Preview: Safin - Odesnik

6. 8. 2008, 12:30
Previews 0
V Los Angeles jsou dnes na programu čtyři duely druhého kola. Jedním z nich bude i souboj Rusa Marata Safina s domácím Waynem Odesnikem. Ten měl v minulých týdnech zdravotní problémy, ale úvodní kolo v Kalifornii zvládnul. Zaskočí po Reynoldsovi i bývalou světovou jedničku?
Profily hráčů
Marat Safin (Rus.) - Wayne Odesnik (USA)

Marat Safin letos překvapil semifinálovou účastí ve Wimbledonu. Za celý průběh sezony si zahrál pouze jednou ve čtvrtfinále, ale na travnatých kurtech All England Clubu se mu dařilo. Ve druhém kole vyřadil Djokoviče a až v boji o postup do finále ho zastavil Federer. Jenže na dalších turnajích se osmadvacetiletému Rusovi už opět nedaří. V Bastadu a Torontu vypadl v 2. kole, minulý týden v Cincinnati nestačil již v úvodním zápase na Tursunova. V Los Angeles hraje popáté, nejlepšího úspěchu dosáhl loni, když postoupil mezi nejlepších osm. Letos ho od vyrovnání maxima dělí jedna výhra, jelikož v 1. kole už porazil Johna Isnera 6-3 6-4.

Pátý nasazený Safin se dnes střetne s domácím Waynem Odesnikem. Ten už v minulé sezoně dokázal na rychlém povrchu porazit Ljubičiče nebo Del Potra. Letos dosáhl svého životního úspěchu na French Open, kde si zahrál 3. kolo. Po té se však zranil a bolavá záda zlobila několik týdnů. Ve Varšavě a ve Wimbledonu své zápasy nedohrál, v Indianapolisu a Torontu nakonec na kurt ani raději nenastoupil. Před týdnem v Cincinnati odehrál zápas kvalifikace, ale Oudsemovi podlehl. V LA překvapil třísetovou výhrou nad krajanem Bobbym Reynoldsem, se kterým všechny tři dosavadní zápasy na rychlém povrchu prohrál.

Resumé: Bývalá světová jednička Marat Safin je v tomto utkání jasným favoritem. Bwin na postup Rusa vypsala kurs 1.13. Máte-li ale tušení, že nevyzpytatelný Safin prohraje, vsaďte si s kursem 4.40. Vítěze zápasu ve čtvrtfinále čeká lepší z dvojice Lopez - Gremelmayr.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist