Querrey: Chtěl jsem prostě pryč

26. 5. 2010, 14:02
Rozhovory 0
Do Paříže dorazil s jedním letošním titulem z antuky, ale s nejdůležitějším turnajem hraným na pomalém povrchu se rozloučil hned v prvním kole. Jsem unavený a už se těším domů, řekl Američan Sam Querrey po své porážce s krajanem Gineprim.
Profily hráčů
Sam Querrey

Co se dnes stalo, Same?
Ale, jsem prostě unavený. Psychicky jsem to nezvládl. Nevím, prostě jsem si to dneska na kurtu neužíval. Mám to tak střídavě už nějakou dobu, takže zítra letím domů.

Mluvil jste o French Open pět týdnů, vyhrál jste spoustu zápasů... Takže to přehodnocujete?
Už když jsem tady byl první týden, tak jsem v Římě prohrál v prvním kole. Byl to podobný zápas jako dneska. Hrál jsem pasivně, i když to se o dnešku nedá říci, ale hlavně mě to na kurtu nebavilo. Chtěl jsem pryč.

Je to prostě přirozená reakce na to, že jste tu?
Ne, nevím, co to je. Prostě jen potřebuju mít lepší náladu a víc se bavit zápasy.

Jak hrál Robby?
Hrál skvěle. Líp jsem ho ještě podávat neviděl. Nevím, jakou měl úspěšnost prvního podání, ale vypadalo to, že hodně vysokou. Sázel to na čáry a měl i výborný return. To rád vidím, letos měl nějaké potíže, tak snad vyhraje i v příštím kole a odehraje tu dobrý výsledek.

Odehrál jste předtím spoustu zápasů a teď jste vypadl v prvním kole. Andy (Roddick) nehrál žádný zápas a teď má problémy s Jarkkem (Nieminenem), právě prohrál třetí set... Jak tomu máme rozumět?
To se nedá odhadnout. Minulý rok jsem měl skvělé léto, v podstatě jsem hrál každý den. Rok předtím, než jsem se dostal do čtvrtého kole US Open, jsem rychle prohrál v Cincinnati, pak jsem dva týdny nehrál jediný zápas a dostal se daleko. Často to prostě jen záleží na tom, jak se cítíte. Každý to má jinak, někdo potřebuje odehrát hodně zápasů, někdo málo a k tomu nějaký trénink.

Kam se teď vracíte?
Do Kalifornie.

Byli jste s Johnem (Isnerem) přihlášeni do čtyřhry?
Ještě jsem, ale za hodinu už nebudu.

Už odsud chcete pryč?
Ano.

Mluvil jste o tom, že se na kurtu nebavíte. S tím už jdete do utkání, nebo se tak začnete cítit uprostřed zápasu?
Řekl bych, že se to stane uprostřed zápasu. I když, kdybyste se zeptali mého trenéra Davida, asi by vám řekl něco jiného. Když jsem prohrál tie-break druhého setu a ztratil hned v dalším gamu podání, skončil jsem. Chtěl jsem pryč z kurtu. Začal jsem přemýšlet o tom, že končím a odhlásím se ze čtyřhry a že mě to nebaví a chci domů. Když přemýšlíte takhle negativně, nikdy zápas nevyhrajete.

Není definice profesionality, že nepropadáte zoufalství, že nějak dokážete kontrolovat své emoce?
Ano, musím na tom pracovat. Nechoval jsem se jako profesionál v některých obdobích za posledních pár měsíců. Na kurtu bojujete se soupeřem a já nechci bojovat se soupeřem a zároveň sám se sebou.

I tak máte na antuce dobré výsledky. Vyhrál jste v Bělehradu, byl jste ve finále v Houstonu, nebojují ve vás Jekyll s Hydem?
Trochu ano. Bělehrad a Houston jsou turnaje 250 a jsou skvělé. Turnajové vítězství je turnajové vítězství, i finále je skvělé, díky tomu si člověk buduje sebedůvěru, ale já vyhrál v Bělehradu a na žebříčku jsem se nepohnul. Teď už jsem trochu jinde, tyhle turnaje mi v žebříčku moc nepomůžou. Všechno je to o turnajích Masters a grandslamech a tam jsem nehrál dobře. Prostě si to musím srovnat v hlavě. Musím se na kurtu bavit, musí mě bavit hrát. Když má můj soupeř brejkbol, musím si říct 'Mám jeden z nejlepších servisů. Uvidíme, jestli tenhle bod dokážeš uhrát.'.

Co na to říká David?
Myslí si, že jsem trochu vyhořelý, což jsem. Ještě jsme o tom pořádně nemluvili, protože jsem dohrál a přišel rovnou sem.

Co bude dál? Kde máte hrát příště?
Teď mám na programu Queen's.

A pojedete tam?
Ještě nevím. Zítra letím domů, ale snad tam budu hrát.

pva, TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist