První překvapení Turnaje mistrů: Klaasen s Ramem přehráli světové jedničky

14. 11. 2016, 14:40
Aktuality 4
TURNAJ MISTRŮ - Sedmý nasazený pár Raven Klaasen/Rajeev Ram zaskočil na úvod Turnaje mistrů v Londýně světové jedničky Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem. Jihoafricko-americká dvojice si poradila s Francouzi 7-5 6-4 a oplatila jim tak letošní porážku z Miami.
Raven Klaasen a Rajeev Ram

O první velké překvapení se postaral jihoafricko-americký pár Raven Klaasen/Rajeev Ram. Turnajové sedmičky začaly na Turnaji mistrů v Londýně vítězstvím a to ne ledajakým.

Vítězové tří turnajů ATP si vyšlápli na světové jedničky Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem. Předtím se utkali jen jednou. Letos byli ve finále Masters v Miami úspěšnější Francouzi, kteří titul získali v super tie-breaku.

Klaasen s Ramem měli skvělé výsledky v Asii. Po US Open vyhráli titul v Chengdu a v Tokiu se probojovali až do finále. Od té doby se jim ale nedařilo. V Šanghaji a Paříži se poroučeli hned v prvním kole, jedinou výhru zaznamenali v Basileji.

Naopak letošním wimbledonským šampionům se generálka na akci pro osm nejlepších párů povedla. Francouzi došli v Antverpách i Paříži do finále a v hale hráli ve skvělé formě.

Pro světové jedničky je letošní ročník jejich druhou účastí. Loni skončily už ve skupině a ani letos nezačaly dobře. V prvním setu sice zvládly odvrátit za stavu 4-5 tři setboly, vzápětí o podání ale znovu přišly a jihoafricko-americký tandem už druhou šanci na zisk úvodní sady nepustil.

Dnešní duel byl velmi vyrovnaný i ve druhém dějství. Jeden brejk z pátého gamu však Klaasenovi s Ramem stačil, aby poprvé v kariéře Francouze porazili.

Rovněž Henri Kontinen a John Peers zahájili svou společnou premiéru na Turnaji mistrů výhrou, když v druhém dnešním deblovém utkání porazili 6-3 7-6 vítěze letošního Roland Garros Španěly Felicana a Marca Lópezovi.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn, tv. povrch (hala), 7,500.000 dolarů
pondělní výsledky (14. 11. 2016)
Skupina Fleminga/McEnroea
Klaasen/Ram (7-JAR/USA) - Herbert/Mahut (1-Fr.) 7-5 6-4
Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - F. López/M. López (4-Šp.) 6-3 7-6(7)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
kada.tom
no, překvapení to je ... ale ve druhé půlce sezóny mi přišlo, že už jim ta spolupráce trochu skřípe ... nedivil bych se, kdyby novou sezónu hráli každý s někým jiným
Reagovat
Bee
Redakce, Klaasen s Ramem jsou chlapi, takže porazili s měkkým(!) i...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, díky, opraveno.
Reagovat
smazaný uživatel
Herbert není tenista, to je parodie. Neskutečný klobouk dolů před Mahutem, že to i s takovou zátěží dotáhl do Londýna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist