Querrey a Anderson si v New Yorku zajistili souboj o první semifinále na US Open

4. 9. 2017, 10:54
Aktuality 14
US OPEN - Sam Querrey na domácím grandslamu v New Yorku deklasoval Němce Mischu Zvereva a potřetí v kariéře a poprvé mimo Wimbledon postoupil do čtvrtfinále grandslamu. Na US Open je prvním americkým čtvrtfinalistou po šesti letech. O zopakování výsledku z letošního Wimbledonu se devětadvacetiletý Američan utká s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, který bude hrát o své největší semifinále.
Sam Querrey

Sam Querrey si před dvěma měsíci ve Wimbledonu, kde zvládl tři pětiseťáky v řadě a vyřadil i domácí světovou jedničku Andyho Murray, zahrál poprvé v semifinále grandslamu. Svou formu nyní potvrzuje i na domácím US Open, na němž se dostal poprvé do čtvrtfinále. Na grandslamu je mezi osmičkou nejlepších potřetí v kariéře.

Devětadvacetiletý Američan v New Yorku využívá přívětivého losu. V osmifinále předvedl parádní výkon proti Mischovi Zverevovi. Německého tenistu, kterého navíc limitovaly bolesti ramena, deklasoval v nejrychlejším letošním zápase ve dvouhře mužů za 77 minut hry 6-2 6-2 6-1.

"Myslím, že jsem hrál docela dobře," popsal svůj výkon s úsměvem Querrey, který nastřílel 55 winnerů a udělal pouhých 8 nevynucených chyb. "Myslím, že dnes nebylo moc toho, co se dalo udělat lépe," pochvaloval si po svém premiérovém zápase v programu night session na kurtu Arthura Ashe.

"Být ve čtvrtfinále na domácím grandslamu pro mě moc znamená. Domácí grandslam, večerní zápas na centr kurtu... Nemůže být snad nic lepšího," užíval si vítězství Querrey. "Cítím teď pohodu na kurtu i mimo něj. Mám skvělý tým, který mi pomáhá předvádět nejlepší výkony."

Postupem do čtvrtfinále napodobil téměř dvoumetrový Kaliforňan krajany Andyho Roddicka a Johna Isnera, kteří do této fáze turnaje prošli jako poslední Američané v roce 2011. Querrey je tak zbývající americkou nadějí na turnaji v mužské dvouhře. "Ale žádný přehnaný tlak necítím. Abych pravdu řekl, ani jsem na to v průběhu turnaje nebo tohoto zápasu nemyslel," řekl.

Posledním americkým semifinalistou na US Open byl v roce 2006 Roddick, jenž došel do finále. Tři roky předtím získal v New Yorku jako poslední Američan grandslamový titul.

Querrey se v nadcházejících dnech pokusí jít v Roddickových stopách a minimálně los m hraje do karet. Ve spodní polovině pavouka totiž není žádný hráč Top 10 ani grandslamový finalista.

Querrey a Anderson ve čtvrtfinále grandslamů
Sam Querrey
Wimbledon 2016 prohra
Wimbledon 2017 výhra
US Open 2017 ???
Kevin Anderson
US Open 2015 prohra
US Open 2017 ???

O své druhé grandslamové semifinále si Querrey zahraje s s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 9-6. Letos ho zdolal v pětisetové bitvě ve Wimbledonu, před čtyřmi týdnu mu však podlehl na Masters v Montrealu.

"Kevin je těžký soupeř. Ale čím jste v turnaji dál, tím je to logicky těžší. Udělám vše pro to, abych navázal na první týden a postoupil zase o kousek dál," dodal Querrey.

Jednatřicetiletý Anderson v osmifinále zdolal 6-4 6-3 6-7 6-4 Itala Paola Lorenziho a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále grandslamu. To první si zahrál předloni rovněž na kurtech ve Flushing Meadows. Do semifinále může postoupit poprvé.

Vítěz čtvrtfinálového klání Querrey - Anderson si o finále zahraje s lepším z dvojice Pablo Carreño-Busta a Diego Schwartzman, kteří budou usilovat o první grandslamové semifinále.

 

• US OPEN 2017 •
USA / New York, tv. povrch, 9.480.000 dolarů
nedělní výsledky mužů (03. 09. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Carreňo (12-Šp.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(2) 7-6(4) 7-6(3)
Schwartzman (29-Arg.) - Pouille (16-Fr.) 7-6(3) 7-5 2-6 6-2
Querrey (17-USA) - M. Zverev (23-Něm.) 6-2 6-2 6-1
Anderson (28-JAR) - Lorenzi (It.) 6-4 6-3 6-7(4) 6-4
JUNIOŘI
• Dvouhra - 1. kolo •
Macháč (ČR) - Bergs (Belg.) 7-6(3) 6-7(4) 6-3
Tadžima (Jap.) - Vrbenský (9-ČR) 5-7 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
slacker
co to je za strasidlo? Joker?
Reagovat
smazaný uživatel
Stasidlo slacker.
Reagovat
janek_da
Borci. Chci je videt ve finale.
Reagovat
Pe3k
Asi jen jednoho ne?
Reagovat
janek_da
oba
Reagovat
Pe3k
To nepůjde.
Reagovat
janek_da
ale já chci
Reagovat
Pe3k
;(
Reagovat
a.magerova
A Roger bude ten třetí co se směje?
Reagovat
janek_da
Roger může hovořit o štěstí, že není s jedním z nich v půlce. Opak je pravdou. Dolní půlka je silná.
Reagovat
a.magerova
Tak to nepopírám, že má Roger lehkej los... :-P
Zatím nenarazil na soupeře, který by ho kdy porazil, už jsem to tu psala po zápase s Felicianem.... doufám, že Filip podrží tuto nulovou linii... ;-)

H2H před USO
1. kolo 1:0 (Tiafoe)
2. kolo 16:0 (Južnyj)
3. kolo 12:0 (Lopez)
4. kolo 11:0 (Kohlschreiber)
Reagovat
janek_da
Tak to je ale znamení, které nevypadá pro Rafu moc dobře.
Reagovat
Marduch
Dost bolo Rožra, přichází požárník Sam.
Reagovat
turista
Querrey je momentálně tak dobrý, že v NY může získat GS titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist