Querrey za útěk z izolace v Petrohradu dostal podmíněnou pokutu

30. 12. 2020, 23:00
Aktuality 1
Americký tenista Sam Querrey dostal od vedení ATP podmíněnou pokutu 20.000 dolarů (426.000 korun) za porušení pravidel proti šíření koronaviru na říjnovém turnaji v Petrohradě. Ačkoli měl po pozitivním testu zůstat v ruském městě v izolaci, odletěl s rodinou potají soukromým letadlem pryč.
Profily hráčů
Sam Querrey

ATP dnes uvedla, že pokud se třiatřicetiletý hráč nedopustí během půlroční zkušební doby dalšího podobného prohřešku, pokutu mu zruší. Při stanovení trestu vzalo vedení okruhu v potaz jeho dobrou pověst.

Trest za opuštění dějiště turnaje bez povolení přitom mohl být podstatně tvrdší. Vítězi deseti turnajů ATP hrozil až tříletý zákaz a pokuta ve výši 100 tisíc dolarů. Querrey by měl novou sezonu odstartovat na začátku ledna na domácím podniku v Delray Beach.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
teď bude zdá se na denním pořádku smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist