Prostějov vyhrál extraligu. Už popáté za sebou

19. 12. 2012, 15:53
Aktuality 5
Hvězdami nabitý tým Prostějova obhájil podle očekávání titul v extralize smíšených družstev. Celek Agrofetu rozhodl v dnešním finále za pomoci Tomáš Berdycha, Petry Kvitové nebo Polky Agnieszky Radwaňské o výhře nad Prechezou Přerov 5:0 už po dvouhrách.
Prostějov zvítězil i v předešlém roce

Tón utkání v dnešním finále udaly ženy. Osmá hráčka světa Petra Kvitová porazila Pernillu Mendesovou (776. v pořadí WTA), i když až po boji 7-6 a 6-3. "Nebylo to jednoduché. Ona hrála moc dobře a na to, jak je mladá, tak mi dala docela zabrat," řekla Kvitová České televizi.

Vítězka Fed Cupu si výhrou spravila chuť po nečekané včerejší prohře ve skupině se Sandrou Záhlavovou. "Jsem ráda, že jsem tentokrát vyhrála a získal bod, protože vidíme, že český ženský tenis je opravdu hodně dobrý," řekla Kvitová.

Světová čtyřka Agnieszka Radwaňská si poradila s Renatou Voráčovou, která s favoritkou držela krok především v prvním setu. Ve druhém si Voráčová podvrkla kotník a Polka zápas ovládla 7-6 a 6-2. "Nemám to sem daleko a využila jsem možnosti si zatrénovat s dobrými hráčkami a zahrát přípravné zápasy," řekla Radwaňská.

Největší drama finále předvedli šestý hráč světa Tomáš Berdych a Uzbek Denis Istomin (43. ATP). Ani jeden si z nich si v tříhodinové bitvě neztratil podání a český vítěz Davis Cupu Berdych rozhodl až ve zkrácených hrách. První sice ztratil, ale další dvě ovládl. V té rozhodující ve třetím setu uspěl Berdych v tie-breaku poměrem 7:3.

"Dost jsem si to užil, bylo to docela dobré utkání. Samotného mě překvapilo, jak jsem to byl schopen zvládnout po tom, co všechno mám za sebou," řekl Berdych, který má za sebou kondiční přípravu a k tomu různé společenské povinnosti.

Další dva body vítězů přidali Fin Jarkko Nieminen a Ital Andreas Seppi, který porazil Lukáše Rosola. Prostějov tak získal pátý extraligový titul v řadě.

Vítězný výběr vedle trofeje získal z čtyřmilionové dotace Česká spořitelna tenisové extraligy celkem 1,5 milionu a poražený finalista 800 tisíc.

Výsledky - finále extraligy družstev:
TK Agrofert Prostějov - TK Precheza Přerov 5:0

Kvitová - Mendesová 7:6 (7:3), 6:3, A. Radwaňská (Pol.) - Voráčová 7:6 (7:3), 6:2, Nieminen (Fin.) - Copil (Rum.) 4:6, 6:1, 6:4, Berdych - Istomin (Uzb.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), Seppi (It.) - Rosol 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:2).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
jacksax
Příští rok nám sponzor předběžně domluvil nejaké španěly (Nadal, Ferrer, Verdasco, Lopez) a rusky (petrova, kuznetsova, putintseva).
Takže myslím, že Prostějov má utrum. Sice si nezahraju, ale trofej budem mít u nás v klubovně.
Reagovat
smazaný uživatel
V české extralize by měli hrát jen Češi. To pak ztrácí smysl :(
Reagovat
dadaft
porážka Petry od Sandry a vydřené vítězství nad osmistou nevímkterou hráčkou světa Mendezovou, mne moc velkým optimizmem nenaplňuje.
doufejme, že se skutečně jedná o "syrový" výkon, který půjde nahoru...
nicméně pohyb po kurtu byl u Petry slušný.

Aga je myslím na novou sezónu připravená dobře a má to pořád v ruce. třeba v posledním gemu předvedla eso a nízký kraťas metr a půl za síť bez odskoku. kraťas, za kterým se pouze podíváš...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostejov vyhral extraligu v zložení Berdych, Kvitová, Radwanská, Nieminen a Seppi..:)..To len mne to príde absurdné?..

Vždy som bol v tom, že extraliga sa hrá najmä pre mladších hráčov, resp. hráčov, ktorí sa nepresadili v ozajstnom tenise..Na čo je Prostějovu titul s hráčmi, ktorí ho ani nevedia ukázať na mape?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obdobný názor. Extraliga v kategorii dospělých mi nedává smysl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist