Radek Štěpánek vyhrál potřetí prostějovský challenger

8. 6. 2013, 12:55
Aktuality 29
Radek Štěpánek vyhrál potřetí v kariéře prostějovský challenger. Na jubilejním dvacátém ročníku turnaje Czech Open dnes v českém finále porazil o patnáct let mladšího Jiřího Veselého 6-4 a 6-2.
Radek Štěpánek

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek se na Hané radoval z titulu po devíti letech. Turnaj v areálu TK Plus ovládl rovněž v letech 2003 a 2004.

„Jsem strašně rád, že jsem byl schopen fyzicky a zdravotně zvládnout pět zápasů v pěti dnech a vítězství si moc cením. Na to, že jsem na padesáti šedesáti procentech, tak jsem tohle nečekal,“ řekl Štěpánek, který v lednu podstoupil operaci krční páteře a teprve se snaží vrátit do formy, v které třeba loni v listopadu získal ve finále Davisova poháru vítězný bod. „Tohle je ta nejlepší léčba,“ usmál se.

Finále proti Veselému ovládl zkušenostmi a pestřejší hrou. V každém setu rychle získal náskok a diktoval tempo. Při prvním mečbolu sice udělal dvojchybu, ale při druhém výhru pečetil volejem na síti. „Věděl jsem, že Jirka bude dobře podávat a na to jsem se připravil. Od začátku jsem diktoval tempo hry a proto jsem vyhrál,“ řekl Štěpánek v rozhovoru na kurtu.

„Radek předvedl super výkon, hrál velmi dobře takticky. Rozhodly zkušenosti, nedokázal jsem se dnes na kurtu uvolnit a nehrál jsem dobře. Nemá smysl se vymlouvat, Radek hrál skvěle a zaslouženě vyhrál,“ okomentoval porážku Jiří Veselý.

Štěpánek na závěr turnaje věnoval nejen za sebe, ale i za Rosola, Mayera a Nieminena 12 000 Eur na opravu tenisového areálu pražské Sparty, který utrpěl nedávnými povodněmi nemalé škody. „Doufám, že tyto peníze pomůžou Spartě, co nejrychleji být zase krásnou, jako dřív,“ okomentoval vítěz turnaje.

Před finále pobavili diváky svými stále precizními údery i legráckami Jiří Novák a bývalý první hráč světa Carlos Moya ze Španělska. „Hrajeme na čas,“ oddechoval Novák ztěžka po jedné výměně. Moya zahrál úder mezi nohama po vzoru Rogera Federera a Novák plácl přes ruce sudího, protože ukázal dobrý míč.

Na okruhu ATP vyhrál ve vzájemné bilanci Moya, vítěz grandslamového Roland Garros z roku 1998, nad Novákem 7-6. V Prostějově v utkání na jeden set zvítězil bývalý pátý hráč světa Novák 6-3 a pomyslně tak zápasy vyrovnal.

Výsledky - Czech Open (antuka, dotace 106.500 eur):

Dvouhra - finále:

Štěpánek (5-ČR)Veselý (ČR) 6-4 6-2

Komentáře

29
Přidat komentář
Carloss
Radek ukázal že ještě nepatří do starého železa. Titul vyhrál po skvělým taktickým výkonu. Vůbec je Radek zajímavej hráč jak střídá rytmus, variuje údery, jakej hraje celodvorcovej tenis, trochu stará škola ale na mladíka Jirku platila.

Jirka nezahrál finále dobře, špatně podával a dělal dost nevynucených chyb, překvapivě z bekhendu, který patří mezi jeho nejsilnější zbraně. Ale odehrál výbornej turnaj, porazil hladce Garciu-Lopeze, nebezpečného Socka a Rosola. Jsem zvědav jak si povede na trávě. Ale měl by zlepšit jistotu při svým podání. Hlavně druhej servis se mi zdá slabej.
Reagovat
tommr
Berdych je nasazenej jako číslo 2 a Rosol jako číslo 12. Na Tomáše by v případě postupu čekal ve čtvrtfinále nejspíš Cilic a v semifinále bud Del Potro nebo Dimitrov ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po roce nejspíš znovu Mahut. Doufám že to nedopadne jako loni.

http://www.atpworldtour.com/posting/2013/311/mds.pdf
Reagovat
Fandina
Gratulace k vítězství a Jirkovi k finále. Hezký zápas a Ráďa moc pěkně. Jirko příště. Tak držím palce a jen tak dál. Pojď, pojď, pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
První padesátka pro Veseláče do konce roku už není nereálná, co myslíte?
Reagovat
tommr
já si myslím, že letos se ještě do první padesátky nedostane - příští rok už by to ale mohlo vyjít. Do první stovky se ale letos dostane skoro určitě ... :)
Reagovat
gigin
http://www.gerryweber-open.de/gwo_en/Scores/Singles-Draw
Reagovat
smazaný uživatel
Takže zase Ernie-Tommy? :D
Reagovat
gigin
Zase :DD Pokud přehraje Baghdu..
Reagovat
gigin
Mute, nezajedem tam na kukačku? Mohli bychom se ubytovat třeba v tejto ulici
http://www.q3.cz/images/22rfstreet.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Halle je skvostný turnaj, pre mňa najlepšia 250ka :) Krásny centrálny dvorec + kurt č.1 tiež vyzerá vynikajúco hneď vedľa štadióna. Najlepší povrch, plus aj Nemcov mám rád.

Roger celkom ťažký los, Stebe je nepríjemný súper, ľavák - ale skôr má rád antuku, v QF Janowicz, ak neprdne s Petschnerom, v semi potom jeden z pätice Gulbis, Brands, Haas, Monfils, Raonič :)

Skvelý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak ja som plánoval ísť do Halle, ale tento rok to nestíham nijako - tak možno o rok :)
Reagovat
gigin
No, teď jsem si gůglil (na tvůj popud) nějaké fota toho areálu a stadionu, opravdu nádhera!! Kdybys jel, řekni, pojedu s tebou, ale fakt!! :))
Turnaj bude vysílat italský Supertennis.tv, jsem moc rád a těším se :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam prekrásne, plus to nie je robené v takom megalomanskom štýle - súkromie, pohodička skoro ako Boodles Challenge :)

Budúci rok by som šiel.
Reagovat
carolyn
letos bez Rafana hmm
Reagovat
gigin
To mi absolutně vyhovuje!! :) Ok, za rok s tím budu počítat, jestli mne teda vemeš :DDD
Když jsi vzpomněl to Boodles - BREAKING NEWS: Novak Djokovic PLUS Berdych, Del Potro, Gasquet & Cilic confirmed at The Boodles 2013...
Reagovat
smazaný uživatel
Tipujem, že aj Nadal tam bude hrať, keď sa už z toľkého strachu odhlásil z Halle :)
Reagovat
rod_laver
rád bych se přidal :) letos jsem byl odhodlaný jet, ale nakonec všechny "slibotechny" začaly v průběhu roku odpadat, až jsem zůstal sám, což se mi nechtělo..
Reagovat
gigin
Neva, Mrhač ho teda vystřílí až na Wimblíku ;))
Reagovat
gigin
Mám ten stejný problém.. :DD Zdechliny jedny :DD
Reagovat
Fandina
rod_laver, gigin ... tak proč se neseberete a nejedete sami? Alespoň nebudete muset na nikoho nadávat.
Reagovat
rod_laver
Upřímně nejsem zas takový samotářský vlk, abych tam a zpět ujel 1200 km a tři dny chodil na zápasy sám. Nicméně už jsme se s giginem na příští rok domluvili :))
Reagovat
Fandina
Samozřejmě. Každý jsme jiný. Někdo raději sám, jiní né. To je logické.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych taky jel, ale odrazuje mně ta šílená štreka. Je to skoro až v Holandsku...
Reagovat
Mira17
adek dneska skvelej ale finale bylo vcera s gabasvilim ten tady hal asi nejlepsi tenis ze vsech
Reagovat
Olympiada
proč píšete ..."úder mezi nohama po vzoru Rogera Federera"... On to vymyslel ? Nebo to zahrál první ? ( Už to trochu přeháníte
Reagovat
Denis92
pretoze nikto to nevie lepsie ako on a hra to snad najcastejsie zo vsetkych
Reagovat
smazaný uživatel
On ho najviac preslávil. Zahral ho hádam 15-20krát, najslávnejší je proti Djokovičovi samozrejme.

Poznáš Forsbergov blafák ? On ho tiež nezahral prvý, ale ho preslávil najviac. Napr. taký Jussi Jokinen ešte z čias Dallasu Stars ho zahrával technicky lepšie, aj častejšie a napriek tomu sa to volá Forsbergov blafák. Tak toľko nezáviď. ;)
Reagovat
tommr
Veselý dneska nezahrál zrovna nejlíp a Štěpánkovi to hodně ulehčil. Sice jsem to víc přál Veselýmu, ale ani tenhle výsledek mi nijak nevadí - Radkovi snad titul vrátí sebedůvěru a pro Jirku je to taková dobrá výchovná facka, aby na sobě nezapomněl dál makat ... :)
Oba finalisti si taky výrazně polepší v žebříčku. Radek se vrátí do první padesátky a Jirka se posune těsně za hranici první stovky na kterou mu ted bude chybět pouhých 20 bodů. Bude mu tudíž stačit jeden další vydařenej turnaj a už tam bude ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist