Problémy favoritů v Atlantě: Isner odvracel mečboly Gineprimu, Anderson nestačil na De Bakkera

25. 7. 2014, 07:54
Aktuality 10
ATP ATLANTA - Lonští finalisté turnaje v Atlantě měli při svém letošním vstupu do soutěže nečekané potíže. Zatímco obhájce titulu John Isner utekl z mečbolů krajanu Gineprimu a postoupil do čtvrtfinále, Jihoameričan Kevin Anderson takové štěstí neměl a prohrál s Nizozemce De Bakkerem.
John Isner

John Isner v úvodu sezony vyhrál turnaj v Aucklandu, v březnu si zahrál semifinále na Masters 1000 v Indian Wells. Od té doby se ale za uplynulé čtyři měsíce nedostal ani jednou dál než do čtvrtfinále.

Pokud však chce dvanáctý hráč světa alespoň udržet kontakt s Top 10, bude přes léto potřebovat mnohem lepší výsledky. Tento týden v Atlantě obhajuje titul, poté finále na 'pětistovce' ve Washingtonu a také na Masters v Cincinnati. Nahnat body bude moct pouze na kandském Rogers Cupu (loni prohrál už v 1. kole) a na US Open (3. kolo).

Ovšem už v Atlantě měl Isner nečekané potíže hned ve svém prvním zápase. Potrápil ho krajan Robby Ginepri, který je bývalým 15. hráčem světa, ale po zlomenině loktu z roku 2010 dosud nenašel formu a v žebříčku se aktuálně nachází až na chvostu třetí světové stovky.

Ginepri si v prvním kole připsal první výhru po 17 měsících, když Stochovského dorazil kanárem. Dobře začal i proti favorizované Isnerovi, proti kterému v úvodní sadě odvrátil tři všechny brejkboly a díky brejku z pátého gamu se ujal vedení.

V druhém setu mohl jít Ginepri do brejku hned v první hře, ale šance nevyužil. Pak si oba tenisté bez potíží hlídali své servisy až se došlo do tie-breaku. Za stavu 5-5 byl Isner dva míčky od porážky, klíčové okamžiky ale zvládl a rozhodnutí musel přinést třetí set.

V něm jednatřicetiletý Ginepri odvrátil dalších šest brejkbolů a za stavu 5-4 se na returnu dostal ke dvě mečbolům. Jenže proměnit nedokázal ani jeden, vzápětí poprvé v zápase přišel o podání (soupeř proměnil až svůj celkově 11. brejkbol) a Isner tak nakonec i díky 30 esům zvítězil po dvou a půl hodinách boje 4-6 7-6 7-5.

Ve čtvrtfinále se devětadvacetiletý Isner utká s Marinkem Matosevicem, který porazil 6-4 7-5 domácího Tima Smyczeka a popáté v sezoně postoupil do čtvrtfinále. Australan letos vyhrál už 18. zápas, čímž vyrovnal své maximum z loňské sezony.

Vstup do US Open Series se nevydařil druhému nasazenému Kevinu Andersonovi. Loňský finalista ve svém prvním zápase nestačil na Thiema De Bakkera, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser. Nizozemec, aktuálně až 142. hráč světa, proti světové sedmnáctce využil 3 ze 13 brejkbolů a zvítězil 6-4 7-5.

"Dnes jsem ze svého servisu neměl dorbý pocit. Celý zápas jsem byl krok pozadu. Myslím, že De Bakker hrál dobře, údery trefoval čistě. Se svým výkonem jsem zklamaný," řekl Anderson.

De Bakker si o semifinále zahraje s Němcem Benjaminem Beckerem.

- ATP 250 ATLANTA -
(Spojené státy, antuka, 647.675 dolarů)
čtvrteční výsledky (24. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Ginepri (USA) 4-6 7-6(5) 7-5
De Bakker (Niz.) - Anderson (2-JAR) 6-4 7-5
Becker (Něm.) - Yen-Hsun Lu (7-Tchaj-wan) 6-4 6-3
Matosevic (8-Austr.) - Smyczek (USA) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
zpilat
nemáte nějaký fajný stream na rosola s čiličem?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl na číslech infarktový zápas Haase - Južnyj
3.set 5:2 pro Robina s dvěma brejky v zádech.
MP se objevily až za stavu 5:4 a 40:0. Nakonec měl Južnyj v tom gemu 2 BP a Haase proměnil až 7.MP
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem. V posledním gemu 1.setu proměnil Južnyj až 6.SP a musel v něm odvracet BP ze stavu 0:40 a potom ještě jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo hrál poprvé od operace BH obouruč. V článku je i video... :-)
http://m.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/07/30/Del-Potro-Two-Handed-Backhand.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
jsou ale nepresne, John se v breznu do Aucklandu uz nenamahal, ale zahral si chytre SF v IW.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jezis a take si az ted vsimam, mimo jineho.. :-) ze tezko mohl byt za stavu 5:5 dva micky od porazky.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeeee, byl to TB... taky delam vic veci najednou... :-)))
Reagovat
Cico93
Tak ženy vedia robiť viac vecí najednou ne?;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja tu cekam, starnu... a slibovane "podrobnosti" nikde. Zajimal by me hlavne presny rozptyl tech 10 nepromenenych BB. :-( No nic, Johne, taky jdu vyhlizet Jacka. Come on! :-)
Reagovat
EllNino
Jack si snad s Lukášem poradí :) Cmon :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist