První kolo kvalifikace na Wimbledon zvládl jen Ivo Minář

13. 6. 2011, 20:11
Aktuality 8
WIMBLEDON - Pouze Ivo Minář si ze tří českých tenistů poradil s nástrahami prvního kola kvalifikace na Wimbledon. Naopak o šanci zahrát si poprvé v hlavní soutěži nejslavnějšího grandslamu přišli hned v prvním kole Lukáš Rosol a Dušan Lojda.
Ivo Minář

Ivo Minář hrál naposledy v hlavní soutěži před dvěma lety právě ve Wimbledonu. Pak se kvůli dopingu více jak půl roku na okruhu neobjevil a po návratu - od loňského března - zatím stále jen paběrkuje na challengerech či v kvalifikacích.

Zlomit náročné období mohl před měsícem na Roland Garros, v rozhodujícím kole kvalifikace ale ztratil dobře rozehraný zápas a na následných dvou challengerech pak vypadl v prvním kole. Minulý týden v Košicích dokonce ze soutěže odstoupil kvůli problémům s nohou.

Odrazit se k lepším zítřkům může na trávě v All England Clubu, kde před šesti lety porážkou přispěl k triumfu Rogera Federera. Letošní ročník sedmadvacetiletý tenista odstartoval v kvalifikaci a s Leonardem Mayerem prohrál první set v tie-breaku. Zápas ale nakonec otočil a čeká ho druhé kolo proti Španělu Olasovi.

To Lukáš Rosol byl na nedávném French Open i po skalpu světové osmičky Melzera poprvé na grandslamovém turnaji ve 3. kole a prodral se do Top 100, v době uzávěrky pro Wimbledon ale figuroval až na 120. místě a kvalifikaci se nevyhnul. Díky úspěchu v Paříži tak alespoň mohl těžit z pozice nasazené jedničky, už v utkání 1. kola ale nestačil na Belgičana Goffina.

Rosol tak na trávě nevyhrál ani na pátý pokus, v prvním kole kvalifikace na Wimbledon vypadl popáté v řadě.

Druhý zápas na trávě mezi dospělými dnes odehrál Dušan Lojda, cesta za druhou účastí na grandslamovém turnaji však pro bývalého vítěze juniorky US Open skončila hned v úvodu. Třiadvacetiletý Čech nedohrál zápas se Španělem Bautistou-Agutem.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní výsledky kvalifikace mužů (13. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Minář (15-ČR) - Mayer (Arg.) 6-7(7) 6-4 6-1
Goffin (Belg.) - Rosol (1-ČR) 3-6 6-3 6-3
Bautista-Agut (Šp.) - Lojda (ČR) 6-0 4-2 skreč L.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
ZerekSu
Rosol do Davis Cupu? Povede se mu jeden turnaj, kde vyřadí 8. hráče světa....a hnedka se z něj dělá hvězda na příští období....od té doby uhrál pěkný prd...
Reagovat
smazaný uživatel
A to měl Minář nejtěžšího soupeře, sice spíš antukáře, ale kvalitou rozhodně z těch tří nejlepšího.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, proč v kvalifikaci není Hájek nebo Hernych? Vždyť se oběma na trávě celkem daří.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že toho Iva máme. škoda že nehrají Hernych s Hájkem. Měli by šanci na úspěch.
Reagovat
Jersey
lojda sráč,hernych čur*k a hájek by vzal maximálně set a jel domů, mě sere že rosol byl v kvaldě a že to má wimbledon takle blbě,radši rosola než antukáře pospíšila
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon nemá nic blbě,už jsem to psala jinde.Rosol nemohl ze 120 místa rovnou do hlavní soutěže.Uzávěrka byla již dříve. Wimbledon má jen upravené nasazené hráče,dle stanovených procent z minulého roku WB a jiných turnajů na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
to je presne to, co maj blbe :D ze maj uzaverku mesic a pul pred zacatkem turnaje..
Reagovat
smazaný uživatel
No, a to si myslím, že je právě dobře. Však v této době je antuková část sezony. Tak proč upřednostnit právě antukáře?? Ale jasně, je to věc názoru. A Wimbledon je historie-to je nezvratný fakt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist