Querrey v Delray Beach vybojoval postup

24. 2. 2009, 10:07
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - Druhý nasazený Sam Querrey vstoupil do turnaje na Floridě výhrou nad Guillermem Caňasem. Jednadvacetiletý domácí tenista, jenž obhajuje loňské semifinále, letos usiluje o své třetí čtvrtfinále v řadě.
Sam Querrey

Letos hrál už finále v Aucklandu a poslední dva turnaje pro něj skončily ve čtvrtfinále. V následujících dnech čeká Sama Querreyho cesta za obhajobou loňského semifinále v Delray Beach. V 1. kole se vydal správným směrem, když připravil Argentinci Caňasovi už pátou prohru v řadě.

"Hodně do toho mlátil a já musel bojovat o každý bod," hodnotil těžké utkání jednadvacetiletý Američan, kterého ve druhém kole čeká Christophe Rochus z Belgie.

Stejně jako před 14 dny v San Jose si i na Floridě poradil Francouz Florent Serra s Jarkkem Nieminenem z Finska.

Ve druhém kole je už také šampion z roku 2000 Stefan Koubek. Dvaatřietiletý Rakušan hrající levou rukou loni podstoupil operaci zad a půl roku nehrál. V Delray Beach bude mít možnost po roce a půl postoupit do čtvrtfinále. Po výhře 6-3 6-4 nad domácím Reynoldsem však může narazit na bývalou světovou jedničku Hewitta.

"Byl to docela snadný postup, jsem za to rád," řekl k zápasu s Reynoldsem. "Vyhrál jsem jen tři turnaje, je to pro mne zvláštní se sem vrátit. Už je tomu devět let, takže jsem starší než většina kluků na okruhu," dodal Koubek.

Roli turnajové jedničky plní v Delray Beach finalista z roku 2003 Mardy Fish. Loňský titul na podniku dotovaném částkou půl milionu dolarů nebude obhajovat Japonec Nišikori. Na Floridě se hraje bez české účasti.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA - Florida, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (2-USA) - Caňas (Arg.) 7-6(3) 6-4
Serra (6-Fr.) - Nieminen (Fin.) 6-3 7-6(5)
Ch. Rochus (Belg.) - Karanušič (Chorv.) 6-3 6-4
Koubek (Rak.) - Reynolds (USA) 6-4 6-3
Kendrick (USA) - Capdeville (Chile) 4-6 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak starej lišák Spadea na Gremelmayra prostě umí. Dnes pěkně otočil zápas a přesně po roce mu zase vystavil stopku :-). Prohrával 2:6 a 0:3* a nakonec 2:6 7:5 6:1.. Ale ono to Vincentovi v Derlay Beach vždy docela šlo. Mimochodem Gremelmayr už takhle ztratil zápas před 14 dny v San José proti Karanušičovi, kdy z jasného vedení vykouzlil porážku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak pardon, před těmi 14 dny to bylo naopak..Gremelmayr Karanušiče porazil. Chybička se vloudí..zápasů je moc :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist