Preview: Turnaj mistrů

9. 11. 2018, 17:00
Previews 35
Již v neděli startuje letošní ročník Turnaje mistrů, akce pro osm nejlepších hráčů letošní sezony. Letošními účastníky jsou Novak Djokovič, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Marin Čilič, Dominic Thiem, Kei Nišikori a John Isner.

Již v neděli startuje letošní ročník Turnaje mistrů. V londýnské O2 areně bude o prestižní trofej bojovat osm nejlepších hráčů letošní sezony.

Do skupiny Gugy Kuertena byli nalosováni světová jednička a pětinásobný šampion Novak Djokovič, Alexander Zverev, Marin Čilič a John Isner. Ve skupině Lleytona Hewitta budou o postup do semifinále bojovat šestinásobný vítěz Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem a Kei Nišikori.

Největšími favority jsou jistě bývalí šampioni Novak Djokovič, jenž prožívá po návratu ke koučovi Vajdovi znovuzrození, a Roger Federer, který bude v Londýně útočit na jubilejní 100. titul.

Na Turnaj mistrů se kvalifikovali rovněž Rafael Nadal a Juan Martín Del Potro, jenže ani jeden z nich se v Londýně kvůli zranění nepředstaví. Místo se tak uvolnilo pro Nišikoriho a Isnera. Loňský vítěz Grigor Dimitrov se na závěrečný vrchol sezony nedostal. Náhradníky budou Karen Chačanov a Borna Čorič.

Hráči se nejprve utkají v rámci skupin systémem každý s každým a dva nejlepší z každé skupiny postoupí do semifinále. Vítězové skupin na sebe mohou narazit nejdříve ve finále, které je na programu v neděli 18. listopadu.

Celková dotace činí 8,5 milionu dolarů (téměř 195 milionů korun). Neporažený vítěz si přijde na cca 2,7 milionu dolarů (skoro 62 milionů korun) a připíše si 1 500 bodů do žebříčku ATP.

Djokovič bez ohledu na výsledek na Turnaji mistrů zakončí sezonu na postu světové jedničky, popáté v kariéře. Jelikož loni v Londýně nestartoval, může výrazně navýšit náskok na druhého Nadala.

Rozlosována byla také deblová soutěž. Ve skupině Knowlese a Nestora najdeme Olivera Maracha s Matem Pavičem, Lukasze Kubota s Marcelem Melem, Mikea Bryana s Jackem Sockem a Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem. Ve skupině Llodry a Santora budou bojovat dvojice Juan Sebastian Cabal, Robert Farah; Jamie Murray, Bruno Soares; Raven Klaasen, Michael Venus a Nikola Mektič, Alexander Peya.

NITTO ATP FINALS 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Dimitrov (Bulh.) - Goffin (Belg.) 7-5 4-6 6-3
Účastníci: Djokovič (1. v race), Federer (3.), A. Zverev (5.), Anderson (6.), Čilič (7.), Thiem (8.), Nišikori (9.), Isner (10.)
Kategorie: ATP Finals
Místo konání: Londýn, Velká Británie
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 8,500.000 dolarů
• Rozlosování do skupin •
Skupina Gugy Kuertena
Djokovič (1-Srb.)
A. Zverev (3-Něm.)
Čilič (5-Chorv.)
Isner (8-USA)
Skupina Lleytona Hewitta
Federer (2-Švýc.)
Anderson (4-JAR)
Thiem (6-Rak.)
Nišikori (7-Jap.)


Vizitky

Novak Djokovič zažíval v první polovině sezony krušné časy. Po operaci pravého lokte se mu vůbec nedařilo, a tak se rozhodl vrátit ke koučovi Vajdovi. Pod vedením slovenského trenéra prožívá znovuzrození. Jednatřicetiletý Srb vyhrál Wimbledon, v Cincinnati zkompletoval jako první hráč v historii sbírku trofejí ze všech podniků Masters, dobyl US Open a získal 14. grandslamový titul a přemožitele nenašel také na Masters v Šanghaji.

Nejlepší výsledky: Šanghaj,  US Open,  Cincinnati, Wimbledon (vítěz);  Paříž,  Queens (finále);  Řím (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (finále)
Bilance: 49-11
Bilance v hale: 4-1
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (vítěz), US Open (vítěz)
Bilance proti hráčům Top 10: 11-3 (kariérní 192-89)

Po triumfu v Šanghaji se Djokovič představil na Masters v Paříži, kde ve finále podlehl Rusovi Chačanovovi a přišel o 22 zápasů trvající vítěznou sérii. Ve druhé polovině roku (před startem Turnaje mistrů) vyhrál 35 z 38 duelů a vrátil se na post světové jedničky.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Generálka: Paříž (finále)

Svou premiérovou trofej na Turnaji mistrů vybojoval v roce 2008 (tehdy se hrálo ještě v Šanghaji). Závěrečnému vrcholu sezony kraloval ještě v letech 2012 až 2015. Při své poslední účasti před dvěma lety došel do finále. Turnaje mistrů se zúčastní pojedenácté, jen třikrát nepostoupil ze skupiny.

Kariérní bilance: 31-11
Nejlepší výsledek: vítěz (2008, 2012 - 2015)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. A. Zverev (H2H 1-1)
2. Čilič (H2H 16-2)
3. Isner (H2H 8-2)


Roger Federer prožil vůbec nejlepší vstup do sezony v kariéře, když obhájil titul na Australian Open a získal jubilejní 20. grandslamovou trofej, ovládl halovou akci v Rotterdamu a došel do finále v Indian Wells. Po překvapivé porážce v Miami vynechal stejně jako loni antuku a vrátil se triumfem na trávě ve Stuttgartu. V dalších měsících se na kurtech spíše trápil. Ve Wimbledonu vypadl už ve čtvrtfinále, a na US Open dokonce v osmifinále.

Nejlepší výsledky: Basilej,  Stuttgart,  Rotterdam,  Australian Open (vítěz);  Cincinnati,  Halle,  Indian Wells (finále);  Paříž,  Šanghaj (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Basilej, Rotterdam (vítěz); Paříž (semifinále)
Bilance: 46-8
Bilance v hale: 12-1
Grandslamy: Australian Open (vítěz), French Open (nehrál), Wimbledon (čtvrtfinále), US Open (osmifinále)
Bilance proti hráčům Top 10: 2-4 (kariérní 214-113)

Poslední dobou se Federerovi daří. V hale v rodné Basileji úspěšné obhájil loňské prvenství a získal 99. kariérní titul. Výborně si vedl také na Masters v Paříži, kde v semifinále prohrál senzační bitvu s Djokovičem.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Generálka: Basilej (vítěz), Paříž (semifinále)

Na Turnaji mistrů startuje sedmatřicetiletý Švýcar už pošestnácté a celkem šestkrát dokázal dojít až na samotný vrchol, k tomu má na kontě další čtyři finálové účasti. Pouze jednou (2008) nedokázal projít základní skupinou. Loni skončil v semifinále na raketě Goffina. Premiéru na závěrečném vrcholu sezony si odbyl už v roce 2002.

Kariérní bilance: 55-13
Nejlepší výsledek: vítěz (2003 - 2004, 2006 - 2007, 2010 - 2011)
Loňský výsledek: semifinále

Soupeři ve skupině
1. Anderson (H2H 4-1)
2. Thiem (H2H 1-2)
3. Nišikori (H2H 7-2)

 

 

Alexander Zverev se v úvodu sezony trápil, ale finálová účast v Miami ho pořádně nastartovala. Během antukového jara totiž triumfoval v Mnichově a Madridu, v Římě se dostal do finále, v Monte Carlu do semifinále a na French Open do svého premiérového grandslamového čtvrtfinále. Další titul získal na betonech ve Washingtonu a v Šanghaji si zahrál semifinále.

Nejlepší výsledky: Washington,  Madrid,  Mnichov (vítěz);  Řím,  Miami (finále);  Basilej,  Šanghaj,  Monte Carlo,  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Basilej (semifinále)
Bilance: 54-18
Bilance v hale: 6-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (3. kolo), US Open (3. kolo)
Bilance proti hráčům Top 10: 4-5 (kariérní 15-21)

V hale se Zverevovi v posledních týdnech příliš nedařilo. V Basileji v semifinále překvapivě nestačil na rozjetého Rumuna Copila a ve čtvrtfinále pařížského Masters schytal debakl od pozdějšího vítěze Chačanova.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Basilej (semifinále), Paříž (čtvrtfinále)

Premiéru na Turnaji mistrů si jednadvacetiletý Němec odbyl loni. Po úvodní výhře nad Čiličem prohrál s Federerem i Sockem a skončil ve skupině.

Kariérní bilance: 1-2
Nejlepší výsledek: skupina (2017 - 2018)
Loňský výsledek: skupina

Soupeři ve skupině
1. Djokovič (H2H 1-1)
2. Čilič (H2H 5-1)
3. Isner (H2H 4-1)


Kevin Anderson suverénně prožívá nejlepší sezonu své kariéry. Dvaatřicetiletý Jihoafričan posbíral dva turnajové tituly (na halových akcích v New Yorku a Vídni). K tomu hrál ještě třikrát finále (Puné, Acapulko a Wimbledon). Dalšími velmi hodnotnými výsledky jsou semifinálové účasti na Masters v Torontu a Madridu.

Nejlepší výsledky: Vídeň,  New York (vítěz);  Wimbledon,  Acapulko,  Puné (finále);  Toronto,  Madrid (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Vídeň, New York (vítěz)
Bilance: 45-17
Bilance v hale: 11-2
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (osmifinále), Wimbledon (finále), US Open (osmifinále)
Bilance proti hráčům Top 10: 3-4 (kariérní 15-61)

Anderson teď v hale hraje skvěle. Ve Vídni nenašel přemožitele a získal pátý kariérní titul. Na Masters v Paříži po vydřeném vítězství nad Basilašvilim podlehl Nišikorimu, kterého porazil ve vídeňském finále.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Vídeň (vítěz), Paříž (osmifinále)

Anderson startuje na Turnaji mistrů poprvé v kariéře.

Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: skupina (2018)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. Federer (H2H 1-4)
2. Thiem (H2H 6-2)
3. Nišikori (H2H 3-6)


Marin Čilič zahájil letošní rok postupem do semifinále v Puné a na Australian Open prohrál až ve finále s Federerem. Poté čtyři měsíce čekal na výraznější výsledek, kterého se dočkal v Římě, kde uhrál semifinále. Antukové jaro zakončil čtvrtfinálovou účastí na French Open. Jediný letošní titul vybojoval na trávě v londýnském Queen's Clubu. Do semifinále se od triumfu v Queensu probojoval už jen jednou (v srpnu v Cincinnati).

Nejlepší výsledky: Queens (vítěz);  Australian Open (finále);  Cincinnati,  Řím,  Puné (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (čtvrtfinále)
Bilance: 41-18
Bilance v hale: 3-3
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (2. kolo), US Open (čtvrtfinále)
Bilance proti hráčům Top 10: 3-6 (kariérní 31-76)

Čilič vyhrál na posledních čtyřech akcích jen tři zápasy. Na posledním turnaji (Masters v Paříži) se ovšem předvedl ve velmi slušné formě, když po skalpech Kohlschreibera a Dimitrova dostal do tří sad rozjetého Djokoviče.

Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Generálka: Basilej (2. kolo), Paříž (čtvrtfinále)

Čilič se na Turnaji mistrů pokusí na čtvrtý pokus projít skupinovou fází. Do semifinále nedokázal postoupit v roce 2014, před dvěma lety ani loni. V Londýně v předchozích letech vyhrál jediný zápas.

Kariérní bilance: 1-8
Nejlepší výsledek: skupina (2014, 2016 - 2018)
Loňský výsledek: skupina

Soupeři ve skupině
1. Djokovič (H2H 2-16)
2. A. Zverev (H2H 1-5)
3. Isner (H2H 7-3)


Dominic Thiem získal první letošní titul v únoru na antuce v Buenos Aires. Po antukovém jaru, během něhož se dostal do finále v Madridu, triumfoval v Lyonu a na French Open si zahrál premiérové grandslamové finále, začal sbírat úspěchy i na betonech. Na US Open se probojoval do čtvrtfinále a další titul získal v hale v Petrohradu.

Nejlepší výsledky: Petrohrad,  Lyon,  Buenos Aires (vítěz);  French Open,  Madrid (finále);  Paříž,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Petrohrad (vítěz); Paříž (semifinále)
Bilance: 53-18
Bilance v hale: 9-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (finále), Wimbledon (1. kolo), US Open (čtvrtfinále)
Bilance proti hráčům Top 10: 4-5 (kariérní 14-30)

Thiem si během generálky na Turnaj mistrů nevedl vůbec špatně. Ve Vídni ve čtvrtfinále nestačil na pozdějšího finalistu Nišikoriho a na Masters v Paříži v semifinále prohrál s pozdějším šampionem Chačanovem.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Vídeň (čtvrtfinále), Paříž (semifinále)

Na Turnaji mistrů bude hrát třetím rokem po sobě. V obou předchozích případech skončil s bilancí 1-2 už ve skupině.

Kariérní bilance: 2-4
Nejlepší výsledek: skupina (2016 - 2018)
Loňský výsledek: skupina

Soupeři ve skupině
1. Federer (H2H 2-1)
2. Anderson (H2H 2-6)
3. Nišikori (H2H 1-3)


Kei Nišikori po půlroční pauze zaviněné zraněním a následnou operací zápěstí vyhrál challenger v Dallasu, dostal se do semifinále v New Yorku a antukové jaro zahájil finálovou účastí v Monte Carlu. Další výrazné výsledky přišly na grandslamech, když se probojoval do čtvrtfinále Wimbledonu a semifinále US Open, pokaždé nestačil na pozdějšího vítěze Djokoviče. V hale začal skvěle. V Métách postoupil do semifinále a doma v Tokiu do finále.

Nejlepší výsledky: Vídeň,  Tokio, Monte Carlo (finále);  Méty,  US Open,  New York (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Vídeň, Tokio (finále); Méty, New York (semifinále)
Bilance: 47-20
Bilance v hale: 20-5
Grandslamy: Australian Open (nehrál), French Open (osmifinále), Wimbledon (čtvrtfinále), US Open (semifinále)
Bilance proti hráčům Top 10: 6-8 (kariérní 38-63)

Nišikori na skvělé halové výsledky navázal také ve Vídni, kde až ve finále podlehl Andersonovi, i v Paříži. Na poslední letošní akci série Masters ve čtvrtfinále prohrál s Federerem.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Vídeň (finále), Paříž (čtvrtfinále)

Na Turnaji mistrů se představí počtvrté. V letech 2014 a 2016 postoupil ze skupiny a skončil v semifinále, v roce 2015 naopak neprošel skupinovou fází.

Kariérní bilance: 4-7
Nejlepší výsledek: semifinále (2014, 2016)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. Federer (H2H 2-7)
2. Anderson (H2H 6-3)
3. Thiem (H2H 3-1)


John Isner se v úvodu roku neskutečně trápil, ale poté zčistajasna ovládl prestižní turnaj v Miami a získal premiérový titul z podniků Masters. Na antuce se nejdále dostal do čtvrtfinále (Houston, Madrid a Lyon). Dalšího úspěchu se dočkal postupem do semifinále ve Wimbledonu. Sezonu amerických betonů zahájil triumfem v Atlantě a na domácím US Open došel do čtvrtfinále.

Nejlepší výsledky: Miami,  Atlanta (vítěz); Stockholm,  Wimbledon (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Stockholm (semifinále)
Bilance: 34-19
Bilance v hale: 4-4
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (osmifinále), Wimbledon (semifinále), US Open (čtvrtfinále)
Bilance proti hráčům Top 10: 3-4 (kariérní 24-57)

Isner dosáhl na nejlepší výsledek v hale ve Stockholmu, kde v semifinále nestačil na Gulbise. Na dalších dvou turnajích (Vídeň a pařížské Masters) skončil s bilanci 1-1. V Paříži v osmifinále neproměnil dva mečboly proti pozdějšímu vítězi Chačanovovi.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Generálka: Stockholm (semifinále), Vídeň (2. kolo), Paříž (osmifinále)

Turnaje mistrů se zúčastní poprvé.
Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: skupina (2018)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. Djokovič (H2H 2-8)
2. A. Zverev (H2H 1-4)
3. Čilič (H2H 3-7)


Tipy redakce
1. semifinále: Djokovič porazí Nišikoriho
2. semifinále: Federer porazí Čiliče
Finále: Djokovič porazí Federera

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
mahycek
Přátelé, teď, tedy v poledne jsem přiletěl. Data jsem si
nekoupil, úpleně jsem vypustil portál, výsledky znám. 2 otázky
Která Tv bude vysílat Masters Mužů z O 2 areny V Londýně??
Nebo, kde to chytnu ? A jaký byl zápas v semif. v Paříži.
Rogera s Djokem ??? Později si ho najdu, ale ptám se,podle
výsledku to muselo být drama jako blázen.
Reagovat
SwissMaestro
Bylo by hezké kdyby titul získal Isner. Do IW včetně neobhajuje nic a tak by to do Top 3 mohl dotáhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Se divim, ze nekdo nemrdkuje, ze na fotce RF je napsano, ze vyhral 98 titulu jen...
Reagovat
Pe3k
Ty ještě ani nevíš, že ty články nikdo nečte a jdou rychle do sekce komentářů?
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je taky pravda :D ale stejne, takhle ho okrast je trestuhodne
Reagovat
gigin
No víc divný je, že magerka nepičuje.
Reagovat
smazaný uživatel
jako u Federerovců bych čekal více puntičkářství, když to jsou přeci jen svědkové hodináři...
Reagovat
smazaný uživatel
nejhorší je, že tohle pan Jirásek nesvede ani na četku, to dělal sám :D
Reagovat
gigin
Ty prosím tě, jako sledovat tady některé mozkové trasty, to se kdejaká chyba může vloudit ani nevíš. Já ho spíš obdivuju. Já bych takovým šulínům nevydal ani jednu stať.
Reagovat
panzer.dragon
Ale no tak.. je to tady proste jen obycejnej tenisovej plebs a pak nas je par lepsich co si clanky zaslouzime..
Reagovat
gigin
Ne. Nic! :DDDDD
Reagovat
gigin
Jj kokini puntíčkářský.
Reagovat
a.magerova
Tvl... coooo?!!!

Žádám OKAMŽITOU nápravu!!!

http://www.xy1.cz/48wt3
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za odkaz, nenašel jsem foto s 99 tituly, tak jsem dal alespoň to předchozí, doplněno ;)
Reagovat
a.magerova
Jéééé, Ondro, Ty jsi zlatý, dík za dání mého výtvoru do článku, hned mám den hezčejší... ten obrázek jsem předělávala "na koleně" a i jsem se tam podepsala.... ;-)
Reagovat
Fandina
Možná to bylo tím, že když se kvalifikoval, měl těch titulů 98.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přesně tak, tohle jsem, pane J-Gat, sám rozhodně nedělal, jsou to obrázky vytvořené ATP ;) na to jste ovšem mohl přijít sám, jelikož bych asi těžko dělal popisky na obrázku v angličtině :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ondřeji, J-Gat, milovník konspirací a bulváru, Ti závidí, jakou práci odvádíš. Šťourá, ale přitom nepozná, že fotka je z doby, kdy se Roger kvalifikoval na TM...
Reagovat
smazaný uživatel
pane Jirasku :-) ale ta fotka je neaktualni a byla i v dobe, kdy se vlozil tento clanek... nyni mate fotku spravne, proc nebyla i pred tim, kdyz evidentne byt mohla?
a kolego... co ma spolecneho bulvar a konspiracni teorie s touto na prvni pohled faktickou chybou?
Reagovat
a.magerova
Tu fotku jsem předělávala ze srandy já až v noci (když si ji pořádně prohlídneš, tak je tam i můj podpis), na popud toho co sem napsal ve srandě gigin: "No víc divný je, že magerka nepičuje."
Takže Ondra ji včera odpoledne k dispozici neměl a tudíž sem dal tu, kterou k dispozici měl... vždyť i Djokovič tu má fotku z léta a tudíž bez USO a Šanghaje a nikdo nefrflá... prostě Ondra chtěl článek ozvláštnit/opěknit fotkama z ATP a my mu tu za to můžem poděkovat nikoli nadávat !!!

Ondro, dík... ;-)
Reagovat
annah
Teda ať hledám,jak hledám, ten tvůj podpis najít nemůžu. Oči si můžu vykoukat.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
Už to mám!!!!! Paráda! :-)
Reagovat
a.magerova
Tak za odměnu jsem to předělala na stejný font... v noci jsem to v rychlosti odflákla...

http://www.xy1.cz/t5ccz
Reagovat
Ondřej.Jirásek
myslím si, že "a.magerova" vše vysvětlila lépe, než bych to vysvětlil já :)
Reagovat
a.magerova
Hele Ondro, i toho Noleho jsem udělala... ;-)

http://www.xy1.cz/st67p
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tam chybu... Djokovic už jistojistě zakončí pátý rok jako no1 a na obrázku je čtyřka :))))
Reagovat
a.magerova
OK... zde doúprava pro tebe.... stavu, který teprve nastane... :-P

http://www.xy1.cz/d3zdz
Reagovat
paddy
Kromě Djoka (+8) mají všichni zápornou bilanci s hráči z Top 10. V součtu mínus 3, takže škoda, že chybí kladní (neověřeno) Nadal a Del Po. Favorit je jasný (i v případě porážky a postupu ze skupiny). Přemožitel Djoka před finále se automaticky nestává favoritem na titul - viz záporná bilance.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy to tam vyučí vše
Reagovat
gigin
Přesně. Není kam, naložit na něj lopatama. Za barák.
Reagovat
Patik
Pre Rogera celkom reálna šanca na titul..v Paríži hral dobre..zápasy mu myslím že nechýbajú..na tréningu vyzeral dobre..Djokovič by mohol byť dlhodobo unavený v prípadnom finále by mohol jeho level trošku klesnúť.
Reagovat
Mayo
Presne tak to aj ja tipujem ako redakce.
Reagovat
steve79
Povrch prý bude o něco rychlejší než v Paříži, takže ok.
Reagovat
ipko
Roger má šancu turnaj vyhrať, ale muselo by mu zahrať všetko do karát a nemôže to byť pomalé
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist