Prostějov ukončil čtyřleté čekání na 18. titul. Dramatické finále se Spartou rozhodli Lehečka s Kolářem

17. 12. 2021, 19:02
Aktuality 0
TENISOVÁ EXTRALIGA - Tenisté Prostějova poosmnácté v historii a poprvé od roku 2017 vyhráli Tenisovou extraligu. Triumf v soutěži smíšených družstev slaví v Milovicích po finálové výhře 5-4 nad loňskými šampiony TK Sparta Praha.
tenisté Prostějova (© Tenisová extraliga)

Tenisté Prostějova po čtyřech letech vyhráli extraligu smíšených družstev. Ve finále v Milovicích u Prahy porazili obhájce z pražské Sparty po boji 5:4 na zápasy. Rozhodující bod získali ve čtyřhře Jiří Lehečka se Zdeňkem Kolářem.

"Návrat na trůn chutná sladce. Rozhodly jeden dva míče, ale titul jsme moc chtěli a jsem rád, že je zase zpátky," řekl prostějovský kapitán Jaroslav Navrátil televizní stanici Nova Sport 1.

Ve dvouhrách začal lépe Prostějov a po výhrách Ukrajince Vitalije Sačka a patnáctileté Sáry Bejlek vedl 2-0. Za Spartu snížila Slovenka Viktória Kužmová, ale v dalších mužských singlech slavili prostějovští hráči. Jiří Lehečka, který porazil Lukáše Rosola dvakrát 7-6, a Zdeněk Kolář.

V utkání nejlepších českých hráčů potvrdil formu z Davis Cupu Tomáš Macháč. Současnou domácí jedničku Jiřího Veselého porazil 6-3 6-4 a druhým bodem udržel Spartu ve hře. "Byl to z mé strany kvalitní zápas, skvěle jsem servíroval a využil šance na returnu," řekl Macháč.

Rozhodovaly čtyřhry, v nichž třetí bod Sparty získaly Kužmová s Lucií Havlíčkovou. Mužské debly se hrály zároveň a v obou duelech vyhráli první set sparťané. Rosol s Riklem zápas dotáhli proti Veselému se Slovákem Igorem Zelenayem do vítězného konce a stav byl 4-4.

Kolář s Lehečkou, společně vítězové dvou letošních challengerů ve čtyřhře, ale dokázali zápas s Macháčem a Vrbenským otočit a zvítězili 2-6 7-5 10-8 v super tie-breaku.

"Jsme strašně rádi, že se nám to povedlo. Zdenda zahrál neskutečně," chválil Lehečka parťáka. "Jsme sehraní, sedneme si lidsky. Tenisově se dobře doplňujeme a naše chemie funguje," uvedl Kolář.

Prostějov je rekordmanem soutěže a slaví už osmnáctý vavřín. V minulosti se o jeho úspěchy zasloužily například Petra Kvitová, Karolína Plíšková nebo Martina Hingisová.

TENISOVÁ EXTRALIGA 2021
(páteční výsledky, 17. 12. 2021)
• Finále •
TK Sparta Praha - TK Agrofert Prostějov (Milovice) | 2-4
P. Rikl (ČR) - Sačko (Ukr.) 1-6 7-5 4-6
Palicová (ČR) - Bejlek (ČR) 6-3 4-6 5-7
V. Kužmová (SR) - A. Sisková (ČR) 6-4 6-1
Rosol (ČR) - Lehečka (ČR) 6-7 6-7
Vrbenský (ČR) - Kolář (ČR) 0-6 4-6
Macháč (ČR) - Veselý (ČR) 6-3 6-4
V. Kužmová/Havlíčková (SR/ČR) - A. Sisková/Bejlek (ČR) 6-3 6-1
Rikl/Rosol (ČR) - Veselý/Zelenay (ČR/SR) 6-4 7-6
Macháč/Vrbenský (ČR) - Kolář/Lehečka (ČR) 6-2 5-7 8-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist