Přijměte Na Li do Síně slávy, hlasovali fanoušci

9. 10. 2018, 21:36
Aktuality 0
Dvojnásobná grandslamová vítězka Na Li získala nejvíce podpory od fanoušků při hlasování o přijetí do tenisové Síně slávy. Čínská hvězda díky tomu zvýšila své šance, že se stane první asijskou členkou této prestižní společnosti.
Profily hráčů

Druhý nejvyšší počet hlasů při historicky prvním fanouškovském hlasování dostali wimbledonský vítěz Goran Ivaniševič z Chorvatska a Francouzka Mary Pierceová, šampionka z Australian Open a Roland Garros.

Nominovanou osmičku pro uvedení v roce 2019 doplňují Rus Jevgenij Kafelnikov, Švéd Jonas Björkman, Španěl Sergi Bruguera, Rakušan Thomas Muster a Španělka Conchita Martínezová.

O nových členech Síně slávy v Newportu tradičně rozhoduje komise složená z aktuálních členů, novinářů a tenisových historiků. K přijetí je potřeba 75 procent jejich hlasů. Novinkou je, že nejúspěšnější tři kandidáti z fanouškovského hlasování dostanou tři, dva a jeden procentní bod, které se budou započítávat do celkového počtu.

Představitelé Síně slávy vypsali hlasování na konci srpna a fanoušci měli na vyjádření podpory svým oblíbencům šest týdnů. Počet hlasujících či body organizace neoznámila, pouze to, že pocházely z více než 130 zemí.

Jména nových členů Síně slávy budou oznámena v lednu v průběhu Australian Open. Osobnosti budou uvedeny během červencového turnaje ATP Tour v Newportu.

Od svého založení v roce 1954 přijala Síň slávy celkem 254 členů. Letos byla jako osmá zástupkyně českého tenisu oceněna Helena Suková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist