Preview: Vassallo Arguello - Roitman

29. 11. 2008, 08:55
Previews 0
Není překvapení, že patnácti Argentinci okupovaný antukový challenger v peruánské Limě vyústil ve finále dvou z nich. O titul si to rozdají turnajová dvojka Martin Vassallo Arguello a pátý nasazený Sergio Roitman, kteří jsou v posledních týdnech ve skvělé formě. Bilance vzájemných zápasů je 5:3 pro Roitmana, jenž ale tři z posledních čtyř duelů prohrál.
Roitman Sergio

Vassallo Arguello s Roitmanem jsou si v mnoha ohledech podobní. Jde o zhruba stejně staré Argentince, kteří se účastní hlavně antukových challengerů, oběma se letos dařilo na šesti z nich a oba jsou v poslední době ve formě.

28letý Vassallo Arguello tento týden startuje po měsíčním odpočinku, na jeho výkonech se to ale nikterak negativně neprojevilo. Naopak dokázal navázat na vítězný říjen, během kterého triumfoval na challengerech v paraguayském Asuncionu a na domácí půdě v Buenos Aires.

To byly pro rodáka z Temperley největší úspěchy letošní sezony. Vedle nich v první půlce roku zaznamenal semifinále v kolumbijské Bogotě a neúspěšně bojoval o titul v marockém Rabatu a v Prostějově.

Challenger v Limě je tak pro 82. hráče světa šestým povedeným antukovým turnajem v tomto roce. Druhý nasazený Argentinec, který se nikdy nedokázal prosadit na ATP, si v hlavním městě Peru postupně poradil s Uruguaycem Felderem, Peruáncem Mirandou, s krajanem Arangurenem a včera překvapivě smetl dvakrát 6:2 i jednoho z velkých favoritů domácího Luise Hornu, čímž potvrdil skvělou aktuální formu a vysokou hladinu sebevědomí.

Proti svému dnešnímu finálovému soupeři Sergiu Roitmanovi už hrál Vassallo osmkrát. Jako vítěz se z kurtu vrátil jen třikrát, ale stalo se tak po posledních čtyřech vzájemných zápasech. K vítězství však vždy potřeboval tři sety.

29letý Roitman je také antukový specialista a své umění předvádí hlavně na challengerech, odkud pocházejí jeho veškeré úspěchy.

V Limě na raketě pátého nasazeného Argentince postupně skončili krajan Kon, Rumun Luchici, další krajan Mayer a naposledy Poch Grandin ze Španělska.

Dnešní finále je pro rodáka z Buenos Aires třetím listopadovým bojem o titul v řadě, což nejlépe dokazuje jeho aktuální formu. Minulý týden skončil v kolumbijském Medellínu jako poražený finalista, před 14 dny v ekvádorském Guayaquilu poprvé v této sezoně triumfoval.

V průběhu roku hrál 121. hráč světa také finále v německém Braunschweigu a v rakouském Grazu. Na domácím challengeru v Buenos Aires skončil v semifinále.

Čtyři z Roitmanových výher nad Vassallem pocházejí z let 1998 až 2001 a od té doby s ním většinou prohrává.

Resumé: Oba fináloví soupeři jsou v podobně dobré formě a přibližně stejná je i jejich kvalita. Mírně ve prospěch Vassalla hovoří pozitivní bilance vzájemných zápasů z posledních let a způsob, jakým včera vyběhl s Luisem Hornou.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist