Preview: Turnaj v Memphisu

25. 2. 2008, 17:02
Previews 0
Rušný týden zažijí tenisoví fanoušci v americkém Memphisu. Do Elvisova města se totiž sjeli na jeden turnaj tenisté i tenistky. Nejvýše nasazení jsou domácí želízka v ohni - Andy Roddick a Venus Williamsová.
Andy Roddick

Andy Roddick přiletěl do Memphisu jako čerstvý vítěz turnaje v San Jose. I tam byl nasazený jako jednička. Už v prvním kole měl namále, když Australana Guccioneho udolal až v tie-breaku třetího setu, dramatický závěr ale zvládl a při cestě za titulem pak ztratil jediný set. V prvním kole ho znovu čeká tvrdě servírující soupeř, který mu může znepříjemnit život. Kvalifikant Gilles Muller ostatně Roddicka už jednou dokázal ve Spojených státech porazit.

Nasazenou čtyřkou mužského pavouka v Memphisu je Radek Štěpánek, finalista ze San Jose. Díky svému nasazení na Roddicka eventuálně narazí až v semifinále, ovšem tam se teprve musí prokousat přes nepříjemné soupeře. V prvním kole to bude domácí kvalifikant Levine, ve čtvrtfinále by to mohla být uzdravený Marat Safin.

Třetí nasazený hráč, Tommy Haas, neprožívá zrovna nejlepší období. Německý tenista v listopadu prodělal operaci ramene, po které se vrátil až před dvěma týdny v Delray Beach. V prvním kole ale nestačil na Argentince Diega Hartfielda. V San Jose sice nejprve porazil Američana Kendricka, ovšem John Isner už byl nad jeho síly. V Memphisu bude mít možnost v prvním kole oplatit Hartfieldovi nedávnou porážku.

Přelet z Evropy do Spojených států by mohl zkomplikovat život švédskému tenistovi Robinu Soderlingovi. Třiadvacetiletý hráč ještě v neděli bojoval ve finále rotterdamského turnaje, ve kterém těsně podlehl Francouzi Llodrovi. Se svým prvním soupeřem v Memphisu, Fredericem Niemeyerem, se měl utkat už jednou v roce 2001, Kanaďan ale tehdy odstoupil bez boje. Na rozdíl od svého soupeře se Niemeyer stihl v Memphisu dávno aklimatizovat: do hlavní soutěže se totiž dostal z kvalifikace, v níž porazil Američany Delice a Wittena.

Jednou ze dvou českých zástupkyň v ženské soutěži je Petra Kvitová, která za dva týdny oslaví 18. narozeniny. Kvalifikací projela jako nůž máslem, ve třech zápasech ztratila všehovšudy 13 gamů a úspěch v hlavní soutěži by pro ni byl určitě tím nejlepším dárkem, to by ovšem v prvním kole kole musela přejít přes nejvýše nasazenou hráčku, domácí Venus Williamsovou.

Jedním z největších taháků v ženské soutěži je bezpochyby Lindsay Davenportová. Veteránka, která se už jako matka rozhodla pro comeback, si po svém návratu vede skvěle: na konci roku vyhrála dva ze tří turnajů, na kterých se objevila, a pro titul si došla i v Aucklandu na začátku nové sezony. Davenportová bude v Memphisu o to sledovanější, že v prvním kole svede souboj s Němkou Sabine Lisicki, která favorizovanou Američanku dokázala nedávno porazit ve Fed Cupu.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist