Propadák favoritů v Houstonu: Dohráli Blake i Fish

8. 4. 2009, 10:14
Aktuality 0
Pohromou pro domácí favority skončilo první kolo antukového turnaje v Houstonu. Hned v úvodu půlmilionového podniku vypadli dva nejvýše nasazení tenisté, Američané James Blake a Mardy Fish. Kvůli zraněnému koleni se pak z turnaje musel odhlásit Sam Querrey.
James Blake

Turnajová jednička Blake prohrála s Guillermem Caňasem z Argentiny po setech 4-6 a 4-6. Momentálně 113. hráč světa sice vypadl na posledních pěti turnajích vždy v prvním kole, v Houstonu však využil své antukové zkušenosti a poprvé od lednového Australian Open se radoval z vítězství v zápase.

To rozhodně nebylo vybojované snadno. Blake si ještě za stavu 4-5 ve druhém setu vypracoval čtyři brejkboly, ani jeden z nich ale neproměnil a po 92 minutách se s turnajem rozloučil.

"Tenhle rok jsem měl špatný začátek," přiznal po utkání Caňas, který doufá, že ho vítězství nad favorizovaným Američanem nakopne k lepším výkonům. "Poslední dva měsíce jsem nehrál dobře. Teď doufám, že takhle budu na turnaji pokračovat i nadále."

Podle Blakea zápas rozhodly nevynucené chyby, kterých se v souboji se zkušeným Jihoameričanem dopouštěl. "Donutil mě k nim svou defenzivou. Některé chyby jsou ale neomluvitelné, hlavně ty v klíčových momentech. Když chcete vyhrávat zápasy, musíte vyhrávat důležité míče."

S texaským turnajem se rozloučil i Mardy Fish, nad jehož síly byl Němec Björn Phau. Sedmasedmdesátý hráč žebříčku postoupil do druhého kola po výhře 6-3 5-7 a 6-3.

Poprvé od roku 2000 tak ani jeden ze dvou nejvýše nasazených hráčů nedokázali přejít přes úvodní kolo. Mizérii domácích tenistů podtrhlo i odstoupení pátého nasazeného Sama Querreyho, kterému nedovolilo hrát zraněné koleno. Místo něj nastoupil jeho krajan Amer Delic, který ovšem šanci nevyužil a podlehl Chilanu Capdevillovi.

Úlohu papírového favorita splnil Australan Lleyton Hewitt, který k vítězství nad Argentincem Diegem Junqueirou potřeboval pouhých 62 minut. "Nevěděl jsem, co očekávat," řekl po vítězství 6-0 6-2 bývalý nejlepší hráč světa. "Je to můj první antukový turnaj od loňského roku. Na antuce jsem nevyrostl, takže pro mě bylo důležité přizpůsobit jí pohyb a být trpělivý."

Výsledky - Houston (dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Caňas (Arg.) - Blake (1-USA) 6:4, 6:4, Chardy (4-Fr.) - Levine (USA) 6:3, 6:0, Granollers (6-Šp.) - Dabul (Arg.) 2:6, 6:4, 6:1, Hewitt (Austr.) - Junqueira (7-Arg.) 6:0, 6:2, Dent (USA) - Daniel (Braz.) 4:6, 6:3, 6:2, Capdeville (Chile) - Delic (USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Levinský, Vízner (ČR)
- M. Gonzalez, Roitman (Arg.) 6:1, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist