První osmifinále na Masters! Lehečka v Monte Carlu přehrál Dimitrova a pokračuje v úspěšném vstupu do antukového jara

12. 4. 2023, 15:10
Aktuality 31
ATP MASTERS MONTE CARLO - Jiří Lehečka v Monte Carlu pokračuje v úspěšném vstupu do antukového jara. Jednadvacetiletý talent přehrál ve druhém kole 7-6(4) 6-4 bývalou světovou trojku Grigora Dimitrova a bez ztráty setu postoupil poprvé do osmifinále turnaje Masters 1000. V něm vyzve světovou desítku Taylora Fritze.
Jiří Lehečka

42. hráč světa Jiří Lehečka po úvodní výhře nad Finem Emilem Ruusuvuorim neztratil set ani se semifinalistou z let 2018 a 2022 Grigorem Dimitrovem. Bývalou světovou trojku porazil 7-6 6-4 a vzájemnou bilanci otočil na 2-1.

V první sadě sice Lehečka přišel dvakrát o podání a prohrával 3-5, z nepříznivého stavu se však dokázal dostat a v tie-breaku zvítězil 7-4.

Ve druhé sadě už byl čtvrtfinalista letošního Australian Open v gamech při svém podání stoprocentní. V devátém gamu připravil o deset let staršího Bulhara čistou hrou o servis a vzápětí duel dopodával, když využil hned první mečbol. Dimitrov doplatil na 15 nevynucených chyb, z toho pět dvojchyb.


21letý Lehečka vyhrál dva zápasy po sobě na druhém turnaji Masters 1000 po sobě a poprvé postoupil do osmifinále. V něm ve čtvrtek vyzve světovou desítku Taylora Fritze (h2h 0-1), s nímž na začátku sezony prohrál v United Cupu. Američan dnes ve svém prvním letošním zápase na antuce porazil 7-6 6-2 bývalého švýcarského šampiona Stana Wawrinku, se kterým si poradil až na třetí pokus.

Fritz v prvním setu odvrátil celkem pět setbolů. Dva za stavu 5-6 při svém podání a další tři v tie-breaku. Nakonec díky 25 winnerům a pouhým 7 nevynuceným chybám dokráčel pro 50. vítězství na akcích Masters.



Svůj první letošní zápas na neoblíbené antuce zvládl i Daniil Medveděv., který se představil deset dní po triumfu v Miami. V Monaku, kde se startuje po čtyřech letech, si poradil 6-3 6-2 s Italem Lorenzem Sonegem a vyhrál 26. z posledních 27 duelů. 

"Každý zápas na antuce je boj, ale už jsem na ní odehrál i pár povedených zápasů. Dnes se mi podařilo hrát velmi dobře proti velmi silnému antukáři. Tady v Monte Carlu má v publiku spoustu italských fanoušků, takže to byla docela zábava. Jsem šťastný, že jsem porazil tak silného soupeře," řekl Medveděv.

27letý rodák z Moskvy se na antuce dostal jen jen dvakrát do semifinále - v roce 2019 právě v Monaku a následně v Barceloně, kde prohrál až ve finále. Na další antukovou výhru pak i vinou pandemie koronaviru čekal přes dva roky, během nichž prohrál šest antukových zápasů po sobě.

V osmifinále se Medveděv střetne letos podruhé s Alexanderem Zverevem (h2h 7-6). Německý semifinalista loňského ročníku hrající první antukový podnik od vážného zranění kotníku na loňském French Open si poradil 6-4 6-4 s Robertem Bautistou. Španěla porazil už popáté v řadě.



Casper Ruud vyhrál i pátý letošní duel na antuce, po triumfu v Estorilu se veze na vítězné vlně také v Monte Carlu. V Monackém knížectví začal výhrou 7-5 7-6 nad Nizozemce Boticem van de Zandschulpem, kterému oplatil nedávnou porážku z Miami. V osmifinále narazí na německého kvalifikanta Jana-Lennarda Struffa (H2H 0-2).

Matteo Berrettini ve večerním duelu udolal po 2 hodinách a 44 minutách boje 5-7 7-6 6-3 Argentince Francisca Cerúndola a postoupil do osmifinále. V něm se italský tenista střetne s Holgerem Runem (h2h 1-1), dánský teenager porazil 6-2 6-4 Rakušana Dominica Thiema.

Lorenzo Musetti už ve třetím setu po sobě nadělil 'kanára' a poprvé v kariéře vyhrál bez ztráty jediného gamu. Italský mladík ve druhém kole deklasoval dvakrát 6-0 krajana Lucu Nardiho a zajistil si souboj se světovou jedničkou a dvojnásobným šampionem Novakem Djokovičem (H2H 0-3.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.779.335 eur
středeční výsledky (12. 4. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Lehečka (ČR) - Dimitrov (Bulh.) 7-6(4) 6-4
Medveděv (3) - Sonego (It.) 6-3 6-2
Ruud (4-Nor.) - van de Zandschulp (Niz.) 7-5 7-6(1)
Rune (6-Dán.) - Thiem (Rak.) 6-2 6-4

Sinner (7-It.) - Schwartzman (Arg.) 6-0 3-1 / skreč S.

Fritz (8-USA) - Wawrinka (Švýc.) 7-6(10) 6-2
Chačanov (9-) - Ivaška (-) 7-6(2) 6-2
Zverev (13-Něm.) - Bautista (Šp.) 6-4 6-4
Struff (Něm.) - de Minaur (14-Austr.) 6-3 6-2
Musetti (16-It.) - Nardi (It.) 6-0 6-0
Jarry (Chile) - Popyrin (Austr.) 3-6 7-5 6-4
Berrettini (It.) - F. Cerúndolo (Arg.) 5-7 7-6(1) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
Semi
Konečně zase máme mezi muži někoho, kdo nekončí v prvních kolech. Radost to sledovat!!!smile
Reagovat
turista
Jirka Lehecka porazil Bulderera. Velká gratulace!
Reagovat
Krisboy
Co je ten Nardi zač?smile
Reagovat
makro99
nebude špatnej, včera vyřadil ve dvou setech domácí jedničku...
Reagovat
Krisboy
Hm, o to působivější je Musettiho výkon smile
Ale tak je mu 19, všechno má před sebou...
Reagovat
COMEON
Nema z vas niekto stream? prosim
Reagovat
George_Renel
https://hesgoal.jokerlivestream.vip/thiem-d-vs-rune-h-live-stream/edc07572
Reagovat
COMEON
diky šefe
Reagovat
Krisboy
smile
Děláš mi radost, chlapče! smile
Reagovat
com
a ja myslel, ze ti radost delaj jen divky smilesmile
Reagovat
Walda58
smile Mám moc velikou radost, že porazil největšího šampióna Dimitrovasmile. Přeji hodně zdaru v dalších kolech. Sportu zdar!!!smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Dobry-den
Výkon otřesný, ale počítá se výhra. smile

Růžová dělá divy, možná tím soupeře omámil. smile
Reagovat
farr
Bulhar se marně domníval, že se to vyhraje samo, když proti němu nastoupila růžová baba, geniální taktiks na zmatení soupeře btw tedasmilesmile...
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
Walda58
smile krásný já mrknu na záznam euplayeru.
Reagovat
EllNino
Jirka na antuce vyrostl a odehrál na ní většinu své dosavadní kariéry - mohl by z toho těžit, myslím, že spousta hráču zkrátka a dobře na antuce neumí hrát

Myslím, že má šanci i proti Taylorovi/Stanovi
Reagovat
Fandina
Je to zajímavé, Jirka hraje dost silou, ale nejlepší poměr má na antuce, tam je to 107/52 tvrdý 36/21 v hale 40/26. Dneska hrál ale dost technicky i takticky, takže to u něj o tahu a síle jenom nebylo.
Reagovat
Walda58
smile ale to tričko má fakt pěkný, Federer měl taky takový a Rafa taky. Paráda.
Reagovat
annah
Pro mě je ta cukrkandlová barva prostě strašná. Tu bych neoblékla ani dceři, když byla malá.
Reagovat
Fandina
Tak to je přehnané, ne? Růžová je vlastně super barva. Trochu připomíná lidské tělo, trochu květy před rozpukem. Taková starorůžová barva je super a růžové šaty také. Mně se líbí a když si chlap na ní troufne, tak proč ne.
Reagovat
Fandina
Třeba tyhle šaty pro dámy jsou super.

https://www.glamor.cz/saty-pro-neformalni-uziti/ruzove-saty-s-rasenim-stacy-pink-short-dress/

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.glamor.cz/user/shop/big/123909_pouzdrove-saty-krajkova-sukne-ples-svatba.jpg?62cdd0aa

https://i.factcool.com/cache2/1400x1400/catalog/products/14/e8/fe/14-e8-fe3a5319S317_PLUM_1b.jpg
Reagovat
annah
Je fakt, že ty první řvavě růžové si může obléknout jen mladá sebevedoma ženská se super postavou. Jiná by v tom asi vypadala směšně.
Ta staroruzova je příjemná, ta mi nijak nevadí. A ty třetí šaty jsou červené, teda já je tak aspoň vidím.
Reagovat
Fandina
Jj, ty třetí jsou dost tmavé, napsala jsem růžové a vyhledávač je vyjel. Jinak ale ty první šaty si může vzít kdekdo, jsou v podstatě nařasené, takže se tam kdejaký ten špečík ztratí. Já mám podobného střihu šaty v červenočerné kombinaci. Jinak ale jsem ráda nosila starorůžový klasiscký kostým. Teď tohle oblečení nepotřebuji, ale v dobách, kdy jsem kostýmy nosila, tak ten růžový byl nejlepší a nejvíc sváteční. A jinak mám třeba sportovní růžovou bundu, růžovou pruhovanou čepici a obecně mám růžovou ráda. Třeba kombinace růžové květy na tmavých leginách a k tomu růžová bunda, to vypadá hodně dobře.
Reagovat
annah
Mně připadá, že na těch prvních se zviditelní každý i sebemenší špíček.
Reagovat
Fandina
Ne, dají se nakasat, takže se to zamaskuje. Samozřejmě, musí být normální velikost, když je budeš mít na sobě narvané, tak nic nezamaskuješ. Ale to platí o všech šatech.
Reagovat
George_Renel
Byl lepším tenistou, pár opravdu super výměn (a taky pár chyb, které k tomu patří) na brejk dokázal vždy hned odpovědětsmile, v hlavě jasně lepší.
Tak kdo teď pro něj bude lepší, hráč první desítky nebo Stan.
Reagovat
farr
Snad radši ten skopčák z JuuEsej, Standa když se na antuce rozehraje, dokáže zázraky. Fritz antuce zrovna neholduje i když loňské QF ukazuje, že úplnej marňák to taky asi nebude což?
Reagovat
Fandina
Jj, Jirka byl lepší a přitom Grigor byl v prvním setu ze začátku trochu lepší, ale Jirka ukázal svůj talent, otočil a nakonec vyhrál oba sety. Mám radost a Berďa v hledišti určitě také. Vypadá to, že v mužském tenise už zase bude komu fandit.
Reagovat
farr
To už je snad jasné od loňského Rotrdamu, že Jiří bude náš fan boy. Jen mu to krapet trvalo než se otrkal. Letos už snad bude velmi stabilní výkonost. AO žádnej náhoďák. No a tak to je spravné a tak to ma býť.smile
Reagovat
Pe3k
V prvním setu se mi zdál lepší Dimitrov ze začátku určitě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist