Prostějovská nemocnice dostala od sportovců 300 tisíc korun. Veselý přispěl šestinou

29. 3. 2020, 20:32
Aktuality 8
Celkem 300 tisíc korun mezi sebou v Prostějově vybrali bývalí i současní sportovci a manažeři s cílem podpořit boj proti koronaviru. Na daru pro místní nemocnici se podíleli například bývalý tenisový reprezentant Jiří Novák, jeho současný daviscupový kolega Jiří Veselý nebo basketbalista Lukáš Palyza. Společně s nimi věnoval peníze také sportovní manažer Miroslav Černošek.
Profily hráčů
© Instagram TK Plus

"Mně ten nápad přišel od prvního okamžiku velice dobrý. V současné situaci, kdy se lidi musí semknout, jsem byl od první chvíle připraven jakkoli přispět," řekl České televizi Veselý, který věnoval 50 tisíc korun stejně jako někdejší pátý hráč světa Novák a daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil.

Symbolický šek od nich dnes převzal primátor František Jura. "Sportovci, které město dlouhodobě podporuje, se nyní rozhodli naopak pomoci městu," řekl Černošek na webu prostějovské radnice.

Předsedkyně představenstva nemocnice Marie Marsová uvedla, že peníze budou rozděleny mezi zdravotníky, kteří jsou v době pandemie nejvytíženější. "Lékaři, sestry a další personál jsou v pomyslné první linii. Dáváme jim tak signál, že víme, co pro nás dělají, a velmi si jejich nasazení vážíme," dodal primátor Jura.

V Česku je v tuto chvíli zjištěných 2743 nakažených nemocí COVID-19. Z nich se zatím podařilo vyléčit 11 lidí, 16 nemocných zemřelo. Po celém světě je už přes 700 tisíc pozitivně testovaných osob, z nich 33553 lidí nemoc nepřežilo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
vojta91
To se teda moc nepredali.. ikdyz chápu- Cernoskovi trapak cupy moc v poslední době nevynesly...
Reagovat
Nola
kazda financna injekcia v danej situacii je obdivuhodna, musela som pouzit prepocet na ?, lebo vasa mena v tisicoch mi uz dnes nic nehovori, cca 11.000 ?, trebars som citala, ze niekto zo sportovcov zakupil pre starsich ludi tablety, aby mohli komunikovat s rodinou, akakolvek pomoc je vitana, nech sa nemocnica rozhodne ako vyuzije dane prostriedky
Reagovat
Nola
tato stranka mi neberie znak pre euro, co je velmi zvlastne...
Reagovat
vojta91
VeselÝ na prize money vydělal 4 miliony dolaru, což je zhruba 100milionu korun! Pouze na prize money, takže v reálu o hodně výše.

Daroval 50 000.

Jednoduchou matematikou zjistíme, že daroval 0,05% svého životního výdělku.

To už víc darovala Jaruna z Horní Dolní, která koupila látka a šila roušky.

Tohle je prachsprosté honění PR.

TRAPNÉ!

PS pro hejtry: vojta91 na koronavirus přispěl více než 0,05% svého životního příjmu :)
Reagovat
gigin
Nedáš - si piča. Dáš - si ještě větší piča.
Reagovat
vojta91
se tam fotej jak kdyby dali buh vi co... 6 multimilionaru se složilo a darovalo 300k.. kdyby to udelali v tichosti, nerekl bych pul slova.. ale to PR kolem toho.. hnus
Reagovat
gigin
Však ty tu taky píšeš, žes dal. Měls držet hubu.
Reagovat
Fandina
Nejsou to politici, nepotřebují PR. Nemuseli dávat nic, ale dali.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist