Preview: A. Bondarenková - Kvitová

12. 1. 2009, 11:54
Previews 3
Dámský turnaj v tasmánském Hobartu má na programu duely o postup do čtvrtfinále. Pouhých šest dní před startem Australian Open mají tenistky nejvyšší čas na doladění formy. O postup mezi nejlepší osmičku se zde střetnou také Alona Bondarenková s Petrou Kvitovou.
Profily hráčů

Obě hráčky již mají úvodní představení podniku s názvem Moorilla Intenational úspěšně za sebou. Bondarenková sice před týdnem vypadla v prvním kole v Brisbane s Maďarkou Melindou Czinkovou, ale své působení v Hobartu odstartovala výhrou nad Monicou Niculescuovou z Rumunska. Stejně tak Kvitová v Brisbane při své letošní premiéře neuspěla, Srbka Anna Ivanovičová byla zřetelně nad její síly. Chuť si však spravila v neděli ráno středoevropského času, když domácí Sallly Peersovou zostudila dvěma kanáry.

Alona Bondarenková je spolu se svou sestrou jednoznačnou tahounkou ženského tenisu na Ukrajině. Rodačka z Kryvoj Rogu se nyní nachází na čtyřiatřicáté pozici v žebříčku WTA. Triumf z Lucemburku 2006 zůstává dosud osamocený ve sbírce této blonďaté krásky.

Uplynulých dvanáct měsíců výrazně poznamenala četná zranění, provázející čtyřiadvacetiletou hráčku. Semifinále z Hertogenbosche na trávě tak znamenalo její sezónní maximum. Následný Wimbledon, kde si Ukrajinka hodně věřila, přinesl zklamání. Kvůli zdravotním lapáliím musela ve druhém kole odstoupit, čímž měla Češka Barbora Záhlavová-Strýcová usnadněný postup mezi dvaatřicet nejlepších. Hned čtyřikrát se minulý rok vměstnala do čtvrtfinále, přesto však věří ve výrazné zlepšení už pro sezónu 2009.

O šest let mladší Petra Kvitová patří mezi nejzářivější talenty ženského tenisu v naší zemi. V hlavní soutěži debutovala v rámci elitní ženské kategorie před dvěma lety ve Stockholmu, Polku Domachovskou však přehrát nedokázala. Její loňské zlepšení však bylo vskutku razantní. Hned v únoru zazářila v Paříži, na tvrdém povrchu dokráčela do osmifinále. Stejný výsledek zopakovala o dva týdny později v Memphisu. Ještě větší váhu pak měl postup mezi nejlepších šestnáct na French Open. V Budapešti a Curychu připojila dokonce čtvrtfinále, zejména švýcarský je považován za prestižní součást dámského kolotoče v bílém sportu.

Přetaví Kvitová svůj velký potenciál ve skalp o čtrnáct míst výše postavené hráčky, nebo v turnajovém pavouku uvidíme nadále Alonu Bondarenkovou? Bwin vypsal na vítězství Kvitové kurs 1.75, na postup Bondarenkové si můžete vsadit v kursu 1.95.

TenisPortal.cz, Zbyněk Svoboda

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zkusil sem Bondarenkovou za tech 1,95.. co myslite?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je zápas na maximální riziko, kdybych musel, dal bych taky Bondarenko, ale maximálně za střed. Větší průchod je určitě Sugiyama..
Reagovat
skott
riziko to asi je, nadruhou stranu jak psal dabelsobul v tipech, je to presne jeden z tech zapasu, ktery by mela Petra zacit zvladat pravidelne, jestli chce udelat dalsi krok dopredu ve sve kariere.Ja bych veril Kvitovy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist