Problémy favoritů v Quitu: Kližan a Bellucci po boji postoupili, Giraldo dohrál

5. 2. 2015, 12:53
Aktuality 3
ATP QUITO - Vydřeným vítězstvím vstoupil do antukového turnaje v Quitu slovenský tenista Martin Kližan. Na postup do čtvrtfinále se v Ekvádoru nadřel i další nasazený hráč Thomaz Bellucci, který musel dokonce odvracet mečboly. Nejhůře z favoritů dopadl druhý nasazený Kolumbijec Santiago Giraldo, jenž nestačil na Montaňése.
Martin Kližan

Martin Kližan si na únor stejně jako loni naplánoval antukové turnaje v Jižní Americe. Na první akci v ekvádorském Quitu se vešel mezi kvarteto nejvýše nasazených, kteří měli zajištěn přímý postup do druhého kola. Ve svém prvním letošním zápase na antuce se však slovenský tenista pořádné zapotil. Šest zápasů neporaženého Španěla Daniela Gimena-Travera, jenž v neděli triumfoval na challengeru v kolumbijské Bucamaranze, zdolal až po boji 6-3 5-7 7-5.

V úvodní sadě Kližan otočil nepříznivý vývoj a ujal se vedení. Jenže ve druhém setu nedokázal dvakrát potvrdit brejk a rozhodnutí muselo padnout až ve třetím dějství. V něm pětadvacetiletý slovenský tenista ztratil vedení 2-0 a za stavu 4-5 podával na udržení se v zápase. Jeho závěr však zvládnul, získal tři hry po sobě a postoupil do čtvrtfinále.

O první letošní semifinále se levoruký Kližan utká v prvním vzájemném střetnutí s turnajovou osmičkou Victorem Estrellou. Čtyřiatřicetiletý tenista z Dominikánské republiky si ve druhém kole poradil 7-6 6-4 s Argentincem Renzou Olivem.

Ještě více starostí měl šestý nasazený Thomaz Bellucci. Sedmadvacetiletý Brazilec zdolal Horacia Zeballose z Argentiny až po téměř dvou a půlhodinách 6-2 3-6 7-6, přestože soupeř podával na vítězství a v tie-breaku měl od stavu 6-3 tři mečboly v řadě.

Ve čtvrtfinále se Bellucci utká se Albertem Montaňésem. Zkušený španělský tenista vyřadil nasazenou dvojku Santiaga Giralda z Kolumbie, proi kterému si připsal teprve druhou výhru v šestém vzájemném střetnutí.

- ATP 250 QUITO -
(Ekvádor, antuka, 494.310 dolarů)
středeční výsledky (04. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Montaňés (Šp.) - Giraldo (2-Kol.) 7-6(1) 7-5
Kližan (4-SR) - Gimeno (Šp.) 6-3 5-7 7-5
Bellucci (6-Braz.) - Zeballos (Arg.) 6-2 3-6 7-6(6)
Estrella (8-Dom. rep.) - Olivo (Arg.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tyhle ty turnajíčky po takové akci...
Reagovat
r.Fever
Tie Kližanove problémy s Gimenom som očakával, DGT hrá pekný tenis plus bol navyknutý na Južnú Ameriku pretože týždeň predtým vyhral challenger, takže z môjho pohľadu akékoľvek víťazstvo = dobré víťazstvo. Brané do úvahy, že išlo o prvý Kližanov zápas na antuke od júla to len potvrdzuje.

Teraz má super žreb minimálne na finále - QF Estrella Burgos a v SF Montaňes/Bellucci.
Reagovat
smazaný uživatel
od tý doby, co spolu mají techtle mechtle, tak oba nic moc. Štěpánkův syndrom?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist