První kolo kvalifikace French Open zvládli Rosol, Lojda a Jan Minář

18. 5. 2010, 21:49
Aktuality 2
FRENCH OPEN kvalifikace - Na Roland Garros dnes byla zahájena kvalifikace mužů a z pěti českých tenistů se do druhého kola dostali tři. Lukáš Rosol, Dušan Lojda a Jan Minář.
Dušan Lojda

Čtyřiadvacetiletý Lukáš Rosol se už desetkrát snažil postoupit z kvalifikace do hlavní soutěže grandslamového turnaje. Ale vždy marně. Pokus číslo jedenáct zahájil vítěz nedávného challengeru v Ostravě hladkým vítězstvím 6-3 6-1 nad Francouzem De Chaunakem.

Ve druhém kole se mohl utkat s krajanem Jan Hernychem. Třicetiletý tenista však prohrál bitvu s Argentincem Carlosem Berlocqem a po dvou letech bude na grandslamu chybět.

Pouze v roce 2008, tehdy na US Open, si zahrál hlavní soutěž Jan Minář. Ostatní kvalifikace, i na turnaje ATP, skončily pro osmadvacetiletého Čecha krachem. Na French Open první ze tří překážek zvládl - s Portugalcem Tavaresem ztratil jen čtyři hry a chystá se na italského antukáře Simoneho Bolelliho.

Třetím Čechem, který v Paříži ustál nástrahy prvního kola, je bývalý vítěz juniorky US Open Dušan Lojda. Dvaadvacetiletý tenista zametl s Ekvádorcem Giovannim Lapenttim a čeká ho duel s dalším Jihoameričanem Ricardem Hocevarem, který je v žebříčku o 40 příček výš, než český tenista.

Ve hře byl ještě Jiří Vaněk. Nejstaršímu z českých kvalifikantů se však po půlroční pauze zatím nedaří a na pařížské antuce ztratil dobře rozehraný duel s šestým nasazeným Indem Devvarmanem.

- FRENCH OPEN kvalifikace (Francie, antuka) -
úterní výsledky českých tenistů (18. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Lojda (ČR) - G. Lapentti (Ekv.) 6-2 6-1
Rosol (ČR) - Chaunac (Fr.) 6-3 6-1
J. Minář (ČR) - Tavares (Portug.) 6-3 6-1
Devvarman (6-Indie) - Vaněk (ČR) 2-6 6-2 6-4
De Berlocq (Arg.) - Hernych (24-ČR) 6-1 1-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lojdy je škoda, v posledních asi dvou letech neuhrál takřka nikde nic, pár výher na challengerech, nějaké to future, má podle mě na víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo spíš MĚL na víc....ale zase ho nechci odepiovat.Je mu 22 ještě může jít nahoru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist