První trofeje rozdány. US Open ovládli Rojer s Tecauem

8. 9. 2017, 19:49
Aktuality 5
US OPEN - Ve Flushing Meadows se dnes rozdaly první vítězné trofeje. Ve finále mužské čtyřhry svůj druhý společný grandslamový vavřín vybojovali Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau. Šampioni Wimbledonu 2015 ve finále ve dvou setech přehráli víteze loňského French Open Feliciana Lópeze s Marcem Lópezem.
Vítezové US Open 2017

Jean-Julien Rojer a Horia Tecau si na letošním US Open došli pro druhý společný grandslamový titul. Vítězové předloňského Wimbledonu po skalpech loňských šampionů Jamieho Murrayho s Brazilcem Soaresem a nasazených jedniček Kontinena s Peersem ve finále porazili 6-4 6-3 španělské duo Feliciano López/Marc López.

O servis jako první přišli v sedmé hře dnešní vítězové. Ihned ale manko brejku dokázali smazat a suverénně ovládli další dva gamy, čímž se ujali vedení 1-0 na sety. Ve druhé sadě odvrátili všech pět brejkbolů a sami hned ten první ve čtvrté hře využili. Náskok si pohlídali až do konce zápasu.

"Klíčem k úspěchu je nikdy se nevzdávat a dobře s partnerem komunikovat. V tom spočívá naše silná stránka. Celé dva týdny jsme tu hráli skvěle. Blahopřeji také Felicianovi a Marcovi. Jsme velmi dobří kamarádi. Dnešní zápas rozhodlo pár míčků. Rozhodně si taky zasloužili vyhrát," řekl Rojer.

Nizozemsko-rumunský pár tak vybojoval svou druhou společnou grandslamovou trofej, na níž čekal přes dva roky. Poprvé triumfoval předloni ve Wimbledonu. Ve finále grandslamů má stoprocentní úspěšnost. Tu měli do dnešního dne i Španělové, kteří loni vyhráli French Open.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
páteční výsledky (8. 9. 2017)
• Čtyřhra muži - finále •
Rojer/Tecau (12-Niz./Rum.) - F. López/M. López (11-Šp.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taka predsa len ziskal Rojer nejakú trofej...No vidite FFF, nebol ten NY az taký zly.
Reagovat
Kozoroh
A to má být vtipné?!? :-O
Reagovat
Fandina
Rojerovi fanoušci mají určitě radost. O tom nepochybuji.
Reagovat
baggik
:D Mají stejnou radost, jako ty po vítězství Careňa Busty.
Reagovat
FulnekUltras
pořád se něco děje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist