Preview: Finále Davis Cupu Francie - Švýcarsko

21. 11. 2014, 10:45
Previews 236
Na fotbalovém stadionu v Lille se o tomto víkendu rozhodne o vítězích letošního Davisova poháru. Na antuce se ve finálovém duelu střetnou devítinásobní šampioni Francouzi se Švýcary, kteří v čele s Rogerem Federerem touží po premiérovém triumfu.

Francie vyhrála Davis Cup devětkrát v historii, naposledy v roce 2001. V posledních sezonách však má ve světové špičce hned několik výborných tenistů a v této sezoně se navíc mohla opřít ve všech zápasech o výhodu domácího prostředí. Porazila Austrálii, Německo i české dvojnásobné obhájce titulu a po čtyřech letech postoupila do finále.

V něm si Francouzi v sestavě Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Julien Benneteau a Richard Gasquet pozvali Švýcarsko na fotbalový stadion do Lille, kde připravili arenu pro 27 tisíc diváků a antukový kurt. Povrchem chtějí co nejvíce zkomplikovat situaci soupeřům, jejichž hvězdy Roger Federer a Stan Wawrinka hráli ještě minulý týden Turnaj mistrů v Londýně na tvrdém povrchu.

Jo-Wilfried Tsonga a Stan WawrinkaŠvýcarsko zatím Davis Cup nikdy nevyhrálo. Nejblíže vítězství bylo v roce 1992, kdy Marc Rosset a Jakob Hlasek prohráli ve finále s hvězdnou americkou sestavou Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier a John McEnroe.

Právě Davisův pohár je poslední velkou trofejí, která chybí ve Federerově úctyhodné sbírce trofejí. Třiatřicetiletý Švýcar letos prožil další velmi dobrou sezonu, ještě minulý týden bojoval o post světové jedničky. Jenže těsně před vrcholem sezony - v sobotu večer v semifinále Turnaje mistrů proti Wawrinkovi - dostal křeč do zad a v neděli nenastoupil k finálovému souboji.

Federerův start v Davis Cupu tak byl nejistý, včera však oznámil, že je připraven hrát. "Ráno to bylo opravdu dobré. Měl jsem velkou radost z toho, jak jsem se cítil," uvedl Švýcar, jenž nechtěl spekulovat, zda je v pořádku na 100 procent. "Odpověď vám dá pouze zápas. Mně ke spokojenosti stačí, že budu moci zítra hrát," dodal.

Gaël Monfils a Roger FedererŠvýcarská dvojka Wawrinka má za sebou životní sezonu. Na Australian Open získal první grandslamový titul, v Monte Carlu poprvé vyhrál turnaj Masters. Jenže druhá část roku, především její závěr, se mu vůbec nepovedla. Až na Turnaji mistrů ukázal určité zlepšení a návrat sebevědomí.

Ani Francouzi neměli na podzim dobrou formu, jejich jedničku i dvojku navíc trápily zdravotní potíže. Monfils laboroval s kolenem, Tsonga s rukou. Kompletní sestava však bez vážných komplikací absolvovala dvoutýdenní přípravný kemp v Bordeaux a všichni jsou připraveni do finále zasáhnout.

Souboj o "salátovou mísu" rozehrají dnes ve 14:00 domácí jednička Jo-Wilfried Tsonga a vítěz Australian Open Stan Wawrinka. Na antuce už svedli dva duely na tři vítězné sety a pokaždé z toho byl na Roland Garros pětisetový maratón. V roce 2011 Švýcar otočil zápas z 0-2, o rok později francouzský tenista vedení 2-0 nakonec udržel. I loňské souboje na antukách v Monte Carlu a Madridu nabídli vyrovnané bitvy. V celkové bilanci vede Tsonga 3-2 (bez exhibice).

K druhému zápasu nastoupí Gaël Monfils a Roger Federer. Osmadvacetiletý Francouz sice ve vzájemné bilanci prohrává 2-8 a na antuce vyhrál jen jeden z dvanácti setů, z posledních pěti duelů však dva vyhrál a letos o pět let staršího Švýcara potrápil v Cincinnati i ve čtvrtfinále US Open.

Na sobotní čtyřhru jsou nahlášeni Julien Benneteau a Richard Gasquet a Marco Chiudinelli a Michael Lammer. Zatímco u domácí dvojice ke změně zřejmě nedojde, u Švýcarů lze očekávat nasazení Federera s Wawrinkou. Pokud by měl Federer šetřit záda na neděli, pak by asi vedle Wawrinky nastoupil Chiudinelli.

Francie z dvanácti předešlých vzájemných zápasů se Švýcarskem deset vyhrála.

Program daviscupového finále Francie - Švýcarsko (Lille, hala, antuka):
Pátek (14:00):
Tsonga - Wawrinka ... H2H 3-2
Monfils - Federer ... H2H 2-8
Sobota (15:30):
Benneteau/Gasquet - Chiudinelli/Lammer
Neděle (13:00):
Tsonga - Federer ... H2H 5-11
Monfils - Wawrinka ... H2H 2-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

236
Přidat komentář
pockerface
Když má Monfils den, tak dokáže hrát neuvěřitelný tenis, když ho nemá znervozní, začne se vztekat a dokáže prohrát 3x 6:1. Tak uvidíme, který den bude mít dneska. Já doufám, že uvidím hezký tenis a vítězství Rogera.
Reagovat
Marduch
Když Monfils zopakuje alespoň z 90% výkon z druhého setu nedávného duelu s Djokovičem, pak to bude mít "na antuce nepotrénovaný" Roger hodně těžké...
Reagovat
Kozoroh
V prvním setu Jo-Willík spal. V tom druhém se probudil a pomohlo mu i zakolísání Wawroše za stavu 2:1. V dalších setech však už Stan soupeře přetlačil.
Velmi důležité vítězství pro Švýcary. Z Rogera trochu opadne tlak, pokud vyhraje, Švýcaři budou v luxusním vedení 2-0 a to už by neměli pustit.
Kdyby byl Roger plně zdráv, tak bych mu na výhru 100% věřil. Uvidíme, jak se s tlakem popere největší labil v TOP 20 Monfils.
Reagovat
gigin
Největší labil v top 20 Gael, jo?? Tak to su zase divák...
Reagovat
Chrenda
taky chybí olympijské zlato, ne? Takže dvě velké trofeje nemá. Tedy DC ziská teď, ale na olympijský trůn už asi nedosáhne, bohužel.
Reagovat
Mayo
Má olympijské zlato.
Reagovat
Chrenda
Fakt? A z jaké olympiády?
Reagovat
Kozoroh
Peking 2008.
Reagovat
Chrenda
Ale v deblu, to není osobní trofej. Deblové trofeje se do osobních statistik nepočítají!
Reagovat
Davor1
tak potom prečo hovoríš, že mu chýba len DC? veď to je tiež tímová trofej, tak vlastne mu nechýba...či? :-D
Reagovat
Chrenda
No v tom máš pravdu. Taky to není osobní trofej, ale týmová. Prostě holt nemá a pravděpodobně ani nebude mít zlato v singlu. Tečka!
Reagovat
blixa
Ale má olympijské zlato. Tečka.
Reagovat
Kozoroh
Je fakt, že Golden Slam jako manželé Agassi&Grafová nemá, ale nevidím důvod, proč by se tato medaile neměla počítat k jeho úspěchům. On je olympijským vítězem, byť tohoto statusu nedosáhl ve své primární disciplíně!
Reagovat
smazaný uživatel
olympijsky vitaz navzdy ostane olympijsky vitaz,zlaty GS to sice nie je,no nemoze mat vsetko,ani DC tohoto roku mozno nevyhra,antuka+zdravie+3 vitazne sety-to vsak zavazi asi najmenej,ak ide tak ide, navyse francuzky tenisti(Tsonga,Monfils) ak sa im nedari tak sa vedia "nastvat" a zapas odpalit,hoci pred domacimi si to neviem celkom predstavit,ale mozne to je= velka francuzka vyhoda,hlavne psychologicky,ked vedia ze mozu
Reagovat
Davor1
má z debla...singlové už asi nevyhrá, ale ešte to zrejme skúsi v Riu...
Reagovat
Chrenda
No debl se nepočítá. Takže prostě nemá!
Reagovat
blixa
Proč se nepočítá ? Nějaká olympijská medaile jako neplatí nebo co ? :D
Reagovat
Kozoroh
Ale může se počítat. Tenis není jenom dvouhra.
Reagovat
pockerface
ze čtyřhry, se Stanem.
Reagovat
pockerface
Výborný zápas od Stane. Nevím jestli byl dobrý tah s Tsongou. I když dneska by Stana neporazil ani Simon. Tak Rogere namasíruj si záda a pojď si pro druhý bod. Pokud vyhraje Roger, tak to by mohlo Francouze zlomit a jeden ze tří bodů by Švýcaři uhráli. Jenže je tam ten otazník jak je na tom Roger, samozřejmě, že novinářům neřekne jak na tom je a teprve včera začal trénovat. No zápas s Monfilsem napoví a také může být rozhodující.
Reagovat
Cico93
Simon? To predsa nemôžeš vedieť.
Reagovat
pockerface
Myslel jsem to tak, že Stan dneska hrál výborně a nevěřím, že by ho Simon nebo Gasquet porazili. I když ano, kdo ví? Ale to už se nedozvíme. Kapitán zvolil tyhle hráče, tak to dopadlo pro mně výborně.
Reagovat
Cico93
Ja viem jak si to myslel:)
Simon je predsa iný typ húževnatý, Bohvie jak by to vyzeralo.
Reagovat
pockerface
já jsem se vůbec divil, že vůbec nominoval Tsongu, který letos opravdu nemá formu. Byli jiní hráči, kteří ke konci roku hráli daleko lépe než Tsonga.
Reagovat
Davor1
Dnes hral Wawrinka svoj top tenis, naopak Tsonga nevýrazný a zlý ako celý rok (s výnimkou jedného turnaja)... takže výsledok celkom jednoznačný. Myslím, že Gasquet by Stanislasa potrápil viac...

V druhom zápase ale očakávam úplne iný priebeh, Monfils je pre mňa dokonca miernym favoritom, tento povrch mu bude maximálne vyhovovať a som si istý, že Roger nebude pripravený na 100%...
Reagovat
Mayo
od Gaela očakávam intergalaktický výkon
Reagovat
smazaný uživatel
intergalaktický Gael :)))
Reagovat
Mayo
No, ak by vyhral ani by ma to až tak nešokovalo. Bude nebezpečný (:
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme, ale bude na něm všechna tíha světa, teď hlavně co Roger a záda :))
Reagovat
pockerface
zápas Rogera a Monfilse bude podle mně rozhodující. Když vyhraje Roger, tak Švýcaři ten rozhodující bod ze 3 pokusů někde urvou, jestli vyhraje Monfils, vrátí to Francouze do hry.
Reagovat
Denis92
Vyborne Stan! Skvely vykon a prvy bod je zasluzene vo vrecku..
Velmi dolezite vitazstvo pre Svajciarov. Ak by bol Roger zdravy, tak by bolo rozhodujuce..takto vobec neviem co od neho cakat, ako na tom je zdravotne.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
snad to po dnešku nebude 0-2..
Reagovat
blixa
Jak snad nebude ? Bude !!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to by byla nuda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, jen pro ty, co fandí Denise Allertové a chcou si zasoutěžit o autogram Denisy(i s věnováním), přidejte se na fanclub: https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref=bookmarks , v 17:00 začínáme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
milujem wawrinkov jednorucak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Supeeeer, Stan the Man úřaduje svým nádherným bekhendem, a není to jen tím, tady je na místě gesto ukazující na hlavu, Davis Cup je něco jinýho než promarněný mečboly proti Rogerovi na Turnaji mistrů, aspoň bude moct Roger hrát pod menším tlakem, naopak chci vidět Monfilse :D
Reagovat
Cico93
Reagovat
pockerface
jooooo, tak to doraž Stando. Dneska si určitě ten bod zaslouží. Dneska Stan hraje fakt dobře.
Reagovat
Roger_Federer
Vypadá to vypadá, že bodů k bude doma..Roger tam necha teď záda a je po divadle.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chci střílet takový jednoruční bomby z BH jako Stanííík :))
Reagovat
pockerface
Tak teď jsem si odskočil a koukám Standa vede už 1:0, tak pojď Staníku, potvrď to, znáš své nervy na konci zápasu. Tak teď už to jen v klidu dohrát :-). Bylo by to dobré i pro Rogera, hrálo by se mu určitě lehčeji a Monfils by byl pod tlakem, protože by věděl, že jestli chtějí mít Francouzi naději, tak musí uhrát dneska bod.
Reagovat
a.magerova
A já si říkala, kdo je vedle v kabince.... taky jsem tam byla :-)))
A koukám, že SUPER !!!
Reagovat
smazaný uživatel
jste si notovali společně jo? :DDD
Reagovat
Denis92
Come on Stan! Doservirovat! Ten BH je proste uzasny..ako som uz niekolkokrat pisal, pre mna najkrajsi zo vsetkych tenistov.
Co sa tyka atmosfery tak je uzasna a vobec mi to nepride ako keby sa hra vo FRA. Minimalne je to vyrovnane, obcas mi to pride viac ako vo Svajciarsku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pomeeeee Stanislaw!!!
Reagovat
Davor1
Stan keď je v tomto švungu tak je top5 hráč. Škoda, že je to len pár turnajov do roka... :/
Reagovat
pockerface
tak to by bylo. Tak ještě jeden set a první bod bude doma. Stando nepo*er se z toho a jdi za tím. Už se těším na Rogera, hlavně jsem zvědavý jak ho budou nebo nebudou limitovat záda. Atmosféra úžasná, jen tak dál, zatím je to pěkná podívaná.
Reagovat
Davor1
je to možné, zápasy Wawrinku s Tsongom boli všetky na plný počet setov, ale dnes je proste Stan jasne lepší, myslím, že to zvládne aj v štyroch...
Reagovat
Davor1
sorry mala byť reakcia na Maya
Reagovat
Davor1
Fantasticky Stan, na takýto tenis by som sa vedel pozerať celý deň. keď ti to tam padá a BH píše parádne...tak ukonči to v štvrtom, nech sa zbytočne nenervujeme :-)
Reagovat
Mayo
bude to 5 setov
Reagovat
smazaný uživatel
ahhh ouiiiiiiiii :))
Reagovat
a.magerova
Ještě jeden !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to byla reakce na ten lahůdkovej BH po lajně :)) ale anooo, ještě jeden, hop švajc :D
Reagovat
pockerface
ježiš Stane, snad ti zase neodejdou nervy. Vykašli se na všechno a jdi za vítězným setem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hopp Schwiiz! :))
Reagovat
pockerface
Atmosféra úžasná, snad Stan dneska vyhraje a Roger by taky mohl, ale tam nikdo neví jak to s těmi zády je. Uvidíme. Ale jak jsem psal níže, podle mně pokud chtějí Roger a Stan vyhrát, tak body musí získat přes Tsongu a pak se uvidí.
Reagovat
pockerface
Teď jsem přišel z práce, a kdo to sledujete od začátku, sedí tam Roger nebo se už rozcvičuje.
Reagovat
Denis92
Zo zaciatku tam sedel, teraz som ho tam uz nevidel. Predpokladam, ze si siel dat dokladnu rozcvicku najma kvoli chrbatu.
Reagovat
pockerface
Stan dobrý, tak teď potvrdit brejk. Tsonga letos není ve formě a pokud chtějí Švýcaři vyhrát, tak vidím případné body právě přes Tsongu.
Reagovat
Mayo
tak priatelia začalo sa to...ešte som nevidel ani fiftín ale asi to idem zapať...z týchto dvoch mi je o 88 x sympatickejší JWT ale celkovo prajem SUI...pche, to je ošemetná situácia :D
Reagovat
Padme
Já mám taky radši Tsongiče... ale kdyžtak to vyhraje příští rok... :-p
Reagovat
a.magerova
Tak co DOBRÝ?!
Reagovat
a.magerova
Ahaaa už čtu dole, tak SUPER !!!

Takže není důvod se teď naplno nevěnovat držení pěstí i palců :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo pánes :D:D:D
Reagovat
Mayo
Lunejka...čo sa deje ? :P
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, zdravím tě :D Máš raději Tsongu, ale fandíš Švýcarům, tomu se říká "fanda" :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D
Reagovat
Mayo
z tohto zápasu mám radšej Francúza...ale celkovo prajem sui kvôli RF, :D
Reagovat
Lina
Já mám taky raději Tsongu a Monfilse než Wawrinku a fandím Švýcarům. Roger to prostě přebíjí. :D Francie až jindy.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Padme
Díky lidi za podporu! Další mám 20.1. :)) A teď jupijej fandit... :)
Reagovat
smazaný uživatel
šikovná holka, gratuluju a hlavně už žádný stresy, jen fandit!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ti říkala, že to dáš, když ti budu držet palce, takže si tady ohřeju polívčičku :D gratuluju.
Reagovat
smazaný uživatel
a nechtěla bys třeba držet palce Wáwrovi s Féďou, když už jsi jak podkova? :D
Reagovat
SwissMaestro
Podkova :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podkova mi ještě nikdo neřekl. :D Ok, tak 3. set vyhraje Stan :D
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsi chtěla říct, 3 sety vyhraje Stan?? víš, co se s podkovama může stát, jo? :D :P
Reagovat
smazaný uživatel
Nepsala jsi, jak dlouhou jim je mám držet, už takhle se přemáhám :D:D ne to nevím, končí ve sběru? :D
Reagovat
smazaný uživatel
dlouho
Reagovat
smazaný uživatel
spíš v něčím zadku :D:D no když odmítá fandit podkova, pořád jsou tu alpské zvonečky :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v něčím zadku jsem běžně, jsem zvyklá :D:D hele ty nevděčnice, držím palce proti své vůli Standovi na tenhle set, víc po mně nechtěj. :D
Reagovat
smazaný uživatel
oléééééééé, brejk je na světě, děkuji ti převelice a klaním se :DD no ale jako další set dá taky anebo ten pátej :P
Reagovat
gigin
Věřila sis jak Gulbis?
Reagovat
Padme
Věřila jsem si asi jako Južny, když nastupuje k zápasu s Federerem... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen si odběhnu pro pozdní oběd a už je to obráceně :D no tak bude srovnáno a pak zase Stando zaber ;) že bych musela celý den poslouchat fráninu...nemáte někdo prosím odkaz na anglický stream? ke všemu se mě všechno seká :(
Reagovat
smazaný uživatel
http://live.drakulastream.eu/static/popups/255259874356120.html
Reagovat
smazaný uživatel
tady si vyber:
http://www.stopstream.com/a-2/2/48/a-224903.html

Jinak Tsongáč pěkně :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.daviscup.tv/live/id/974011/title/france-v-switzerland

Na safari mě to běží pěkně, na chromu se mi to sekalo, ale mám Mac
Reagovat
smazaný uživatel
stačí jen registrace, je to neplacený?
Reagovat
smazaný uživatel
díky všem, vyberu si ten nej, aby to šlo fullscreen, mám Chrome
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka mě na obrazovce připadá jako brambořiště
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, je možné zápasy sledovat jinde, než v maďarské TV? Mám na mysli naše kanály.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to sleduji zde v ENG:

http://www.daviscup.tv/live/id/974011/title/france-v-switzerland
Reagovat
smazaný uživatel
Stan to zatím zvládá skvěle, to frantíci budou pod tlakem, jakmile se nebude dařit, snad to nezakřiknu a Švajc zaválí, ale v rámci atraktivity by to mohlo být vyrovnanější :))
Reagovat
Davor1
Po dnešku som ešte pred zápasom tipoval 1-1
Tsonga- Wawrinka 2
Monfils- Federer 1
tak uvidíme...
zatiaľ Stan výborne, snáď nepoľaví a neodíde mu hlava...
Reagovat
janek_da
No, sice jasate, ale kdo zna Standu, vi že se chleba bude lámat v pátém za stavu 5:5
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo zná Tsongu, zabere a pojede :)
Reagovat
smazaný uživatel
A už jede :D wow
Reagovat
kodkar
Paráda, začíná se to obracet.
Reagovat
smazaný uživatel
To je krása ten jednoručák, Standa je všechny rozseká, hlavně že se na ně chlapci modří tak dlouho připravovali a pak přijedou červení a dají jim hned z kraje čočku, navíc rachot dělá hlavně Švajc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný bekend
Reagovat
smazaný uživatel
Na síti je T . Marný
Reagovat
kodkar
No uplakánek si s Joem nechutně v první sadě vytřel zadek.
Reagovat
smazaný uživatel
Překrásný jednoručný bekhend.
Reagovat
kodkar
Jo si chce jenom pinkat:-(
Reagovat
smazaný uživatel
no opravdu se asi hraje ve Švýcarsku :-)
internetová televize SP - jsou to nějací Arabové - ukazuje dost dobře
Reagovat
steve79
Skvěle Wawrinka!! Hraje úžasně!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
steve79
Přesně. Je to jen první set zatím
Reagovat
smazaný uživatel
Mnohí mi neverili, keď som Francúzov odpísal už po výbere povrchu..

Tím je tak silný, ako silný je jeho najslabší článok...Vybrať najslabšiemu švajčiarskemu členovi jeho obľúbený povrch bola somarina od začiatku a prejavuje sa to už v úvode v plnej nahote..
Reagovat
Davor1
U Wawrinku neide až tak o ten povrch. Keď si pozrieš jeho kariérne čísla, tak na antuke aj na harde je prakticky rovnako silný, je jedno, že jeho obľúbený povrch je antuka...u neho ide o to, ako sa v tom zápase cíti, ako si verí, ako mu to v ten daný deň sadne. Nemyslím si, že by bol rozdiel, ak by dali hard. Podľa mňa vybrali dobre, Federer to bude mať ťažké... Ak by nebol Tsonga v najhoršej forme života, tak by určite vyzeral ten prvý set ináč...podľa mňa by ho Stan urobil v tejto forme aj na harde...
Reagovat
smazaný uživatel
Hard by bol ešte horšou voľbou..

Narážal som na trávu, celkom jednoznačne..Wawrinka na tráve snáď nikdy neporazil TOP 20hráča, na Wimbledone vypadával v 1-2.kole..Tento rok aj vďaka nasadeniu a tým pádom žrebu životný výsledok, ale celkovo to je veľká bieda..Navyše Francúzi majú na trávu skvelých deblistov, Bennetka, Llodra, Mahut..

Proste antukou dosiahli to, že nebudú favoritom v ani jednej dvojhre..Možu to hrať na tú kartu, že uťahať Federera, no to može byť veľmi zradné..

Inak viem, že ty si na trávu povedal, že to je logisticky ťažko zrealizovateľné..Ale pozri, čo dokázali Francúzi vytvoriť za prostredie, posadiť trávu na futbalový štadión by snáď tiež dokázali..
Reagovat
Davor1
Neviem, podľa mňa by s trávou tiež riskovali, to by boli pravdepodobne bez šance v oboch dvojhrách proti Federerovi a spoliehať sa na to, že vyhrajú štvorhru aj oba dvojhry proti Wawrinkovi by bolo dosť zradné...

Monfils na tráve veľmi nevie, Tsonga s Gasquetom v posledných dvoch rokoch uhrali na tráve ešte slabšie výsledky ako Stan (ktorý bol tohto roku v QF Wimbledonu, semifinále Queens a vlani vo finále v Hertogenboschi)...

z top20 porazil Stan na tráve tohto roku Lopeza a v minulosti aj Del Potra...
za posledné 2 roky má bilanciu na tráve 11/4, Tsonga 8/4, Gasquet 9/6 a Monfils 4/3

Antuku vybrali asi preto, že pre Monfilsa s Gasquetom je to najsilnejší povrch, Tsonga je tam celkom slušný a najviac tým otupili Federera...navyše, vedeli, že prechod po TM z hardu po dlhom čase na antuku bude pre švajčiarov veľmi ťažký, keď tam nemali kedy trénovať, narozdiel od francúzov...z môjho pohľadu je to najlogickejšia voľba...určite to mohli skúsiť aj s tou trávou, ale podľa mňa by sa tým ich šance nezvýšili...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tráve by išli určite cez Gasqueta a Tsongu..Podstata je však tá, že aspoň do dvojhier by vchádzali v lepšej východiskovej pozícii..Tsonga by bol proti Wawrinkovi určite minimálne rovnaký favorit ako Federer proti Gasquetovi, kdežto Tsonga proti Wawrinkovi na antuke?..No reál v súčasnosti vidíme..

Gasquet mal na tráve vždy solídne výsledky, uhral menej vitazných zápasov ako Wawrinka, ale tak vďaka žrebu a protihráčom..Vypadával na wimby a Kyrgiosom, Tomicom, kdežto Wawrinka vypadol v roku 2012 a 2013 v prvom kole 0:3 s Lleytonom a prehral aj s Meltzerom..Nehovoriac o tom, že na holandskej 250ke mal Wawrinka len hrácov druhého sledu..

Proste opat by som na tráve veril viac Gasquetovi..
Reagovat
Davor1
a Gasquet tohto roku prehral na tráve s Haasem, napríklad. V dvoch setoch...
Tsonga napríklad s Matosevicom v Queens, taktiež úplne hladko...
Stanove prehry za posledné 2 roky na tráve boli len s výbornými travármi- Mahut, Hewitt, Dimitrov, Federer... vo Wimbledone dokázal poraziť 3-0 Lopeza, ktorý mal za posledné 2 roky na tráve lepšie výsledky, ako všetci francúzi dokopy...

Je pravda, že čo sa týka štatistík za celú kariéru, tak je na tom Gasquet s Tsongom jednoznačne lepšie ako Wawrinka, ale treba si uvedomiť, že najlepšie roky oboch francúzov už dávno pominuli a naopak, Stan zaznamenal výrazne zlepšenie aj na tráve... za posledné 2 roky Tsonga ani Gasquet neporazili jediného lepšieho hráča na tráve, Stan aspoň toho Lopeza...

pre mňa by bol Stan favoritom proti súčasnému Gasquetovi aj na tráve, podľa posledných výsledkov a formy oboch jednoznačne...a s Tsongom by to tiež bolo nejednoznačné, tohtoročný Tsonga s výnimkou Toronta je len tieňom toho hráča, ktorý strašil big4 minulých 6 rokov...
Reagovat
smazaný uživatel
Mozeme sa bavit o tom, kto by uspel v súboji dvojok, či Gasquet, či Wawrinka, tam je to diskutabilné, ja dávam vacsiu hodnotu komplexnému pohľadu na tenistu, ty súčasnej sezóne..Navyše 250kám nepripusujem až taký význam, smerodajný je pre mňa hlavne Wimbledon, kde Richardovi poslední premozitelia neboli ziadni nazdárci..Tomic, Kyrgios a predtým Murray tusim..

V zásade je však faktom, že by to bol až piaty súboj v poradí..A výber trávy by výrazne naklonil šance Francúzom hlavne v tých prvých štyroch..Tsonga je na tráve urcite lepsim hracom jak Stan, na Wimby predvádza konzistentné výkony, aj toho roku prehral az s Nolem..S tým bodom by Francúzi mohli rátať..Rovnako vo stvorhre by boli miernými favoritmi.:S akým bodom vsak mozu ratat na antuke?..Bavili sme sa o tých top hráčoch, ktorých porazil Stan na tráve..Našli sme jedného..Na antuke ich nájdeme desiatku..Proti Francúzom stoja dvaja hráči, ktorí su na antuke lepšími hráčmi ako každý jeden z nich..
Reagovat
blixa
Proč ti frantíci hrajou na antuce, když jsou na ní úplně marní :D
Reagovat
smazaný uživatel
A 1.servis
Reagovat
smazaný uživatel
5:1
Reagovat
panzer.dragon
Stan jede jak stroj
Reagovat
smazaný uživatel
zweitest break
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že Stan má dnes svou manickou fázi!! Chum jetze Staníku!
Reagovat
smazaný uživatel
:)) tak snad nespadne ve druhym do deprese
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem dorazila, neviděla jsem zahájení, ale viděla jsem to těsně před brejkem a Standa jede celkem na jistotu, aby si frantíci s tou antukou nakonec nenasrali do bot :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestlipak sis dneska vzpomněla na Padme a držela jí palce? :D
Reagovat
smazaný uživatel
člověče, já jsem dneska byla v jednom kole, ještě za sebou nemám ani oběd, jak jsem hnala domů :D tak stad stačí, že jsem jí popřála dopředu, ona už to dala? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, dělá to od 7.30, tak snad dá vědět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo tak, už takhle brzo, tak to jo, snad to dá a bude se moct kochat s námi :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
Tak tak !!!
Reagovat
Kozoroh
Ty si nevěrná Rogerovi? ;-)
Reagovat
a.magerova
Nejsem !!!
Až budu psát o Rogerovi, tak bude slovo "lásko" s velkým L ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadá, že Tsonga na W. vůbec nestačí
Reagovat
smazaný uživatel
4:1
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinkovi to tam padá a T. Ne
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to spíš vypadá, že se hraje e Švýcarsku :-DD :-)))
Reagovat
SwissMaestro
NEFUNGUJE :(((((((

http://www.ran.de/tennis/live/davis-cup-finale-frankreich-schweiz-im-kostenlosen-livestream
Reagovat
a.magerova
http://www.sportingvideo.tv/20141117/vv54692ed6db46c0.17022380-945267.html
Reagovat
SwissMaestro
Děkuju!!!!! Užasná atmoška tam!
Reagovat
Fandina
První záběr po fiftýnu Stana a obrovský les švýcarských fanoušků. Je jich tam asi hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi jo :-) Můžu se zeptat, nevím, zda si to byla ty, ale, byla si na finále DC v Srbsku minulý rok?
Reagovat
Fandina
Ano, byla jsem tam. Bylo to super.
Reagovat
smazaný uživatel
A můžu se zeptat, jak si tam jela, jestli si jela přes zájezd, kolik stála vstupenka, a co Djokovic, jak na tebe působí naživo? :)
Reagovat
Fandina
Ano, jela jsem se zájezdem a tuším že to všechno, cesta, ubytování a vstupenka stálo asi 15 tisíc korun. Nole na mě působil dobře, hrál dobře, všechno bylo super.
Reagovat
smazaný uživatel
To musel bejt super zážitek :-)
Reagovat
Fandina
Úžasné a ta euforie, když kluci vyhráli čtyřhru v sobotu a pak v neděli, když Štěpula porazil Lajovice. Neuvěřitelný zážitek a super radost. Nádhera!
Reagovat
Marduch
Tak snad Roger záda rozchodil a Gael bude na jeho hru jenom valit bulvy:
http://tennis.it/wp-content/blogs.dir/1/files/gael-monfils-un-cartone-animato/classement-atp-tennis-monfils.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ono hodně lidí dá na někoho, co něco řekne.. Ještě kdžy třeba nemaj Rogera rádi.. Ale on řekl, jak to cítí on.. Fedex se mi určitě nezdá jako namyšlená hvězda, a že má právo si to o sobě myslet... Komu fandíte, mimochodem? Já asi více Švýcarům :-)
Reagovat
a.magerova
Z Francouzů mám ráda Monfilse a Simona, přesto..... fandím Švýcarům ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes ráno bylo 1,75 proč to klesá? Ví to někdo?
Reagovat
a.magerova
Třeba na Wáwru sází hodně lidí a proto to klesá.
Reagovat
dappe
Ted jsem to dočetl :D Federer je chamtivý a namyšlený, Mirka to samé, Luthi nic neumí a Murray vyhrál GS omylem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Roger se zapomněl Štěrbovi podepsat, nebo kde je problém? :))
Reagovat
smazaný uživatel
dappe: ale on prece rika TAKY proto a ne jen proto, ze byl Nadal nemocny, ale to jako fanatik jen tezko pochopis ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z právě ukázaných střihů z treninku v Lille je vidět studenou halu , což na staré z?da nepřidá.
Reagovat
smazaný uživatel
Stanovi je horko na zahájení v kraťasech.Feďa celý zabalený..
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga také kraťasy, tak asi z rozehrávky je teplo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vše na british eurosport2 live
Reagovat
kada.tom
Reagovat
Roger4EVER
Kde to budou dávat v TV???
Reagovat
Cico93
eurosport 2
Reagovat
Roger4EVER
V programu to není..
Reagovat
steve79
DIGISPORT 2.
Reagovat
Cico93
British Eurosport 2.
Reagovat
SwissMaestro
"origo" mám jen ES 1 :((((((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se prostě trochu nesnažíš a neprojdeš předchozí články? Řeší se to tu poslední dva dny hodně intenzivně a snad jenom ignorant na to nenarazil...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/623755-federer-je-chamtivy-a-wawrinku-prehlizi-tvrdi-cesky-tenisovy-sudi-zijici-ve-svycarsku.html#hp-sez

Neco pro RF fanatiky :-DDDD
Reagovat
SwissMaestro
No je pravda, že to není poprvé co čtu, že Federer se bez kamer chová úplně jinak :(
Reagovat
smazaný uživatel
"Gentlemanovi" ta jeho vrozena falesnost primo cisi z oci ;-)
Reagovat
Vojtiik
:DDDD takový nadalův kuřklacek, ten rozhodčí je barneyho fotr snad
Reagovat
smazaný uživatel
To s tym Murraym celkom zabil...Inac z clanku citit ako Rogera nemusi cize ,,trosku" tam pridal svoj subjektivny nazor...
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. Nebýt první otázky ještě by to snad i celkem šlo :D Ale tím se celkem "ponížil" :D
Reagovat
SwissMaestro
*poslední
Reagovat
steve79
Co byste chtěli slyšet, když je to fanoušek Nadala?? Podívej se na jeho zed! Hnusák jeden. Neberu mu, že fandí Rafovi, ale tohle at si nechá pro sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Hnusak jsi ty, tobe podobni fanatici a hlavne vas drahy egoista ;-)
Reagovat
steve79
Hlavně tvrdit, že Andy vyhral tituly díky tomu, že Nadal by zraněn. Tento rozhodčí je pro mě nula.
Reagovat
janek_da
Kdo ví jak to bylo řečeno. Třeba se to ztratilo v překladu :D
Reagovat
steve79
Prej fanatik:D Co jsi ty teda?
Reagovat
Cico93
On je hater Rogera
Reagovat
SwissMaestro
Tak nejhorší je to, že s tou Mirkou, svatbou a svalováním (i když né tak ostře) viny na Wawrinku je pravda :D plus to, že se Federer chová bez kamer arogantně se objevuje pořád častěji.......nicméně ani to mě neodradí být jeho fandou!
Reagovat
smazaný uživatel
Cestna vyjimka, ktera si to dovede i pripustit :-D
Reagovat
SwissMaestro
Tak nikdo není dokonalý. O mě si hodně lidí myslí, že nejsem schopnej říci sprosté slovo, ale nejbližší kamarádi a asi i rodina by potvrdila opak :D
Reagovat
blixa
No počkej, ale není to pokrytectví ? Na veřejnosti svatoušek, doma sprosťák ?! :D
Reagovat
SwissMaestro
Nedělal bych z toho vědu. Na veřejnosti se prostě tak nějak samozřejmě dovedu ovládat, mluvit jinak. V přítomnosti ženy bych prostě slova jako voe, kua a tak nevyslovil. Nicméně nějakou velkou přetvářku bych tam nehledal :D Myslím, že dost lidí to má podobně :D
Reagovat
smazaný uživatel
A co, že nepozval na svatbu Wawrinku? To tu potom můžeme tvrdit, že Štěpánek je pokrytec a falešník, protože nepozval Berdycha na svatbu a že to kamarádství je jen hrané = stejná logika.
Reagovat
SwissMaestro
Tak pokud je nekdo opravdu muj kamarad a nikoliv jen znamej z prace.......rozhodne bych jej na svatbu pozval :/
Reagovat
VlS
Štěpec Berďu nezval, protože tušil, že to na tu chvilku nestojí za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si dobře pamatuju, Roger měl malou svatbu v okruhu nejbližších. Tak proč s tím někdo má kua problém, že nepovazl Stana?? Je to zcela pochopitelné a ani já, pakliže se rozhodnu pro svatbu v úzkém kruhu, nebudu zvát většinu svých kamarádů, jen pár nebližších. A nikde není psáno, že Roger je se Stanem nejlepší přítel.
Reagovat
smazaný uživatel
Je každého věc, koho si pozve na svatbu nebo ne, psychicky vyrovnaný člověk nemá potřebu tohle řešit, tak pan Štěrba řekl svůj názor, prožil si pár minut slávy, vznikne debata mezi fanoušky a hatery no a za pár dní bude klid, než někdo zase s něčím vyleze. Není ten svět krásný? :D
Reagovat
dappe
Se svatbou to pravda není
Reagovat
SwissMaestro
Jak to teda je? Opravdu by me to zajimalo!
Reagovat
smazaný uživatel
Neni to pravda, dappe tam byl, on to muze potvrdit! :-D
Reagovat
dappe
Bylo tam jen pár lidí a nejbližší. Běžní kamarádi tam nebyli, nebyl tam myslím ani Chiudinelli.
Reagovat
a.magerova
Štěpec taky nepozval na svatbu Berďu a nebyla z toho taková aféra. Každého věc koho pozve.
Reagovat
Denis92
Netají se tím, že patří do okruhu přátel Rafaela Nadala a ve finále Davis Cupu tak hráčům helvétského kříže nefandí. Kvůli Rogeru Federerovi.

Dalej to uz ani nejdem citat.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem chtěl přesně taky napsat. :)) Není třeba víc číst. :)
Reagovat
hatatytla
odporný fanatický Nadalovec, poslední odpověd mě ze srdce rozesmála.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu posledni vetu dodal schvalne, aby tobe a dalsim takovym RF fanatikum praskla cevka a na svete tak byl vetsi klid :DDD
Reagovat
hatatytla
nejsem RF fanatik, spíš mě to urazilo, vůči Andymu. Tohle si v úvozovkách nezasloužil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten chlap bude asi Nadalův fanatický fanda, takový Barney. :)
"Na turnajích sedává Lüthi v hráčské lóži po boku Stefana Edberga. Máte pocit, že bývalá švédská hvězda Federerovi prospěla?
V tenise se motám 35 let a vidím ty změny. Rakety jsou jiné, povrchy jsou jiné a moc nechápu, co hráč, který zářil v osmdesátých letech, může přinést. Prostě nerozumím tomu, co třeba takový Becker dává Djokovičovi. Spíš to vidím jako reklamu, aby ti tenisté byli obklopeni slavnými jmény."

Repotér se ho ptá na Rogera a on začne napadat Djokoviče, prostě Barney spojený s Rafafeolim hadra. :)
Reagovat
dappe
Někde kolem roku 2008 byl podobný rozhovor ve sportu. Myslím, že to byl ten samý člověk.
Reagovat
Marduch
Tak ten je dobře mimo, to by pak nemoh v žádnym sportu trénovat nikdo starší čtyřiceti let :)))
Reagovat
kada.tom
Tak to je můj člověk, ten Štěrba. On přesně sdílí názory, které mám i já.

A jsem rád, že to takhle někdo říká nahlas.
Reagovat
smazaný uživatel
jj aspon nekdo se to neboji rict nahlas :-)
Reagovat
a.magerova
Mě nejvíc pobavilo, jak před 10 lety vyhlásil, že urve rekordy a po deseti letech se ukázalo, že nemluvil do větru. Tím naštval ty lidi podruhé :-)))
Furt lepší než hlásat: "já na to mám" a kde nic tu nic.....
Reagovat
janek_da
Asi si spočítal, že bude slaba era :D
Reagovat
a.magerova
Jj tak to bude, no ale i to je frajeřina :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
..a tech Olympiad co vyhral....:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, prosím, hoďte eem někdo nějaký neplacený stream, kde to budou dávat, díkes :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den. Bude to finále, prosím, někde (kdekoliv) v televizi? Nechce se mi koukat na stream. :(
Reagovat
seshitec
ona to CT nevysílá??? Vždyt dávali poslední roky finále DC i bez české účasti
Reagovat
a.magerova
http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/41686452/3/stock-illustration-41686452-3d-man-holding-a-swiss-flag.jpg
Reagovat
Cico93
Tak dnes si dám vodného bonga
Tak ComeoooN Tsonga!
Reagovat
smazaný uživatel
Allez Francais! mám tu spojence evidentně
Reagovat
Cico93
Ale Jo je kamarát. Jemu to strašne prajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo-Willy je frajer no...
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že na jednu stranu Švýcaři ještě DC pohár nemají, tak bych jim ho přála, ale zase na druhou stranu Tsongáče mám ráda, takže bych to přála jim, jsem nějak rozpolcená, že to asi nebudu přát nikomu :D:D:D
Reagovat
SwissMaestro
No toto! To je zrada! :D:D
Reagovat
Cico93
nikomu? radšej obom
Reagovat
smazaný uživatel
:D ale ne, přeju Frantíkům, mám k nim blíž :D
Reagovat
SwissMaestro
:(
Reagovat
VlS
Já mám pocit, že JWT i Gael mají bydliště taky ve švajcu, takže je to tak trochu domácí záležitost.
Reagovat
a.magerova
Jj VlSi máš správný pocit, by měli před zápasy dostat ze své domoviny jisté doporučení ;-)
Reagovat
gigin
Až si někdo bude stěžovat na České dráhy, tak ho pošlu do Belgie/Francie. Na letišti první vlak do Bruselu zrušený, přijedu druhým vlakem a vystávám si frontu na vlak směrem Londýn, který jede přes Lille. Po 30 minutové frontě na check-inu mi oznámí, že ve Francii spadlo elektrické vedení a další vlak společnosti pojede za 3 hodiny. Tak jsem se vydal na reklamační oddělení, že ve 2 hodiny hraje Rožérek a jaksi to s jejich vlakem, který jede za 3 hodiny, nestíhám. Pánovi po chvíli došlo, že pokud nebudu ve 2 hodiny sedět vysmátý na tribuně se švýcarskou vlaječkou, tak bude zle. Odešel a za 5 min přišel s manažerem, že i když jejich vlak jede za 3 hodiny, tak mi zařídili lístek u další společnosti, abych byl spokojený. Zamumlal jsem si Come on Roger a vyrazil na peron.
Reagovat
a.magerova
Manažer - zjevně Rogerův velký fanoušek :-))))
Reagovat
r.Fever
rod má talent na shortstories.
Reagovat
mrafe
Tak takový adrenalin, hned mu teda po ránu, mu teda nezávidím.
Reagovat
mrafe
oprava,budu muset nazpět do školy: Tak takový adrenalin,hned po ránu, mu teda nezávidím.
Reagovat
rib
jj, nechteli riskovat mezinarodni ostudu a pro sport maji Francouzi pochopeni :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:)) hezky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska to začíná. Ještě nikdy jsem se tak netěšil na daviscupový víkend. Dnes sice uvidím jen půlku prvního utkání, ale od zítřka už snad nic nevynechám. Doufám, že nás čeká vrchol sezony, k čemuž je nejdůležitější, aby byl Roger stoprocentně fit. Děsí mě jenom skutečnost, že se hraje na tři sety. To je opravdu hodně, kor ještě na pomalé antuce. Ale Roger se vymyká všem kategoriím a já mu věřím, že tento víkend dokonale zakončí úspěšnou sezonu.
A už první zápoas slibuje opravdu skvělou bitvu. Wawrinka: Tsonga. Hne čtyřikrát z pěti jejich zápasů na antuce (není bez zajímavosti, že kromě antuky se potkali v kariéře jen jednou v roce 2007 v Métách), museli oba borci jít do rozhodující sady. Ve dvou případech to byla pětisetová bitva na Roland Garros (2011 vyhrál Wawrinka, o rok později Tsonga) a dvakrát třísetová (v Monte Carlu 2013 vyhrál Tsonga, v Madridu v tom samém roce Wawrinka), takže tohle bude zápas jako řemen bez favorita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist