První série tří výher od loňského US Open! Raducanuová v Soulu po více než roce dosáhla na semifinále

23. 9. 2022, 11:57
Aktuality 5
WTA SOUL - Emma Raducanuová poprvé od šokujícího triumfu na loňském US Open zvládla tři zápasy po sobě a postoupila do semifinále. Devatenáctiletá Britka v Soulu stále neztratila set, ve čtvrtfinále si poradila s finalistkou předchozí akce v Čennaí Magdou Linetteovou. O druhé finále na hlavním okruhu se utká s Jelenou Ostapenkovou.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová loni na US Open šokovala celý tenisový svět, když vyhrála všech deset utkání bez ztráty setu a jako první v historii z kvalifikace ovládla grandslamový turnaj. Devatenáctiletá Britka je však od té doby v krizi a teprve až v tomto týdnu v Soulu znovu dosáhla na sérii tří výher a semifinálovou účast.

Bývalá světová desítka a nyní až 77. hráčka pořadí ještě v jihokorejské metropoli nemusela do rozhodující sady. Po Mojuce Učijimaové a Yanině Wickmayerové si poradila 6-2 6-2 s Magdou Linetteovou. Díky skalpu finalistky předchozí akce v Čennaí srovnala svou letošní zápasovou bilanci na 17 vítězství a 17 porážek.

Raducanuová měla od začátku jasně navrch. Jedinou komplikaci musela řešit ve druhé sadě v úvodním gamu na servisu, v němž soupeřce nabídla tři brejkboly v řadě. Všechny hrozby však odvrátila a pak už podobně jako v úvodním dějství dominovala.

Ve svém druhém semifinále na této úrovni vyzve nasazenou jedničku Jelenu Ostapenkovou, s vítězkou French Open 2017 změří síly poprvé.

Pětadvacetiletá Lotyška byla v úvodních kolech v Soulu, kde v roce 2017 získala jednu ze svých pěti trofejí, velmi blízko vyřazení, proti Anastasii Gasanovové dokonce čelila mečbolu. Ve čtvrtfinále ovšem smetla 6-2 6-1 teprve 17letou Victorii Jiménezovou, která jako první reprezentantka Andorry prošla do druhého kola turnajů WTA, a zahraje si o své 13. finále.

Jekatěrina Alexandrovová po odvráceném setbolu a setech 7-5 7-6(6) zastavila Lulu Sunovou, která si zahrála své premiérové čtvrtfinále na hlavním okruhu, a postoupila do svého prvního semifinále na venkovních betonech od loňského února.

O páté finále bude 27letá Ruska usilovat v premiérovém souboji s Tatjanou Mariaovou, jež smetla 6-1 6-1 vítězku prosincové akce WTA 125k Lin Zhu a v 35 letech zaútočí na své teprve třetí finále.

• WTA 250 SOUL •
Korea, tv. povrch, 251.750 dolarů
páteční výsledky (23. 9. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ostapenková (1-Lot.) - Jiménezová (And.) 6-2 6-1
Alexandrovová (2-) - Sunová (Švýc.) 7-5 7-6(6)
Raducanuová (6-Brit.) - Linetteová (3-Pol.) 6-2 6-2
Mariaová (7-Něm.) - Lin Zhu (4-Čína) 6-1 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Pavol
Prečo Raducanu Ostapenkovej vzdala ?
Reagovat
tommr
nevím co měla dneska, ale pokud počítám dobře tak v její krátké kariéře je to už devátá skreč. To je poměrně hodně ... smile
Reagovat
hanz
Asi chytla virus od Jastremský, Azíka a dalších vyhlášených retirdistek.smile
Reagovat
tommr
mrzí mě že nedošlo na zápas Lindy s Raducanu. Vzhledem k tomu že si Raducanu hravě poradila jak s Wickmayer tak s Linette by to ale nejspíš pro Lindu nedopadlo dobře ...
Reagovat
dadaft
Jo jo, byl by to zajímavý zápas.
Proti Magdě hrála Emma opravdu dobře, škoda že Polce utekl úvod a navíc ona pořád hraje s nějakým zraněním.
Na zápas s Ostapenko se těším.

Ale teď samozřejmě nejdřív Qinwen proti Carevně, kde se jde do třetího...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist