Preview: Challenger v italské Barlettě

24. 3. 2008, 17:47
Previews 0
Tento týden začíná druhý turnaj série Masters v Miami, ale současně se hrají i dva challengery - v mexickém Leonu a na antuce v italském městě Barletta. Silné obsazení však na obou turnajích samozřejmě chybí. V Itálii plní roli nasazené jedničky Rakušan Werner Eschauer, loňský finalista, kterému v žebříčku patří až 84. příčka.
Preview: Challenger Barletta

Ve 12. ročníku challengeru v italské Barlettě bude letos plnit roli nejvýše nasazeného Werner Eschauer. Třiatřicetiletý Rakušan, vítěz deseti challengerů, obhajuje loňské finále. V něm nestačil na Argentince Carlose Berlocqa, který však letos zkouší štěstí na amerických podnicích (neúspěšně). Eschauer se právě z USA minulý týden vrátil. A spokojený rozhodně není - z devíti letošních zápasů vyhrál jediný.

Hned na úvod čeká turnajovou jedničku grandslamový finalista z roku 2004 - Guillermo Coria z Argentiny na sebe upozornil finálovou účastí na French Open. Vítěz devíti turnajů ATP (8 na antuce) však poslední rok promarodil se zraněným ramenem. Vrátil se až začátkem února ve Viňa del Mar. Velký návrat se však nezdařil, když na krajana Cuevase nestačil ve třech setech. Až po dlouhých 19 měsích vyhrál zápas na okruhu ATP - v brazilském Costa do Sauipe si poradil s Italem Aldim a z výhry měl velkou radost. "Je to nejšťastnější den mé kariéry," svěřil se Argentinec v slzách po zápase. Po šesti týdnech tréninku se v úterý střetne v Barlettě s jedničkou Eschauerem a bez šancí určitě nebude.

V Itálii má své zastoupení i český tenis. Jiří Vaněk si po neúspěšném vstupu do nové sezony lehce spravil náladu minulý týden v marockém Meknes, kde prohrál až ve finále se Španělem Navorrem Pastorem. V Barlettě se představí podruhé - v roce 2003 však prohrál už v 1. kole kvalifikace. Letos narazí na Chorvata Igora Skugora, který uspěl v kvalifikaci.

Turnaj má už jedenáctiletou tradici, a hned sedm vítězů bylo ze Španělska. Před dvěma lety vyhrál i český tenista Jan Hájek, který prošel bez prohry od úvodního kola kvalifikace. Challenger v Barlettě se může chlubit i takovými vítězi, jako Rafaelem Nadalem, Nicolasem Almagrem nebo Richardem Gasquetem. Letos se hraje o celkovou dotaci 50.000 dolarů.

Challenger Barletta - zajímavé odkazy:

oficiální stránka turnaje
scoreboard
pavouk turnaje
program zápasů

Challenger Barletta - vítězové předchozích ročníků:

2007 ... Carlos Berlocq (Argentina)
2006 ... Jan Hájek (Česko)
2005 ... Richard Gasquet (Francie)
2004 ... Nicolas Almagro (Španělsko)
2003 ... Rafael Nadal (Španělsko)
2002 ... Sergi Bruguera (Španělsko)
2001 ... Felix Mantilla (Španělsko)
2000 ... German Puentes (Španělsko)
1999 ... Jacobo Diaz (Španělsko)
1998 ... Francisco Cabello (Argentina)
1997 ... Carlos Costa (Španělsko)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist