Preview: Turnaj v Dubaji

3. 3. 2008, 09:58
Previews 2
Mimořádně silné obsazení má rozbíhající se turnaj v Dubaji. Do boje o co největší podíl na více než milionové dotaci se zapojí šest nejlepších hráčů světa, z první desítky ATP pak budou chybět jen David Nalbandian a James Blake.
Turnaj v Dubaji

Bezpochyby největším tahákem prvního kola bude souboj Federer - Murray. Brit Andy Murray, 11. hráč světa, je žebříčkově nejvýše postaveným hráčem na turnaji, kterému uteklo nasazení, a los byl k němu nemilosrdný: do cesty mu poslal hned v prvním kole nejlepšího hráče světa. Federer, který se objeví na turnaji ATP poprvé od Australian Open, v Dubaji obhajuje, a proti Murraymu si má co dokazovat - Brit ho totiž v posledním měření sil porazil. "Mělo by to být velmi zajímavé, protože já jsem zhruba za poslední čtyři měsíce odehrál jen dva turnaje a on už v této sezoně dva turnaje vyhrál," těší se Federer.

Tomáš Berdych se před dvěma týdny stal jedním z favoritů, kteří se předčasně rozloučili s turnajem v Rotterdamu. Po vypadnutí ve druhém kole měl momentálně 10. hráč světa spoustu času na přípravu na mnohem štědřeji dotovaný podnik v Dubaji. Jeho prvním soupeřem bude Gael Monfils, jeden z talentovaných Francouzů nastupující generace. Pro Monfilse to bude první turnaj po pěti měsících. Loni ve Štětíně totiž nedohrál kvůli zraněnému koleni, kvůli kterému následně vynechal US Open a poté i letošní Australian Open.

Berdych není jediným českým tenistou v pavouku. Ve hře jsou také Jan Hernych a Jan Minář, kteří si start vybojovali v kvalifikaci. Na zvučnými jmény nabitém turnaji navíc mají poměrně přijatelný los: Hernycha čeká v prvním kole Švýcar Stanislas Wawrinka a Minář se utká s Igorem Andrejevem, který do Dubaje přilétl po sérii nevydařených turnajů na jihoamerické antuce.

Jedním z hráčů, kteří předminulý týden v Rotterdamu selhali jako favorité, je i světová dvojka Rafael Nadal. Španělský hráč letos stále čeká na první titul: v Čennaí ho vypráskal 6-0 6-1 Rus Južnyj, v Melbourne podobně potupně vypadl s Francouzem Tsongou a v Rotterdamu nestačil ve druhém kole na Andrease Seppiho. Jeho první soupeř v Dubaji je na tom určitě lépe, Philipp Kohlschreiber už totiž letos dokázal zvítězit v Aucklandu. S Nadalem se mu ale vůbec nedaří. Bilance: 0-4.

Ve výčtu hráčů, kteří v Rotterdamu překvapivě rychle vypadli, nemůže chybět Španěl David Ferrer. Finalista loňského Turnaje mistrů do Nizozemska přiletěl po měsíční pauze, která následovala po Australian Open. Itala Bolelliho ještě v prvním kole zdolal, ve druhém ale nestačil na Němce Zvereva. S Dubají se loni rozloučil hned v prvním kole, pokud nechce, aby se to opakovalo, musí si letos poradit s Němcem Tommym Haasem. Ten se po loňské operaci ramene stále trápí: v Delray Beach, San Jose ani Memphisu se nedostal přes druhé kolo a s Ferrerem už jednou prohrál.

Zapomenout na poslední týdny se v Dubaji pokusí Novak Djokovič. Srbský tenista fantasticky odehrál Australian Open a získal svůj první grandslamový titul v životě, jeho daviscupové plány v Moskvě ale zhatila chřipka, kvůli které nedohrál dobře rozehraný zápas s Davyděnkem, a o týden později v Marseille vypadl už ve druhém kole s domácím Simonem. Na rozjezd má v Dubaji přijatelného soupeře. Chorvat Marin Čilič už sice letos pár slušných soupeřů porazil, formu ale určitě nemá nejlepší - před třemi týdny skončil v Marseille v prvním kole, minulý týden v Záhřebu uhrál o kolo víc a vypadl s Bolellim.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád, že oproti Rotterdamu jste tentokrát nezapomněli na Davida Ferrera.I proto Vám odpustím to, že Dubaj neleží v Saudské Arábii,jak píšete,ale ve Spojených Arabských Emirátech. Jinak se mi ovšem toto Preview velmi líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji za opravu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist