První ročník Malaysia Open ovládl Rus Davyděnko

4. 10. 2009, 14:55
Aktuality 7
ATP KUALA LUMPUR - Nikolaj Davyděnko se jako první tenista zapsal mezi vítěze tenisového ročníku v Kuala Lumpur. Ruský tenista ve finále zdolal Španěla Verdaska a vyhrál tak první ročník Malaysia Open.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko v souboji dvou nejvýše nasazených hráčů zdolal Fernanda Verdaska ze Španělska 6-4 7-5. Ruský hráč má na kontě již 17 turnajových prvenství, z toho tři v letošním roce.

Verdaska porazil už pošesté ze sedmi vzájemných soubojů, letos mu nedal šanci ani v osmifinále French Open. V Kuala Lumpuru prohrál Davyděnko pouze jednou vlastní servis, sám dokázal využít tři příležitosti k brejku. Oba finalisté si připsali do žebříčku důležité body v boji o účast na Turnaji mistrů.

"Je to skvělý pocit, když vyhrajete premiérový ročník. Dokázal jsem to už loni ve Varšavě, kde jsem startoval poprvé," vzpomněl si Davyděnko. "Jako obhájce titulu se chci do Kuala Lumpuru za rok vrátit."

Ruský tenista je pátým hráčem, který v této sezoně vyhrál alespoň tři turnaje. Vyrovnal Del Potra, Federer získal čtyři tituly a Nadal s Murraym vyhráli dokonce pět podniků.

"Jsem hrozně unavený. Lepšil jsem se tu každým zápasem. Ve druhém kole proti Taylorovi Dentovi jsem nehrál vůbec dobře. S Gaelem Monfilsem to bylo už lepší. V semifinále proti Robinu Söderlingovi to byl povedený zápas a dnes se mi dařilo nejvíc," komentoval šampion. "Nemyslím, že bych byl v nejlepší fyzické kondici, ale každým týdnem se to zlepšuje."

Verdasco litoval neproměněných setbolů, které si vypracoval ve druhém setu při podání soupeře. "Během zápasu jsem měl hodně příležitostí, ale v důležitých momentech byl Nikolaj lépší. V druhém setu jsem bohužel neproměnil několik setbolů, které by mě vrátily zpět do utkání."

Titul ve čtyřhře nezískal Jaroslav Levinský, jenž po boku Igora Kunicyna hladce podlehl nejvýše nasazenému páru Poláků Fyrstenberga s Matkowským 2-6 1-6.

- ATP 250 KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch / hala, 947.750 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Davyděnko (1-Rus.) - Verdasco (2-Šp.) 6-4 7-5

Čtyřhra - finále:
Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) - Kunicyn/Levinský (Rus./ČR) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
verdasco neumi hrat s davydenkem, na FO to byla uplna tragedie
Reagovat
smazaný uživatel
Lebka má titul tak ted bude leštit pohár místo lebky
Reagovat
smazaný uživatel
Ale njeee... :-( skóre dosť tesné, v podstate len dva brejky, videli ste to niekto? Ako hral Fernando?
Reagovat
carolyn
Viděli jsme to tu skoro všichni :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečně chyboval
Reagovat
smazaný uživatel
no nejakí ste rozrečnení :D ja som musela vypadnúť z baráku nachvíľu, tak som to nestihla... a nožička mu drží? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist