Preview: Dulková - Rusová

18. 9. 2008, 08:33
Previews 0
Ve druhém kole turnajem v čínském Kuang-čou se dnes utká Gisela Dulková s holandskou juniorkou Arantxou Rusovou, vítězkou letošního Australian Open dívek. V Číně si připsala první vítězství na okruhu WTA a dnes se pokusí přes bez formy hrající Argentinku postoupit už do čtvrtfinále.
Profily hráčů
Gisela Dulková - Arantxa Rusová

Gisela Dulková z Argentiny s letošní sezonou spokojená být nemůže. Začátkem května si sice připsala za triumf na antuce v morockém Fesu svůj třetí titul, ale jinak dokráčí nejdál do třetího kola.

Pokles formy se třiadvacetileté rodačce z Buenos Aires nevyhnul ani v létě - od Wimbledonu si nepřipsala jediné vítězství a nemohla se radovat ani jediného získaného setu. Všech pět utkání na rychlém povrchu tak prohrála, a to nehrála s těžkými soupeřkami. Podlehla patnáctileté Portugalce Larcherové De Britové, Savčukové, nebo naposledy na US Open uhrála jen 4 gamy proti Slovence Rybárikové.

V čínském Kuang-čou hrála pouze jednou. V roce 2004 podlehla jako nejvýše nasazené ve svém úvodním vystoupení Rusce Safinové. Letos první zápas zvládla a po pěti porážkách si připsala vítězství, ale to se proti 164. hráčce světa Pučekové nerodilo lehce. Argentinka vyhrála až po třísetovém boji 7-6 3-6 6-4.

O svůj premiérový postup do čtvrtfinále turnaje WTA se dnes proti Dulkové pokusí sedmnáctiletá Holanďanka Arantxa Rusová. Vítězka letošního Australian Open dívek je v žebříčku mezi juniorkami na prvním místě a už začíná klepat i na brány velkého tenisu.

Třikrát si již zahrála ve finále podniků ITF, jeden dokonce na antuce v italském Bari vyhrála. Na US Open mezi juniorkami jako turnajová jednička vybouchla, když skončila už v prvním kole na raketě Rusky Kamenské.

V Kuang-čou se Rusová při svém třetím startu na turnaji WTA dočkala prvního vítězství. Nejdříve úspěšně zvládnula kvalifikaci a v úvodním kole po setech 6-7 6-2 6-4 porazila Belgičanku Yaninu Wickmayerovou.

Resumé: Gisela Dulková má bezesporu už spoustu zkušeností. Letos se jí však dlouhodobě nedaří a výsledky dosažené na rychlém povrchu za poslední dva měsíce to jen potvrzují. Proto dnes mladá Holanďanka Rusová není bez šancí a kurs 2.57 není rozhodně nehratelný. Naopak sázka na Dulkovou v kursu 1.44 se zdá být jako poměně riziková.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist