Proti Riskeové v Brisbane neuspěla ani Strýcová a končí před branami čtvrtfinále

8. 1. 2020, 03:45
Aktuality 87
WTA BRISBANE - Po Karolíně Muchové nenašla recept na Alison Riskeovou ani Barbora Strýcová. Deblová světová jednička s americkou tenistkou ve druhém kole v Brisbane prohrála ve dvou setech. Riskeová bude ve čtvrtfinále turnaje Premier čelit Ajle Tomljanovičové, nebo obhájkyni titulu a další české zástupkyni Karolíně Plíškové.
Barbora Strýcová (© AFP)

Barbora Strýcová loni ve Wimbledonu prožila životní turnaj, když si poprvé v kariéře zahrála semifinále grandslamu ve dvouhře a po boku Su-Wei Hsieh získala první grandslamovou trofej. Loňskou sezonu navíc zakončila coby deblová světová jednička.

Po fantastické etapě kariéry byla fyzicky i psychicky vyčerpaná, a dokonce zvažovala konec kariéry. Ten se ale odkládá, jelikož letošní tenisový rok chce 33letá rodačka z Plzně odehrát celý.

Strýcová i při své čtvrté účasti v Brisbane, kde se představila po osmi letech, zvládla první kolo, v němž vyřadila nasazenou Britku Johannu Kontaovou. Další výhru však nepřidala, dnes byla nad její síly Alison Riskeová, se kterou prohrála vůbec poprvé.

"Byla to dobrá výhra. Se Strýcovou se hraje hodně těžce, doběhne spoustu míčů, nevypustí žádnou výměnu a bojuje až do konce," uvedla Riskeová.

Proti přemožitelce Karolíny Muchové čtyřikrát ztratila servis a po celé utkání, v němž si nechala ošetřovat levou nohu, tahala za kratší konec. Jedinou výjimkou byl začátek druhé sady, kdy Strýcová v úvodním gamu sebrala Američance podání, ale brejk nedokázala potvrdit. Za hodinu a půl se světovou devatenáctkou prohrála 3-6 4-6 a své maximum na turnaji z roku 2011 nevyrovnala.

Riskeová může i ve třetím letošním zápase narazit na českou soupeřku, pokud obhájkyně titulu Karolína Plísková ve čtvrtek ve svém úvodním vystoupení letošní sezony potvrdí roli favoritky proti domácí divoké kartě Ajle Tomljanovičové.

"Ještě nikdy jsem Plíškovou neporazila, takže bych ráda dostala další šanci. Myslím, že by to byla skvělá příležitost," řekla Riskeová na adresu dvojnásobné vítězky turnaje, s níž si začátkem týdne zatrénovala.

Plíšková si dnes otestovala formu Tomljanovicové ve čtyřhře, v které na turnaji nastupovala po boku Chorvatky Donny Vekičové. Ve čtvrtfinále Tomljanovicové a Francouzce Kristině Mladenovicové podlehly 2-6 4-6.

Zítra čeká druhé kolo také Petru Kvitovou, další z bývalých vítězek nastoupí proti kvalifikantce Ljudmile Samsonovové.

Danielle Collinsová zatím v Brisbane předvádí naprosto parádní jízdu. Američanka po cestě do čtvrtfinále ztratila pouhé tři gamy, když smetla 6-1 6-1 bývalou šampionku a světovou pětku Elinu Svitolinovou a dnes zničila 6-1 6-0 kvalifikantku Julii Putincevovou. Její další soupeřkou bude nasazená krajanka Madison Keysová, se kterou jediný dosavadní souboj vyhrála.

Keysová až na čtvrtý pokus našla recept na Samanthu Stosurovou, grandslamovou šampionku porazila 7-5 6-3 a bude bojovat o své první semifinále od srpnového triumfu v Cincinnati. Stosurová ani při své desáté účasti v Brisbane neprošla dál, než do 2. kola.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1.500.000 dolarů
středeční výsledky (8. 1. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Riskeová (USA) - Strýcová (ČR) 6-3 6-4
Keysová (8-USA) - Stosurová (Austr.) 7-5 6-3
Collinsová (USA) - Putincevová (Kaz.) 6-1 6-0
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Mladenovicová/Tomljanovičová (Fr./Chorv.) - Kar. Plíšková/Vekičová (ČR/Chorv.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Honová/Sandersová (Austr.) 6-3 6-4
Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) - Sevastovová/Stephensová (Lot./USA) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

87
Přidat komentář
dadaft
po Svitolině smetla Putinsevu a já teda čumím, jak teď hraje...
Reagovat
EllNino
Danielle teď hraje fakt skvěle, jsem zvědav na jejich zápas s Madison, která je taky ve formě a dneska poprvé v kariéře porazila Sam :) ...

To by mola bejt ryzí přestřelka, ale trochu víc v ní věřím právě Danielle, pokud udrží nastolený trend
Reagovat
Vlk-v-trave
Neni to nahodou ta, co byla minuly rok na AO v SF.?
Reagovat
tommr
jj je to ta samá co jí loni porazila Petra v SF AO. A nedávno jí diagnostikovali stejnou nemoc jakou má Wozniacki (RA) ...
Reagovat
Vlk-v-trave
uf, tak to jsem nevedel, ze ma to soma co Carol.
Jen jsem si rikal, ze si ji prave vybavuji s Petrou na AO.
Reagovat
EllNino
jojo, vedla nad Petrou, za stavu 5:5 tuším zatáhli střechu a pak už si neškrtla ... letos by takhle mohl být pod střechou celý turnaj, což samozřejmě hráčkám typu Petry hodně nahrává, neboť odpadne vedro, sluníčko, vítr ...:)
Reagovat
com
vsak astma bud mit i pod zataznou strechou
Reagovat
misa
Zajímavé, že zítra nedali domácí hráčky do večerního programu. Asi jim chtějí dopřát delší odpočinek před čf (pokud postoupí). Petra má soupeřku do 2. kola přijatelnou, měla by postoupit. A od 10 dopoledne nejzajímavější zápas dne :)
Reagovat
EllNino
já dávám Soně i celkem velké šance na výhru :) a konečně všechny ženský zápasy na centru, a navíc všechno fakt super mače :)
Reagovat
Holahej
WTA se rozhodla, že také pomůže obětem požárů v Austrálii. Za každé eso, které padne na turnajích Brisbane, Aucklandu, Adelaide a Hobartu přispěje WTA částkou 100 dolarů. Platí to pro zápasy dvouhry i čtyřhry.

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer a Nick Kyrgios odehrají v Melbourne charitativní turnaj pro pomoc obětem požárů v Austrálii. Akce se uskuteční 15. ledna.
Reagovat
Nola
Novak tam nefiguruje, ten totizto uz prispel na vyzvu Mashy 25.000.-.... nejak sa to zvrhlo na sutaz, kto da viac...myslim, ze Noleho krajania v Srbsku potrebuju viac jeho pomoc, aj ked je Australia domovom neskutocnej srbskej komunity, co bolo evidentne v zapasoch na ATPcupe, Australia je bohata krajina, ktora sa s poziarmi musi vysporiadavat rok, co rok, po poziaroch, vacsinou pridu dazde... tento rok je situacia o dost horsia, ale nemam pocit, ze by mali byt hraci zatiahnuti do tohto problemu
Reagovat
misa
Uvidíme, co se začne dít, pokud jednoho roku deště nepřijdou, a to klidně i ve střední Evropě.
Reagovat
Nola
Greta? tato kampan - bezuhlikovej planety mi je ukradnuta, precitaj si dejiny planety Zem a niektorych odbornikov.....
m.i. v minulosti nebola Sahara pustou.... niekde vodne pary musia spadnut na zem, je to vodny kolobeh
Reagovat
blixa
Jojo, těm ekodementům jaksi uniklo, že v dobách, kdy člověk planetu prakticky ještě neovlivňoval byla produkce "skleníkových" plynů cca dvojnásobná oproti dnešku. Kam se hrabou dnešní kravičky na stáda bizonů, zeber, pakoňů a dalších velkých savců. Jenže to se jaksi nehodí do krámu, že. Nové náboženství už pečlivě třídí ty "správné" informace a ty "správné" vědce. Historie se stále opakuje v jakési spirále ...
Reagovat
FulnekUltras
+1
Reagovat
misa
Kolik tehdy žilo na Zemi lidí, kteří by se museli se změnami klimatu a devastací živ. prostředí vypořádat, ty demente ducha?
Reagovat
Nola
co tak zahodit mobil, zrusit TV, net, chodit do prace pesi, prestahovat sa do lesa pod stan, zivit sa tym, co zem da, lovit zver a ryby v rieke?
Reagovat
Nola
https://www.24hod.sk/vedci-prisli-na-to-co-aboridzinci-vedia-desiatky-tisic-rokov-poziare-v-australii-zakladaju-vtaky-zamerne-cl730929.html
Reagovat
blixa
A na tom nějak záleží, kolik tu bylo lidiček nebo spíš jejich předchůdců ? Člověk je jako něco víc, než ti ostatní pinožící se tvorečkové na téhle planetě, ty ekoblbe ? Změny klimatu tu byly, jsou a budou, neporučíš větru dešti. Tahle změna pravděpodobně předesílá příchod další doby ledové. To jsem zvědav, jaké ekonábožeství si vymyslí magoři tvého ražení, až se sem začnou blížit ledovce :D :D
Reagovat
misa
Tak když spadnou do oceánu nebo 2000 km na východ, tak je nám to na nic, že. Ale taktiku budeme dělat, že se nic neděje a třeba ještě umřeme brzo, chápu.
Reagovat
Nola
ak spadnu do oceanu planeta Zem zanikne, myslis, ze s tym ludstvo nieco urobi? Biblia prinasa iny scenar - Noe a jeho archa, tak si vyber.....
Reagovat
Holahej
Marie Bouzkova
7. 1.
I am joining #Aces4BushfireRelief ?????????????? For every ace that I hit during this Australian summer, I will donate $100 to the Australian Red Cross. I?ve got 8 so far, lets do it!???????? #WTA4Love
Reagovat
misa
Pěkné, škoda, že Maruška těch es moc nedává.
Reagovat
tommr
ale aspoň bude mít motivaci na podání trochu zapracovat ...
Reagovat
tommr
doufám, že Karolína zítřejší zápas zvládne a pak udělá krátkej proces i s Riskeovou ...
Jinak Riske se plete když říká:
"Ještě nikdy jsem Plíškovou neporazila, takže bych ráda dostala další šanci. Myslím, že by to byla skvělá příležitost," řekla Riskeová na adresu dvojnásobné vítězky turnaje, s níž si začátkem týdne zatrénovala.
Ve skutečnosti už ale Karolínu jednou porazila i když je to už strašně dávno (Bronx 2012). Pak už sice vyhrávala jen Karolína, ale zejména jejich poslední tři zápasy byly velký bitvy - celkem se v nich hrálo 5 tiebrejků!
Reagovat
EllNino
Krátkej proces s Ali vzhledem k jejich bilanci určitě nebude :) Já si myslím, že Kája bude mít problémy už zítra s Ajlou
Reagovat
tommr
tak je to moje přání. Je mi jasný, že skutečnost bude asi trochu jiná. Hlavně at jí ale Karolína porazí, protože kdyby taková haluzářka jako je Riske vyřídila tři naše elitní hráčky za sebou tak by to byla strašná ostuda ...
Reagovat
EllNino
A proč haluzářka furt? Hraje útočný tenis, krásně využívá úhly a celý kurt ... že jsou její údery neortodoxní? To jsou třeba i údery naší Báry

Loni měla skvělej rok, je vdaná a šťastná a tenis ji baví jako nikdy :) Porazila naše hráčky, to jo, ale kvůli tomu jí nebudu říkat haluzářka
Reagovat
tommr
útočnej tenis teda rozhodně nehraje, ale umí potrestat krátký balóny. A haluzářka jí neříkám, protože porazila naše hráčky, ale protože mě z její hry bolí oči ...
Reagovat
Pavol
Pri všetkej úcte k Barbore výsledok bol dopredu jasný.
Reagovat
EllNino
No umí toho mnohem víc, která tenistka hraje víc po lajnách než ona, snad možná Ostapenko :)

Ale jo, každej máme holt jiný vkus
Reagovat
makro99
myslela Kristýnu; dyť sou teď přece k nerozehnání, jak zhubla...
Reagovat
peggy
Pani Strycova,je to tak.Vy stejně nic australským zvířatům nedáte.
Reagovat
aligo
Dá 200 dolarů za každou dvojchybu a vyzvala Sašu jestli se k ní přidá :DDD
Reagovat
rybicka
A "LIVE VÝSLEDKY" jsou prázdné... Že by?
Reagovat
rybicka
... tak nic, jsou zpět v letošní podobě :-(
Reagovat
Blondie
Zmetkovi, co napadl Petru, zvedli trest o tri roky ;)
Vyborne.
A zdravim mistniho konspiratora.
Reagovat
Jon61
Může spáchat ze smutku rituální sebevraždu, nebo držet protestní hladovku za jeho propuštění do úspěšného konce a my budeme mít od něho klid. :)
Reagovat
Blondie
Ano, ano, ta hladovka je vyborny napad! :D
Reagovat
Grape
Tak to je dobrá zpráva. :-)
Reagovat
rybicka
Taky konečně jedna v podstatě pozitivní zpráva do těch opačných. Díky za ni.
Reagovat
jirkaS
asi se nezaručili motorkáři ;-)
Reagovat
Jon61
V jeho případě spíš gang kapsářů. :)
Reagovat
EllNino
Ale tak nějak jsem čekal, že Ali porazí i ji ... ve čtvrtinále snad s Kájou, většinou spolu hrají velké bitvy, tak jsem zvědav :)
Reagovat
Alien
Prosím vás. Je někde možné na netu dohledat zápasy ze záznamu ( např. včerejší duel Petry s Nasťou ) ? Děkuji.
Reagovat
rybicka
V době výstupu Sereny s Osakou na US Open šel stream (když zůstal stažen) opakovat ještě i několik dní. Vloni už fungoval prošlý link jenom v daný den, letos jsem zatím ani nezkoušela a ničeho nemám :-( .
Reagovat
misa
Ano, jistě:
http://www.wtatv.com/on-demand
:)
Reagovat
tommr
Lucce se dneska v deblu taky zadařilo. Škoda jen, že se ve čtvrtfinále potkají s Bárou (Hsieh/Strýcová vs. Hradecká/Klepac) ...
Reagovat
tommr
tak aspoň že v tom deblu Bára postupuje ...
Reagovat
Fandina
Asi největší návštěvnost z třech turnajů holek v tomhle týdnu je v Aucklandu.
Reagovat
dadaft
jj, teď na nočním zápase Anisimova - Kasatkina, byla atmosféra skvělá a jen několik volných míst v hledišti...

Auckland byl vždycky dobrý turnaj
Reagovat
misa
Pěkná návštěvnost je tam každý rok.
Reagovat
Fandina
Baruška prohrála a také prohrála moje Garcia. Nicméně jsem si všimla, že Barča měla hezké botičky od Nike a Caroline na sobě neměla oblečení Nike, ale Asics. A prohrála s Genii, ta značku nezměnila, pořád Nike, ale měla vysoké ponožky a vypadalo to zvláštně. :-))
Reagovat
Torn
Už jenom čekám, kdy příjdeš se značkou kalhotek. :D
Reagovat
Jon61
Fandina tady vede módní koutek. :)
Reagovat
Torn
Já vim, proto očekávám do budoucna podrobnější info. :D
Reagovat
Fandina
Ty snad vidíš na druhých jakou mají značku spodního prádla? Já tedy ne.
Reagovat
George_Renel
Jasná Triola. :-)
Reagovat
Fandina
Triumph, Triola. To se dobře prodává. :-))
Reagovat
Haitik
Od Nike letos odešlo dost hráčů.. Garcia, Tomljanovič, Corič, Swiatek..
Reagovat
tommr
haluzářka Riske porazila po Karolíně Muchový další českou hráčku. Bára měla něco s nohou ale i tak je to velký zklamání. Doufám, že Karolína Plíšková už Riskeový zatne tipec ...
Reagovat
FulnekUltras
haluzářka, co umí správně využít délku kurtu - Barča se teď aspoň už může soustředit na AO - a kdyby se hrálo v halách, tím líp ;-)

jinak pěkné raketové ťafky ušáckým okupantům v Iráku, jedna jejich základna na severu země už prakticky neexistuje
Reagovat
rybicka
Radost z ničení a zabíjení? Jen proto, že kapou ti, které nemám rád? Hmmm, to nebude hecování - ale diagnoza!
Reagovat
FulnekUltras
srát na hlavu si žádný zdravý organismus donekonečna nenechá - takže diagnózu hledejme v Pentagonu, CIA a agresivně nenažrané ušácké finančnicko-průmyslové lobby
Reagovat
Jon61
Běžte si svou nenávist vylévat na jiné weby (například na EuroZprávy), tam naleznete spřízněné duše.
Reagovat
rybicka
Na to stěhování přispěji. Třeba to nebude jako před lety se stěhováním do Anglie a Kanady... Z té dokonalé země východu se jistojistě nevrátí - ostatně asi by to odtamtud šlo hůře než z té Anglie :-)
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně že primitivní urážky všeho ruského, východního, levicového a komunistického jsou už 30 let znakem "vysoké intelektuální úrovně" maloburžoazního čecháčka. Svoboda projevu buďto je anebo není. Jednosměrná neexistuje.
Reagovat
rybicka
O USA mám svůj názor, o jeho prezidentovi také. Na mne by sice dron neposlal, ale ventilovat to - nemá ceny, natož zde.

Nicméně, je-li někde někdo myšlenkovým ubožákem, pak ten jej napodobující, byť z druhé strany spektra, psychiatrickou diagnozou být nepřestane. Howk
Reagovat
lvicek
Zdravy organismus? Ted jsem trochu zmatena. Myslela jsem, ze jsi zapaleny rusovlezdoprdelka a uctivac Putina a ted najednou adorace islamistu? Kdo sem teda ma prijit pripravit ty lepsi zitrky vlastne, ruska diktatura nebo pravo saria?
Reagovat
Jon61
Putim otevřel v Moskvě největší mešitu v Evropě, takže se to nevylučuje. Díky větší porodnosti muslimů i Rusko směřuje k islamizaci. A to se našli mentálně nesmělí, kteří tvrdí, že nás Rusko spasí. :)
Reagovat
FulnekUltras
Lepší zítřky bychom si měli připravovat hlavně sami. Jinak musím říci, že po dlouhé době době na 90% souhlasím s názorem knížete Šláfnberka. Až na to, že Trump je ve společnosti těch cca dvaceti militantních kriplů z "bezpečnostní rady" jako např. Pompeo při rozhodování velmi malý pán. A dobře ví, že když nebude poslouchat, skončí jako Kennedy.
Reagovat
FulnekUltras
A zde učebnicově lokajská reakce klasického ušáckého ohona, který sám sebe považuje za "hlídacího psa demokracie". USA jsou podle tohoto laciného bezpáteřního kripla prostě "jediná světová supervelmoc", která může násilí používat vlastně kdykoliv a kdekoliv, zatímco ostatní takové výsadní "mezinárodní právo" pochopitelně nemají. Bohužel - i takovýto slizký tupý hnus, zaštiťující se dnes titulem JUDr., se u nás mohl za socialismu narodit.

https://hlidacipes.org/ales-rozehnal-karel-schwarzenberg-se-myli-zabiti-sulejmaniho-bylo-v-souladu-s-mezinarodnim-pravem
Reagovat
Alien
Prosím vás, co je to za Ichtyla?
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale...takovy mistni kazatel, mesias a prorok v jedne osobe. Mel zjeveni, tak nas o nem denne poucuje, dokud vsichni nepochopime jeho odkaz.
Problem je asi takovy..., ze jsme tu vsichni podle neho uplne jelita a nic nechapem, takze kazdy den vic citi, ze nas na svuj obraz tak rychle nepredela..., takze kazdym dnem sili jeho odkaz, abychom meli jeste aspon malou sanci byt nim spaseni nez zakoncime nase ubohe zivoty.

Potom tu mame jeste jednoho excelentniho Kriminalistu, ktery resi pouze nevysvetlitelne zahady a pripady...neco mezi Poirotem a Holmesem...
Reagovat
Jon61
Kdyby oba zahájili protestní hladovku do úspěšného konce, bylo by nám lépe.
Reagovat
sojka1
:-))) snad teda takova mala drobnost.... vzdy jde jen a jen o ty jejich zivoty, jak si vsiml Karel Capek uz pred 100 lety. ;-)

"Poslední slovo komunismu je vládnout, a nikoli zachraňovat; jeho velikým heslem je moc, a nikoli pomoc."
Reagovat
Jon61
Winston Churchill: Komunismus je vzpoura méněcenných.
Reagovat
rybicka
+1 :-)
Reagovat
rybicka
Nicméně touha po moci je mocným hybatelem obecně a celosvětově. Kéž by byla jen u soudruhů.

Mimochodem Čapek, ten měl tedy nalinkováno. Kdyby ne nemoc, pak německá válečná moc, a kdyby ani to ne - pak to jistili v budoucnu soudruzi...
Reagovat
Jon61
Komunisti by mu to spočítali i za jeho fejeton Proč nejsem komunistou.
Karel Čapek žil ve špatné době, zasloužil si Nobelovu cenu za literaturu.
Reagovat
rybicka
... a uvolnil místo jiným - třeba FU...ovi.

Místo a dobu si bohužel vybrat nemůžeme. Jen malinko používat vlastní mozek. Což je velice mnoho i nesmírně málo - souběžně. :-(
Reagovat
Jon61
Blbcům se žije lépe. Těm, kdo umějí přemýšlet, je na světě většinou hůře, navíc se stávájí terčem pro ty hloupější.
Reagovat
FulnekUltras
A vůbec nejpohodlněji se žije celoživotním lepšolidem v teple konzumní ušácké prdeli. Za kus žvance a pocitu "ochrany" ;-))) prodají vlastní rodiče, minulost i elementární hrdost, a ještě budou vypiskovat něco o morálních hodnotách a intelektuální úrovni. Naštěstí dneska už menšinová volba. ;-)
Reagovat
Torn
Ale Frickem jen závidí... snad. :D Vadí mu, že není oběť požáru v Austrálii a tak se vzteká, protože tady si může dát leda tak hlavu do trouby. :D

A Fulnek. Já se obávám, že si myslí, že je stále ve 2. SV, má doma bunkry z dek a na kolemjdoucí střílí televizním ovladačem.:D
Reagovat
Jon61
O něm zřejmě zpívá Bára Basiková ve skladbě Tichá noc:
Jednou možná zničehonic zešílí
a všechny kolem sebe prstem postřílí.
Reagovat
Torn
Přesně tak. Určitě má doma i CDčko. :D
Reagovat
FulnekUltras
;-))) Od té vlahé letní noci osmaosmdesátého, kdy jsem před zraky generálního štábu nechal omylem namířit pastelku na Prahu, ve mně převládá harmonický klid a mír. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist