Preview: Volandri - Lapentti

6. 5. 2008, 10:11
Previews 0
Na v pořadí čtvrtém podniku série Masters v Římě se dnes od 16:30 hodin střetne loňský semifinalista a přemožitel Rogera Federera, domácí Filippo Volandri, s Ekvádorcem Nicolasem Lapenttim. Papírovým favoritem je italský tenista, nicméně Lapentti má slušnou formu a přinejmenším soupeře dokáže potrápit.
Filippo Volandri (#42-Itálie) - Nicolas Lapentti (#74-Ekvádor)

Ital Filippo Volandri je vysloveně antukář. Na rychlých kurtech se pouze jednou v kariéře dostal dál než do druhého kola, a to hraje na profesionální úrovni už 11 let. Neoblíbenost betonových kurtů potvrdil i letos, když na nich vyhrál jeden zápas ze šesti.

Na antuce se cítí mnohem lépe. Získal na ní oba své tituly (v roce 2004 v St. Poltenu a 2006 v Palermu) a minulou sezonu dokonce v Římě porazil i Rogera Federera, a po výhře nad Berdychem si stejně jako později v Bastadu zahrál semifinále. Letos, když opět nevyhrával na hardu, tak zahrál slušně na antuce - v Costa do Sauipe vypadl ve čtvrtfinále s Almagrem, v Buenos Aires se dostal až do semifinále, v němž nestačil na Acasusa a v Acapulku ho znovu zastavil Almagro, který po výhrách nad Italem na obou turnajích triumfoval.

Volandrimu se však v posledních týdnech příliš nedaří ani na oblíbeném povrchu, tedy antuce. V Monte Carlu sice porazil Francouze Mahuta, nicméně ten na oranžových kurtech nikdy dobře nehrál. V druhém kole Volandri vypadl s Andym Murraym, což také žádný silný hráč na antuce není. Minulý týden v Barceloně postoupil opět pouze do druhého kola - po výhře nad Melzerem už potřetí v sezoně podlehl Španělovi Nicolasi Almagrovi.

Jednatřicetiletý Ekvádorec Nicolas Lapentti, bývalý hráč elitní světové desítky, v posledních letech už nedosahuje takových úspěchů, jak zhruba před 7-8 lety. Svůj poslední (pátý) titul získal v roce 2002 na antuce v St. Pöltenu.

Lapentti dosahuje nejlepších výsledků na antuce. V loňské sezoně se ale v žebříčku propadl až do druhé světové stovky a s jeho návratem se už příliš nepočítalo. V únoru tohoto roku však na sebe upozornil postupem do semifinále v brazilském Costa do Sauipe. Po dvou prohrách na hardu se vrátil opět na cihlový povrch, konkrétně do Monte Carla. Zde uspěl v kvalifikaci a v prvním kole dokonce porazil kvalitního antukáře Itala Potita Staraceho. V dalším zápase byl blízko výhry nad Tipsarevičem, nakonec mu ale ve třech setech podlehl. Minulý týden v Barceloně porazil domácího Verdasca a Gimena-Travera, až ve třetím kole podlehl 1-2 na sety pozdějšímu finalistovi Ferrerovi.

Ekvádorský tenista se tak jeví ve slušné formě, kterou potvrdil i v kvalifikaci dalšího turnaje série Masters v Římě. Domácího Lorenziho porazil 2-1 na sety a Francouze Rogera-Vasselina smetl 6-2 6-0.

Resumé: Lapentti díky výslekům v posledních týdnech poskočil v žebříčku od úvodu sezony o 40 míst, což svědčí o vzrůstající formě. Dnes ale v Římě narazí na domácího Volandriho, jenž obhajuje loňské semifinále. Nicméně Volandri na tom současně není o nic lépe, než Lapentti. Pokud věříte, že Ekvádorec dnes nad domácím tenistou vyhraje stejně jako v prvním vzájemném duelu, vsaďte si s hodnotným kursem 2.55. Na papírového favorita Volandriho, který naopak vyhrál poslední vzájemné střetnutí opět na antuce (na domácí půdě v Palermu 2006), je vypsán kurs 1.39.

Filippo Volandri (#42-Itálie) - Nicolas Lapentti (#74-Ekvádor):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.39 - 2.55

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist