Preview: Južnyj - Kiefer

12. 6. 2008, 08:00
Previews 2
Souboj stabilního hráče první světové dvacítky, Rusa Michaila Južného, s vítězem turnaje z roku 1999 a velkým oblíbencem místního publika, Nicolasem Kieferem, dnes nabídne čtvrtfinálový zápas na travnatém turnaji v německém Halle.
Profily hráčů

Oba hráči se v minulosti utkali čtyřikrát. Nejprve se třikrát po sobě radoval z výhry Južnyj, ale jeho poslední výhra už je dlouhé 4 roky stará. Vítězem poměrně čerstvého vzájemného zápasu je naopak domácí Nicolas Kiefer, jenž Južného hladce, 6-1, 6-3, porazil v říjnu loňského roku na významném turnaji Serie Masters v Madridu.

Turnajová čtyřka, Rus Michail Južnyj, se už déle než rok drží v první dvacítce světového žebříčku, což je jasné vyjádření jeho dlouhodobě velmi kvalitních výkonů. Do letošní sezony Južnyj doslova vlétl, když na přelomu roku rozdrtil ve finále turnaje v indickém Chennai Rafaela Nadala 6-0, 6-1. Silnou formu si přenesl i na následující první Grandslam sezony. Na Australian Open ho vyřadil až ve čtvrtfinále překvapivý finalista Jo-Wilfried Tsonga. Od té doby se ale ruskému hráči už tolik nedařilo. Na druhém grandslamu letošní sezony před 14 dny podlehl po boji Španělu Verdascovi ve 3. kole.

S přechodem z antuky na trávu Južnyj mnoho problémů neměl. V prvním kole místního turnaje nedal svému krajanovi, Dmitriji Tursunovovi při výhře 6-3 a 6-1, téměř žádnou šanci. A Južnyj se za své výkony na travnatém povrchu s 60% úspěšností rozhodně nemusí stydět ani obecně. Jeho několikrát zopakovaným maximem z Wimbledonu je osmifinále.

Domácí Nicolas Kiefer je miláčkem místního publika. Talentovaný Němec, bývalá světová čtyřka a aktuálně 38. hráč žebříčku ATP, tu není fanoušky podporován náhodou. Kiefer je totiž vítězem z Halle z roku 1999 a v letech 2002 a 2003 se zde navíc probojoval až do finále. Na trávě má o něco horší celkovou bilanci než Južnyj, ale hra v domácím prostředí jeho výkony významně zvedá. Kiefer v prvním kole dokázal vyhrát špatně se vyvíjející zápas proti Robinu Haasemu 4-6, 6-3 a 6-2.

Letošní sezona Nicolasi Kieferovi mnoho velké radosti nepřinesla. Za zmínku ale rozhodně stojí nedávná čtvrtfinálová účast z antukového turnaje Serie Masters v Hamburku, kde dokázal za pomoci bouřlivého domácího prostředí vyřadit například Wawrinku nebo Davyděnka. Následného French Open se pro nemoc nezúčastnil. Kiefer si podle vlastního vyjádření, vzhledem k výsledku posledního vzájemného zápasu v kombinaci s podporou fanoušků, na Južného věří.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin jsou ale opačného názoru. Větší šanci na vítězství v tomto zápase připisují Michailu Južnému, na jehož výhru nabízejí kurz 1,55. Výhra Nicolase Kiefera je u bwin k mání v kurzu 2,15.

Michail Južnyj (18# Rusko) - Nicolas Kiefer  (38# Německo):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ocenil bych od autora článku nejenom kurzy, ale i jeho tip. Jinak dobry clanek.
Reagovat
smazaný uživatel
Autoři článků právě většinou netipují, takže tipy (a konkrétně na tento zápas) najdete v sekci: Tipy - nové!
Přeji GL.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist