Pro Murrayho jsou grandslamy zase prioritou. Hrát chce US Open i French Open

23. 6. 2020, 09:42
Aktuality 5
Bývalá světová jednička Andy Murray se po více než dvou letech představí na grandslamových turnajích, které kvůli vleklým zdravotním problémům dlouho vynechával. Nyní jsou pro něj podniky velké čtyřky opět prioritou. Trojnásobný grandslamový šampion počítá s účastí na US Open i antukovém French Open.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray se na turnajích naposledy představil loni na podzim v Antverpách, kde slavil svůj první triumf po vleklých problémech s kyčlí. Kvůli zhmožděné pánevní kosti z listopadového finále Davisova poháru a momentální koronavirové pauze se letos na kurty ještě nedostal.

Poslední grandslamový turnaj absolvoval předloni v lednu, kdy po porážce v prvním kole Australian Open vážně přemýšlel nad koncem kariéry. Nakonec se ale rozhodl podstoupit druhou operaci kyčle, jež byla na rozdíl od té první úspěšná, a znovu připravoval comeback.

Nyní se chce bývalá světová jednička konečně vrátit i na grandslamy, které dlouho vynechával i z toho důvodu, že muži hrají na tři vítězné sety. "Grandslamy jsou teď mojí prioritou. Turnajový kalendář je komplikovaný, ale samozřejmě chápu, proč to tak je. Zatím nevím, které turnaje budu mimo grandslamy hrát," řekl Murray k provizornímu kalendáři ATP.

Na kurty se chtěl Murray vrátit už v březnu v Miami, ale tentokrát ho nezastavily zdravotní problémy, nýbrž pandemie koronaviru. Ta přerušila tenisovou sezonu již na začátku března před velkým turnajem v Indian Wells, hrát se začne zase v srpnu. Trojnásobný grandslamový vítěz měl tak alespoň čas se na zbytek sezony pořádně připravit.

"Kyčel je poslední tři nebo čtyři týdny lepší, určitě lepší než v březnu," uvedl Murray, jenž se ode dneška zúčastní exhibičního turnaje Battle of the Brits, který pořádá jeho bratr a skvělý deblista Jamie.

US Open začíná 31. srpna a letošní ročník bude pro tenisty hodně neobvyklý. Hrát se totiž bude bez fanoušků a za velmi přísných podmínek, které se mohou s postupem času ještě upravovat. Murray však nemá s chystanými opatřeními žádný problém. "Když pořadatelé zajistí bezpečnost, tak mi podmínky nevadí. Pokud bych si s sebou mohl vzít jen jednoho člověka, tak bych si asi vzal fyzioterapeuta, s koučem můžu být ve spojení na dálku."

Hlavní soutěž antukového French Open vypukne 27. září.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Perfektna správa do každej tenisovej rodiny, TP nevynimajúc..:
Reagovat
paddy
Ani my tenisté se ničeho nebojíme :)

Jak se obránce Washington Capitals Michal Kempný dívá na restart NHL? "Chápu, že NHL jde o velké peníze a budou se snažit sezonu dohrát za každou cenu. Možná by bylo rozumnější se připravit na další ročník a začít ho normálně. Ale na to jsme malí páni, musíme poslouchat, co nám nařídí,"

https://www.youtube.com/watch?v=1tdwXLNA70E&feature=youtu.be&t=81
Reagovat
tommr
pokud nepůjde normálně dohrát letošní ročník tak se asi jen těžko bude normálně začínat ten příští. Nebo to Kempný čeká, že před novou sezónou ze dne na den veškerý nebezpečí zmizí?
Reagovat
paddy
I mnoho tenistů čekalo, že se letos nebude hrát. Není potřeba to rvát za každou cenu
Reagovat
Mantra
no jistě, ale v kterém roce? aby von nezažoval ty protěžované vozejčkáře, s jeho nohama křivejma by to bylo akurát
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist