Prohrál i Štěpánek, Srbové získali Světový pohár

26. 5. 2012, 16:44
Aktuality 34
Po porážce Berdycha Tipsarevičem musel Radek Štěpánek porazit Viktora Troického, aby finálový souboj rozhodla čtyřhra. Nestalo se. Šestadvacetiletý Srb si s českým tenistou poradil, zvítězil 2-6 6-4 6-3 a Srbové se můžou radovat z triumfu ve Světovém poháru družstev.
Radek Štěpánek

Čeští tenisté ani na pátý pokus neuspěli ve finále Světového poháru družstev a skončí druzí za Srbskem. V německém Düsseldorfu dnes prohrál svůj zápas dvouhry s Jankem Tipsarevičem Tomáš Berdych 5-7, 6-7, rozhodující bod získal pro soupeře Viktor Troicki v duelu s Radkem Štěpánkem.

Druhý zápas sobotního duelu mezi Českou reprezentací a Srby začal lépe pro Troického. Radek Štěpánek prohrál svůj druhý servis a pustil Srba do vedení 2-1. Ten však touto možností pohrdl a výhodu brejku ztratil hned v následujícím gamu. Radek se dostal do tempa, následující gamy jednoznačně ovládl a první sadu získal ve svůj prospěch výsledkem 6-2. V setu druhém se Troicki zlepšil. Radek opět ztratil podání jako první a tentokrát už tuto výhodu Srb zužitkoval.

Třetí set rozhodl pátý gam. Radek Štěpánek v něm dvakrát neúspěšně zkracoval hru, Troický jeho chyby dokázal využít a dostal se do vedení 3-2. Hned v následujícím gamu se mohl Štěpánek vrátit do hry, ale český reprezentant nevyužil dva brejkboly za stavu 15-40. Do konce zápasu Radek zvládl získat už jen jeden gam a prohrál v rozhodující sadě 3-6.

"Tomíš i já jsme hráli dneska dobře. Já měl dnes trochu štěstí v koncovkách obou setů," hodnotil Tipsarevič. "Ve druhém setu Tomášovi praskla struna výpletu při velmi důležitém míčku (předposlední míč zápasu, pozn. redakce), ale cítil jsem, že můžu vyhrát. Byl jsem dnes lepším hráčem v rozhodujících momentech," dodal.

"Byl to dobrý tenis, bylo tam bohužel pár věcí, kdy jsem měl smůlu. Ale tohle je tenis," souhlasil s hodnocením soupeře Berdych. Aktéři druhého zápasu s předvedenou hrou spokojeni příliš nebyli.
"Řekl bych, že to dnes nebyl příliš pohledný tenis z obou stran. Bylo to více taktické," řekl Troicki. "Věděl jsem, že je Radek trochu víc unavený než já a v závěru jsem toho využil. Také bych chtěl poděkovat Jankovi. Vyhrál všechny své zápasy a hodně mi dnes pomohl vyrovnat se s tlakem při zápase. Díky patři celému týmu, podporovali mě skvěle," reagoval šestadvacetiletý Srb na podporu lavičky. Radek Štěpánek přiznal únavu. "Na začátku jsem byl lepší," věří Štěpánek. "Měl jsem nad hrou větší kontrolu a byl jsem aktivní, ale předchozí dny mě trochu dostaly. Byl jsem pomalejší a nedostával jsem se včas do ideálních pozi, kterých by bylo třeba k dobrému umístění winnerů."

Tipsarevič se Zimonjičem pak dokončili práci v sérii vítězstvím ve čtyřhře 6-3 6-1 nad Berdychem a Františkem Čermákem. Zápas trval pouhých 54 minut. Srbové tradiční turnaj vyhráli podruhé. Naposledy triumfovali před třemi lety, kdy proti domácímu Německu rozhodující body vybojovali také ve dvouhrách Troicki s Tipsarevičem.

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 800.000 eur)
finálové výsledky (26. 05. 2012)

ČR - Srbsko 0-3
Berdych - Tipsarevič 5-7 6-7 (8-10)
Štěpánek - Troicki 6-2 4-6 3-6
Berdych/Čermák - Tipsarevič/Zimonjič 3-6 1-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
Bob
jste vybrat nemohli :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka krásnej zápas :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Co takhle treba uvodní clanek k zacatku nejvyznamnejsiho turnaje roku ?????
Reagovat
Roger_Federer
:)..protože já jsem moravák jak poleno ty troubo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto turnaje dva dni pred RG ako Nice a podobne sú snáď ešte menej, než 250....Všetci myšlienkami v Paríži a pár hodín pred začiatkom si ešte ktosi pinká stovky kilometrov od dejiska...Neviem, mne to príde absolútne kontraproduktívne, aj pre takého hráča ako Almagra..
Reagovat
smazaný uživatel
Před každým grandslamem se hrajou nějaké turnaje. Každý má volbu, hrát nebo nehrát.
Zaráží mě spíš tenhle nesmysl s legračním názvem Světový pohár. Proč tam vlastně Berdych ztrácí síly? Někteří vlastenci jsou ovšem schopni prožívat a vášnivě komentovat i tuto trapnost. Čéééši! Čéééši!
Reagovat
smazaný uživatel
Svetový pohár detto...Podľa mňa schátralý turnaj s nulovou prestížou..Navyše úplne zle načasovaný. Berdych odohral Madrid, Rím, Dusseldorf a teraz chce byť dva týždne v Paríži?

Na druhú stranu od Berdycha to je pekné gesto, ale repre sa sústredí na DC. Toto je taká nejaká divná náhražka..
Reagovat
Roger_Federer
čt 4 bude davat Rg, tak to tady ještě nebylo..
Reagovat
BooOoo
a kdy ? nebo jaka kola ?
Reagovat
smazaný uživatel
díval jsem se do na program čtyřky, a tam žádný tenis není...
Reagovat
smazaný uživatel
No já četl akorát nějaké spekulace o tom, že o RG má zájem Novasport, ale letos ho vysílá Eurosport, pokud vím, a pochybuju, že ho budou chtít jen tak pustit..
Reagovat
Roger_Federer
Ve sportovních novinách na čt1 to řikal moderátor, od pondělí budou dávat nekteré zápasy, hlavně našich tenistů..
Reagovat
smazaný uživatel
Boo, zajímá to někoho? Ať si to klidně nechaj. K čemu je nám ČT dobrá? Kromě placení poplatků.
Z tenisu tihle darmožrouti dávají celý rok kulový, takže bych předpokládal, že každý tenisový fanda si dávno zajistil něco jiného než úchvatný kanál ČT4.
French Open patří k nejlépe dostupným turnajům vůbec. A bez placení. Každý rok jsou na satelitech volné přenosy na německém Eurosportu, francouzské veřejnoprávní TV a britské BBC. Loni byly přenosy i na turecké TV, některá utkání i v HD. U anglánů dochází ke změně, celý den to pojede na ITV4. Po přesunu na nový satelit jsou volné britské programy snadno dostupné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlépší komentátoři jsou jsou na Eurosportu a pak na Novasport,s Čt4 nejsem moc spokujen.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak na ČT snad ani žádní specializovaní komentátoři na tenis snad ani nejsou, vyjma Svačiny, který komentuje DC a Žofka, jako spolukomentátor společně s D. Chládkovou.
Reagovat
steve79
Skoda, ale muse se brát jen jako příprava na French Open. Přál bych Radkovi, aby se dostal daleko, ale v jeho případě neví jak je na tom s losem.
Reagovat
Sonja
:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No a co? :D
Reagovat
Sonja
co by, mám radost z toho, co vidím:-D
Reagovat
gigin
To je dobře, že jsi tu :-)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vlastě, srbská vlajkonoška na zdejším portálu :D. Ono o výsledku už bylo rozhodnuto po prvním "mači", včera jsem viděl jak hrál s Mayerem a dneska bych na toho našeho "ptakopyska" nevsadil ani pětník :D.
Reagovat
Roger_Federer
Zas Srbská enkláva..., Srbsko nemá svuj TENISPORTAL ??
Reagovat
Sonja
Má, ale nejsi tam ty, tak to není ono:-)
Reagovat
Roger_Federer
Jen se smějte..Dlouho už Djokovič nebude na prvním místě.
Reagovat
Heather_Fedex
mmm...prala bych si tebe, rogi
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Rožírku, nepřipadáš si už trapně? S tímto nickem? Proč nejsi na švýcarském tenisovém webu? Proč plkáš tady?
Reagovat
Roger_Federer
:)..protože já jsem moravák jak poleno ty troubo.
Reagovat
Sonja
Tak to máte s giginem aspoň jednu věc společnou:-D...a ty bys ho vyhazoval jen proto, že fandí Srbsku, pfff...
Reagovat
Heather_Fedex
zapomnel jsi napsat, ze je to fanatik
Reagovat
smazaný uživatel
dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Štěstí, že jsem koukal na Nice :))
Reagovat
gigin
ještě koukni do vzkazů :-o :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem chtěl počkat, abych byl nenucený :-D... jsem úplně zapomnněl, že na TP nějaký vzkazy jsou, je to hrozně nenápadně schovaný.
Reagovat
gigin
nevymlouvej se a napiš zrovna, že jsi pomalejší !!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist