První výhru v Londýně vydřeli Mirnyj s Nestorem

20. 11. 2011, 15:25
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Turnaj mistrů v Londýně odstartoval deblovým soubojem, ze kterého si první bod do skupiny připsali zkušení Max Mirnyj a Daniel Nestor. Ti zdolali nováčky soutěže indicko-pákistánský expres Bopannu s Qureshím.
Daniel Nestor a Max Mirnyj

Max Mirnyj a Daniel Nestor v zahajovacím zápase Turnaje mistrů porazili 7-6 4-6 11-9 Rohana Bopannu s Aisamem Qureshím, se kterými oba letošní zápasy prohráli ve dvou setech.

Mirnyj s Nestorem dnes v prvním setu vedli 4-2, v devátém gamu ale museli odvracet setbol, aby nakonec sadu získali ve zkrácené hře. Ve druhém gamu druhého setu se Qureshí dostal při podání z 0-40 a zvedl sobě i parťákovi sebevědomí. Zápas dotáhli do super tie-breaku, ve kterém vedli 6-3 a 8-6, mečbol si ale nevypracovali a po 101 minutách úvodní zápas prohráli.

Čtyřiatřicetiletý Bělorus Mirnyj a o pět let starší Kanaďan Nestor společně spolupracují od začátku letošní sezony, během které vyhráli French Open a Masters v Šanghaji. Oba již Turnaj mistrů vyhráli - Mirnyj v roce 2006 po boku Švéda Björkmana, s nímž ve finále porazili právě Nestora a Knowlese, a Nestor ovládl dokonce tři z posledních čtyř ročníků - v sezoně 2007 se radoval s Knowlesem a v letech 2008 a 2010 se Srbem Zimonjičem. Loni ve finále zdolali Mirného s Bhúpathím.

Indicko-pákistánské duo Bopanna/Qureshí startuje na Turnaji mistrů poprvé. Loni sice hráli ve finále US Open, na závěrečný podnik sezony je ale posunuli až tři letošní tituly z Halle, Stockholmu a Masters v Paříži.

Také druhé dnešní utkání rozhodla těsná koncovka. Finalisté US Open Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski zdolali na čtvrtý pokus favorizované duo Michael Llodra a Nenad Zimonjič, které dnes porazili 6-4 5-7 11-9.

Polská vítězná dvojice startuje na Turnaji mistrů již popáté, jejím maximem jsou dva postupy do semifinále. Srb Zimonjič triumfoval v letech 2008 a 2010 s Nestorem, Francouz Llodra se z vítězství radoval v sezoně 2005 společně s krajanem Santorem.

Ve skupině A v pondělí čekají úvodní souboje na světové jedničky bratry Bryanovy, Indy Bhúpathého s Paesem, Lindstedta s Tecauem a Melzera s Petzschnerem.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala)
nedělní výsledky (20. 11. 2011)

Skupina B:
Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) - Llodra/Zimonjič (2-Fr./Srb.) 6-4 5-7 11-9
Mirnyj/Nestor (3-Běl./Kan.) - Bopanna/Qureshí (5-Ind./Pák.) 7-6(2) 4-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist