Prostějov v Extralize vykročil za obhajobou titulu. Proti Přerovu bodovali Nosková, Menšík či Svrčina

15. 12. 2023, 19:46
Aktuality 1
Tenisté Prostějova a pražské Sparty vykročili za postupem do finále extraligy smíšených týmů. Zatímco obhájci titulu z Prostějova porazili v semifinálové skupině jasně Přerov 6:1, Sparta zdolala v dramatickém souboji loňského finalistu RPM Spoje Praha 5:4.
Linda Nosková (© Profimedia)

Rekordman soutěže Prostějov, který usiluje o jubilejní dvacátý titul, prohrál úvodní dvouhru, poté ale jeho hráči vyhráli zbývajících šest zápasů. Postupně bodovali Slovenka Viktória Hrunčáková, Linda Nosková, Jakub Menšík, Dalibor Svrčina, Vít Kopřiva a deblisté David Poljak s Finem Patrikem Niklasem-Salminenem.

Desetinásobní šampioni ze Sparty uspěli po vyrovnané bitvě. Po výhrách Patrika Rikla, Barbory Palicové a Jakuba Nicoda vedli 3:0, tým RPM Spoje Praha ale dokázal vyrovnat. Za stavu 4:4 rozhodla závěrečná čtyřhra, v níž Rikl s Hynkem Bartoněm porazili Matěje Vocela a Romana Jebavého 6:4, 7:6.

Druhý zápas čeká Spartu v sobotu, kdy se utká s I. ČLTK Praha. Prostějov narazí v neděli na Pardubice. V případě výher se oba týmy střetnou ve finále 19. prosince v Říčanech u Prahy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist