První den na Roland Garros: Ósakaová, Gasquet i souboj grandslamových vítězů

26. 5., 10:57
Aktuality 21
Druhý grandslamový turnaj sezony začíná. V Paříži je na nedělní den naplánováno celkem 40 zápasů a Livesport Zprávy vybírají tři, které byste si neměli nechat ujít. Hned na úvod se představí japonská sportovní celebrita Naomi Ósakaová (26), francouzské publikum požene možná v jednom z posledních utkání na domácím grandslamu veterána Richarda Gasqueta (37) a nakonec dojde na souboj ikon doby nedávné. Duel Stan Wawrinka vs. Andy Murray je i střetem dvou grandslamových šampionů.
Stan Wawrinka a Andy Murray na French Open 2017

Lucia Bronzettiová – Naomi Ósakaová

12:00, kurt Philippe Chatriera 1

Návrat Ósakaové do velkého světa tenisu vypadá sympaticky a zdá se, že vzala na milost i antuku, na které v minulosti tolik nehrála. Před Paříží se představila na třech podnicích a v Římě dokonce získala skalpy Marty Kosťukové i Darji Kasatkinové a postoupila až do osmifinále.

Na French Open ji ale nečeká nic jednoduchého, Italka Bronzettiová, která vyznává tenis plný dlouhých výměn, zatím všechny své velké úspěchy zaznamenala právě na antuce a v posledních měsících se díky stabilním výkonům usadila mezi 50 nejlepšími hráčkami světa. Pro Italku připravil los i tentokrát těžké první kolo, v posledních dvou letech ztroskotala na Jeleně Ostapenkové a Ons Jabeurové.

Richard Gasquet – Borna Čorič

16:00, kurt Suzanne Lenglenové

Gasquet v poslední době několikrát promluvil o konci kariéry, ale žádné přesné datum nestanovil. Na French Open každopádně bude mít obrovskou podporu, vzhledem k jeho stále slábnoucímu rankingu (124. ATP) i faktu, že letos hraje díky divoké kartě, to může být i jeho poslední domácí grandslam. Nutno ale připomenout, že v Paříži navzdory dvaceti vystoupením došel nejdále do čtvrtfinále v roce 2016.

Čorič už sice také nepatří mezi elitu, ale i tak má možná lepší formu i fyzickou kondici a půjde do zápasu jako favorit. Na antuce spolu ještě nikdy nehráli a naposledy se potkali v roce 2018 v Dubaji. Ze dvou vzájemných utkání vyhrál každý z rivalů jeden. Vítěz zřejmě ve druhém kole potká Jannika Sinnera.

Stan Wawrinka – Andy Murray

20:15, kurt Philippe Chatriera

Vrcholem prvního dne bude zcela jistě souboj dvou veteránů a grandslamových vítězů. I když oba v posledních letech trápí zdraví a mají daleko k nejlepší výkonnosti, tenisový fajnšmekr si ze sentimentu tenhle šlágr nemůže nechat ujít.

Wawrinka v Paříži v roce 2015 triumfoval, naopak po Murrayho byla Paříž nejméně oblíbeným turnajem a po operaci kyčle se jí spíše vyhýbal, naposledy se na Roland Garros představil v roce 2020. Koneckonců právě tehdy se také potkal v prvním kole s Wawrinkou a oblečený v teplákách v chladném zářijovém počasí uhrál jen šest gamů. Švýcar ale tehdy patřil do elitní dvacítky rankingu.

Poslední čtyři vzájemné duely.Poslední čtyři vzájemné duely. (@ Enetpulse)

Půjde o 24. vzájemné utkání a lepší bilanci má Murray (13:10). Na antuce má ale větší šance Wawrinka, který prohrál jen jeden ze šesti zápasů – ten jediný právě v Paříži v roce 2016, když Švýcar obhajoval titul. Epickou pětisetovou bitvu sehráli tito dva bojovníci na French Open v roce 2017.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

21
Přidat komentář
PTP
Standa neúprosně krok za krokem jde za vítězstvím
Reagovat
PTP
Tak nakonec v suchým triku, čekal jsem, že bude Andy víc vzdorovat
Reagovat
Patik
Murray dosť bieda..uvidíme čo Wimbledon ale asi to isté.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rišár je GOAT! Kouknu aspoň na HL...
Neuvěřitelné, co od loňska na stará kolena předvádí. Všechny klobouky dolů!
Reagovat
paddy
A trenky taky! smile smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tomuhle zápasu obětuji spánek. Vzpomínka na bezstarostný rok 2017 kdy si tito pánové prakticky ukončili kariéry. Už nikdy to nebyl ten samý Wawrinka ani Murray po tehdejším zápase v SF RG.
Reagovat
PTP
Organizátoři turnaje mají u mě pochvalu, že nalosovali spolu starý pány, ať si to rozdají sobě rovní večer na centru
Reagovat
PTP
Když dopadla dobře Maruška, tak by mohl dobře dopadnout i hokej večer
Reagovat
frenkie57
Maruška jim ukázala cestu.
Reagovat
dadaft
Dobře Marie
Reagovat
dadaft
Marná sláva, grandslamy jsou nejlepší
Reagovat
victim
Ajla Tomljanovič-Miss RG.Dneska jí to sekne neskutečně.
Reagovat
Otmar
Máte pravdu, Ajla vypadá v tom ohozu báječně, vždycky mě překvapí, na co vše návrháři přijdou. Ale vyneseno jen dnes, škoda!
Reagovat
victim
Velká.
Reagovat
frenkie57
No,fakticky,kočena neskutečná. Ještě kdyby chytla formu,od toho zranění kolene se dlouhodobě trápí. Skoro jako Linda F.
Reagovat
victim
Souhlas jen rozdíl bude v tom že Ajla nemá nahráno narozdíl od Lindy.Jestli se nepletu tak ona chyběla snad skoro celou sezónu.
Reagovat
frenkie57
Myslím, že někde jsem ji letos už viděl hrát,RG nebude její první turnaj od toho zranění.
Kruci,ale ten outfit byl super. Ona sama je krásná ženská a těma hadrikama to jen zvýraznila.
Reagovat
victim
Já myslím loňskou sezónu.A letos taky nic moc odehráno.
Reagovat
victim
Teď koukám letos to byl její 10 zápas.
Reagovat
frenkie57
Jenom jestli bude mít morální sílu na návrat. Je jí 31, 202 má rankingu,nic lehkého. To samé platí pro Raducanu a Teichman,i když ty jsou o hodně mladší. Je mi drobet líto, kvalitní playerky.
Reagovat
victim
No my máme teď lítosti až až s těma našima.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist