Preview: Ančič - Llodra

23. 6. 2008, 08:00
Previews 4
Na třetím grandslamu sezony s celkovou dotací přesahující 2 miliony liber čeká 32. nasazeného Michaela Llodru Chorvat Mario Ančič. Oba hráči se mezi elitou na okruhu ATP potkali pouze jednou. V roce 2005 shodou okolností také na trávě - v Hertogenboschi, kde zvítězil chorvatský tenista.
Profily hráčů

Michael Llodra startuje na Wimbledonu už poosmé, ale jeho nejlepším výsledkem je pouze postup do druhého kola, což se mu povedlo zatím třikrát. V ostatních případech se poroučel hned v úvodu turnaje.

Rodák z Paříže prožil letos famózní start do sezony, když hned na prvním podniku v Adelaide zdolal ve finále Jarka Nieminena. V Aucklandu došel do čtvrtfinále, ale z Australian Open vypadl hned v úvodním kole, když nestačil na silného Rusa Davyděnka. Pro druhý singlový titul v sezoně si 28letý hráč došel na konci února v Rotterdamu, kde vyřadil esa jako Davyděnko, Karlovič či Soderling. Tento úspěch mu rovněž vynesl zatím nejlepší postavení na žebříčku ATP v kariéře – 37. místo. Od té doby však dlouho nedokázal přejít přes první kolo, což se mu konečně povedlo na květnovém podniku v Hamburku, kde jeho naděje záhy skončily ve druhém utkání s Fernandem Verdaskem. Dalšího slušného výsledku dosáhl svěřenec Oliviera Malcora na Roland Garros, kde vyřadil i Tomáše Berdycha a jeho pouť turnajem skončila až v osmifinále na raketě talentovaného Gulbise. Naposled v německém Halle prošel až do čtvrtfinále, kde však musel skrečovat domácímu Kieferovi.

Mario Ančič vynechal kvůli zranění ramene poslední grandslam loňského ročníku US Open a zdravotní problémy se mu nevyhnuly ani letos. Kvůli žaludečním problémům se musel odhlásit ze tří turnajů včetně Australian Open. Do sezony tedy vstoupil až v únoru v Marseille, kde startoval na divokou kartu, ale prohrál až ve finále s Britem Murrayem. Na turnaji v Záhřebu došel 24letý tenista do semifinále a ani v Miami či Indian Wells žádnou ostudu neudělal. V závěru dubna v Barceloně sice porazil Zvereva a Murrayho, ale nad jeho síly byl v osmifinále Nicolas Almagro. Na Roland Garros skončila pro rodáka ze Splitu cesta turnajem ve třetím kole na raketě Rogera Federera. V poslední přípravě na Wimbledon v londýnském Queensu si aktuálně 43. hráč světa poradil s Nicolasem Lapenttim, Fernandem Verdascem, ale nad jeho síly byl Francouz Gasquet.

Podle bookmakerů je mírným favoritem na postup do druhého kola Mario Ančič s kursem na výhru 1.40. Na vítězství Michaela Llodry vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.52.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tutovy tip, 1. set Mario
Reagovat
smazaný uživatel
No to si nejsem uplne jisty jestli to tak bude. Tyhle tipy od radoby odborniku znam....
Reagovat
smazaný uživatel
Sazet na 1. set mi prijde loterie. Radsi si vsadte na mou dceru Jessicu, ze neprojde na US open cutem.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím jestli 1. set je va nakem zapase tutovka,preci jenom je dost kratky a muze se stat leccos,jinak si ale myslim ze je naopak tutovka cely zapas,. LLodra zahral skvely FO,ale tam ho hnalo domaci publikum,tady myslim,ze bude kralovat maroi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist