to považuje za největší prohru kariéry. Přece jen jí ten kalendářní GS chybí. Pak ještě zahrát dokázala, ale už to nebylo úplně ono. I když...co by za to asi teď dala.
Reagovat
Patik
mne sa aj tak najviac páči tá jeho ľubozvučná reakcia v anglickom jazyku..sírijzli ..aj mín vote heeĽ :)
Reagovat
Empe
Ten titulek nedává smysl. :) To zní, jako kdyby bylo ukřivděno Sereně. To je přece význam slova na úkor, nebo ne?
Reagovat
tommr
jj ten titulek se nepoved. Správně by tam mělo bejt "kvůli Sereně" ...
Reagovat
baggik
Serena je neuvěřitelně namyšlená a rozmachaná. A když jí někdo nevyhoví, tak ho obviní z rasismu a sexismu.
Reagovat
blixa
Mě přišlo neskutečný, že i takovej Mats se jí vlastně zastal. Poslouchal jsem ho sice napůl ucha, ale něco tam blábolili, že ona je přeci x násobná GS vítězka a že Dom snad bude mít příště více pokory .... no to mě poser ....
Reagovat
smazaný uživatel
Zle si počul.

Hovoril, ze je 100% na strane Thiema.
Reagovat
blixa
Já to neslyšel celý, ale jsem si jist, že na závěr ta madam dodala právě to, že příště snad bude mít Dominik více pokory.
Reagovat
Padme
Zajímalo by mě, jestli by tohle udělali organizátoři kvůli nějaké jiné ženě na okruhu...
Reagovat
blixa
Ne, protože jiná by jim nedala nůž na krk, že když ne hned tak vůbec. Takovou drzost má jen Serena.
Reagovat
Krisboy
"Špatná osobnost" :DDD

Diplomaticky vyjádřeno, co všichni, kdo není fanatik nebo idyot, dávno ví.
Reagovat
turista
Dominiku dobře! Není jediný důvod aby excelentní antukář uhýbal Sereně, která už 4 roky nevyhrála žádný titul. V jejím věku taky může mít na kontě 72 vyhraných titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Wot the heél, is dis džouk?..

Love his austrian accent..
Reagovat
spaniel
https://youtu.be/ Kmg71bZQn78
Reagovat
Marduch
mi nefunkuje
Reagovat
spaniel
Odstran mezeru za lomitkem. Tenisportal to nedocoli v celku.
Reagovat
Pe3k
Nechápu jak se jí může někdo zastávat.
Reagovat
mats23
taky nechapu
Reagovat
SpacialRecognition
jinou místnost, tak si dupne a půjde do tý menší. Pořadatelé by si nedovolili jí oponovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není to jen o Sereně a o pořadatelích. Je to o celé naší kultuře zbabělosti a ustrašenosti, ustupování nátlaku těch, co se naučili vyřvat si svoje domnělá práva. Je to vidět všude a doslova na každém kroku. Tohle je jen jeden drobný střípek do mozaiky.
Reagovat
jirkaS
+1
Reagovat
Krisboy
+1000

Není co dodat.
Reagovat
a.magerova
https://www.youtube.com/watch?v=o8S_Zml6XQU

;-)

http://www.normalman.cz/
Reagovat
Kozoroh
Pěkně řečeno, Stane.
Reagovat
Andrew89
organizátoři to podělají a může za to Serena...tak určitě. Jen si koupnout...
Reagovat
Andrew89
*kopnout
Reagovat
ttopi
Řekla údajně, že nechce čekat. Tím to celé začlo. Kdyby čekala, nic takového by se nedělo.
Reagovat
ttopi
Ještě chybí dodat, že Serena je matkou!
Reagovat
Krisboy
Pokud by jí pořadatelé nevyhověli, už by Praserena zřejmě do té zkrznaskrz sexistické a rasistické země nikdy nepřijela. Je přece matkou.

Pořadatelé za tohle sto palců dolů. Takhle hluboko se do tý její tlustý prdele ještě nikdo nezavrtal.
Reagovat
Patik
nebolo to skôr tak že pustime ju aby nám tu nezačala robiť cirkus a vyprávať kraviny že je matka a má dieťa..chceme mať kľud a vyhovieme jej.
Reagovat
Krisboy
...a to je právě naprosto špatně. Alibismus, připosranost, pokrytectví. Hnus.
Reagovat
Patik
pravda..v podstate nech to bolo ako chce v každom prípade to posrali.
Reagovat
jirkaS
a musí stihnout kojení! :-D
Reagovat
Kojinho
A kdyby matka Serena měla tiskovku a v zákulisí čekal čtyřnásobnej fotr Roger, vyhodili by pro změnu ji, protože vyšší bere? Asi ne, byl by to rasismus a sexismus. Ale stejně tak se může Dom ohradit, že je to rasismus a sexismus, když bezprecedentně kvůli prostoru pro černou ženu vypoklonkovali z vlastní tiskovky jeho.
Reagovat
Torresek
Určitě ne, protože Fedex by nikdy nežádal něco takového.
Dom na takovou blbost kašle :D raději se projeví na kurtu než řešit píčoviny.
Reagovat
spaniel
Tomu rikam bleskove zpravy...
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.eurosport.co.uk/tennis/french-open/2019/french-open-2019-dominic-thiem-slams-serena-s-bad-personality-after-press-conference-row_sto7310223/story.shtml

Video s Thiemom, kde hovori, ze Serena ma bad personality. :)
Reagovat
jirkaS
ten to měl z první ruky a netušil, že Serena
za to nemůže :-/
Reagovat
SwissMaestro
Serena mohla říci, že ho nechce vyndat. Navíc to bylo z jejího rozmaru hned jít na tiskovku. Správně měla čekat. Je to kráva...zas a znovu. Dobře, že si to Thiem nenechal líbit a ozval.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne pride komicke, ze povedala organizatorom, ze to je nezdvorile a beztak sa tam napchala. :D Djokovic sa minuly rok po Cekinatovi tiez ponahlal a dali ho do nejakej mini miestnosti, kde sa novinari ani nezmestili.
Reagovat
sojka1
tak ja uz nevim, ona sla ze zapasu a nevedela, co kde probiha, kdyz bylo obsazeno, chtela do nejake jine a treba mensi, ale volne mistnosti.... dozvi se, ze vyhodili Doma a odsoudi to.... ale je to proste krava..... :-(((
Reagovat
spaniel
Rekla ze nechce cekat, jinak odchazi. Organizatori zpanikarili. Mela tech par minut pockat jak kazdy.
Reagovat
sojka1
organizatori nemaji co panikarit, od toho je predem naplanovany harmonogram.. :-)
Reagovat
ttopi
Ten ale nepočítá s tím, že někdo řekne, že se mu nechce čekat :D
Reagovat
sojka1
ja jsem ten harmonogram nevidela, co kdyz Dom uz svoje minuty presvihl? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem svoju tlacovku len začínal...

Hoci Serena chcela do mensej miestnosti, zaroven neodmietla presunutie Thiemovej tlacovky. Takze ju to ospravedlnuje len velmi zlahunka.
Reagovat
sojka1
Na obranu Williamsové je třeba poznamenat, že v žádném případě nežádala, aby někdo Thiema vyhazoval. "Dejte mě klidně do jiné místnosti, nějaké menší, ale teď," žádala Williamsová, aniž by věděla, že Thiemova tisková konference právě probíhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako ju to ospravedlnuje?
Reagovat
sojka1
ale ja ji prece neospravedlnuju, jen vidim, ze to nezvladli organizatori, tak ji meli vrazit ji do nejakeho krcalku, kdyz se uz "nemohla dockat" a navic o to vyslovene pozadala.. :-)
Reagovat
baggik
Hráč musí mít vyhrazen čas na zápas, může se to přerušit kvůli dešti, protáhnout na tři vyrovnané sety atd. Takže argument, že spěchá neobstojí.
Reagovat
sojka1
o to prece vubec nejde, organizatori ji nerekli Serca, je tam Dom, pockej chvilku, prece takova sampionka nebude mit tiskovku v nejakem ajncliku... nerekli ani dobre, tak nic, ale Serca, bude postih za neplneni smluvnich podminek... :-) Rozhodli se ji vyhovet a provedli to nevhodnym zpusobem, za me tecka.
Reagovat
smazaný uživatel
vacsi sampioni robili tiskovku v kumbali, mohla aj ona ;)
Reagovat
George_Renel
Takže je jen vyděračka? .-)
Reagovat
Davor1
'aniž by věděla, že Thiemova tisková konference právě probíhá.'
Reagovat
baggik
Tak to by musela bejt slepá aby neviděla, že jsou tam lidi a pak že se odtud přesunuje naštvanej Thiem a rakouští novináři.
Reagovat
turista
Ať řekla Serena cokoliv tak je to jednoznačný faul pořadatelů na Dominika Thiema. Jsou to pitomci.
Reagovat
smazaný uživatel
Je úplně běžný, že se tiskovky přesouvají do menších nebo větších místnosti podle potřeby i v průběhu tiskovky.
Reagovat
spaniel
Kdyby to bylo běžný, asi by Dom tak nereagoval a nebylo by kolem toho tolik pozdvižení.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiemovi sa to este nestalo. A to povedal, ze aj Nadal s Federerom bezne cakajú, kym skoncia svoje tlačovky hraci bezní hráči..
Reagovat
baggik
Ale ona řekla pořadatelum, že je nezdvořilé aby jí nechali čekat. To někdo popletl v interpretaci.
Reagovat
aligo
Přesně... je nezdvořilé že Matku nechají čekat... musela rychle domů aby byla podojena
Reagovat
Mayo
Rasista jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
a sexista!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Mayko, ty si král.
Reagovat
Franky
blby a blbsi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist