Preview: Kunicyn - Hrbatý

18. 11. 2008, 10:56
Previews 2
Challenger v Helsinkách dnes pokračuje dalšími zápasy prvního kola. Zhruba od 16:00 hodin na sebe narazí třetí nasazený Rus Igor Kunitsyn se Slovákem Dominikem Hrbatým, který uspěl v kvalifikaci.
Profily hráčů
Igor Kunitsyn - Dominik Hrbatý

Igor Kunitsyn letos zažívá povedený rok. Vrátil se do první světové stovky a výkony z posledních turnajů ho vyhouply dokonce už na 44. místo žebříčku. Těmi výkony jsou myšleny semifinálové účasti v Pörtschachu a Washingtonu, ale především premiérový titul z haly v Moskvě, kde zaskočil Ginepriho, Santora a ve finále i bývalou světovou jedničku Marata Safina.

Šestadvacetiletý Rus před dvěma měsíci vyhrál také challenger v Doněcku, ovšem poslední dva podniky se mu podle představ nevyvedly - v Petrohradu podlehl už v úvodním kole Schüttlerovi a minulý týden v Dněpropetrovsku Istominovi. V Helsinkách však obhajuje body za loňský triumf na challengeru ve Shrewsbury, a tak by po dvou nezdarech měl zase zabrat.

Dominik Hrbatý se poslední dvě sezony trápí. Vinu na tom má i zranění ramene a loktu, se kterým musel na operaci. Bývalá světová dvanáctka je současně hráčem až třetí světové stovky. Slovenský tenista tak musí i na challengerech hrát kvalifikace. Tu zvádl jak před týdnem v hale v Jersey (ve druhém kole pak nestačil na Andrease Becka), tak v Helsinkách. Ve finské metropoli si poradil s méně známým Rakušanem Rückelshausenem, Švýcarem Bosselem a ve třech setech udolal Čecha Jana Mináře.

V průběhu tohoto roku se dokázal pouze čtyřikrát dostat do 2. kola turnaje ATP a jednou do čtvrtfinále challengeru. To je jeho maximum. Sezonu by už zřejmě zabalil, ovšem koncem listopadu čeká třicetiletého rodáka z Bratislavy souboj se slavným Petem Samprasem. V exhibičním utkání před vlastními fanoušky se bude chtít vytáhnout, a jelikož Američan trénuje na veteránský Turnaj mistrů, musí se ve formě udržovat i Hrbatý.

Resumé: Slovenský tenista se už dlouho trápí a jen težko se z toho dostane na konci sezony, natož ve 30 letech. Kunitsyn má ještě hodně před sebou a bude chtít obhájit loňské body. Jediné vzájemné střetnutí před čtyřmi lety prohrál 6-7 4-6, nicméně dnes je rozpoložení obou tenistů zcela opačné. Favoritem je tenista z Ruska a kursy, které se na jeho postup do 2. kola pohybují kolem hodnoty 1.55, jsou hodnotné.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
weak
Luboši,
KUNITSYN je 44. na světě! - takže je mu úplně jedno, jak na tomhle challengeru dopadne, nehne to s ním skoro vůbec, ať vypadne v prvním kole, či to celé vyhraje... čili stejně jako třeba TURSUNOV je zde zřejmě motivován pouze slušným startovným od pořadatelů, kvůli kterému sem přijel... Jedinou, avšak velmi zásadní otázkou zůstává, zda vyplacení těchto peněz je nějak podmíněno, což se často dělá - například uhráním minimálně dvou kol, pak by samozřejmě Igor zamakal, aby tady nehrál zadarmo :-)
HRBATÝ je známý dříč, pro dolar by si nechal koleno vrtat :-) a pokud je zdráv, tak nikdy nevypustí ani zápas... Tady prošel kvaldou, takže samozřejmě chce uhrát co nejlepší výsledek. Domina trápilo vážné zranění lokte, kdy prakticky promeškal celý začátek sezony, teď se pomalu vrací a tenisově to není vůbec špatné... Bohužel jako kvalifikant dostal nejtěžšího soupeře, ale otázkou je, jak se k tomu Igor postaví, viz výše...
čili pro mě je HRBATÝ (stejně jako GREUL) "value-bet", ale za moc se to hrát nedá, pokud bude Rus hrát naplno, určitě je v tomto zápase favoritem....
Reagovat
LubosZabloudil
Hne nehne, myslim ze Kunitsyn neni hracem, ktery by si mohl dovolit vypoustet challengery. Ale diky za doplneni zajimavy radky ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist