Raducanuová je opět bez trenéra. Tursunov se po zhruba dvou měsících sám rozhodl odejít

12. 10. 2022, 15:04
Aktuality 14
Britská tenistka a loňská vítězka US Open Emma Raducanuová již nespolupracuje s trenérem Dmitrijem Tursunovem. Ruský kouč se rozhodl podle britských médií dát přednost někomu jinému. Ve funkci vydržel jen zhruba dva a půl měsíce. Devatenáctiletou Raducanuovou zatím povede Jez Green, jenž působil jako kondiční trenér u Andyho Murrayho.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Devětatřicetiletý Tursunov vedl Raducanuovou od konce července. Britská tenistka s ním vyhrála osm zápasů z patnácti a dostala se do semifinále turnaje v Soulu. Při obhajobě triumfu na US Open vypadla v prvním kole s Francouzkou Alizé Cornetovou. "Chtěla s Tursunovem pokračovat, ale ruský trenér se rozhodl odejít a spolupracovat s jiným hráčem," napsal Sky Sports.

Moskevský rodák Tursunov byl čtvrtým trenérem Raducanuové za posledních šestnáct měsíců. Před ním vedli devatenáctiletou tenistku Nigel Sears, Andrew Richardson a Torben Beltz. Senzační vítězka loňského US Open, kde triumfovala po postupu z kvalifikace, léčí v současné době zraněné zápěstí. Figuruje ale v nominaci britského týmu, který v listopadu zabojuje o Pohár Billie Jean Kingové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/emma-raducanuova-trener-dmitrij-tursunov-zmena-zraneni.A221014_145555_tenis_pls
Reagovat
frenkie57
Raducanu je prostě ještě mladé telátko, které musí nejdříve dospět a dozrát a také se osamostatnit v myšlení a přestat poslouchat tátovi divný návrhy. Pak možná zase půjde nahoru.
Reagovat
vavrinec
Komu, čemu, tátovi divný návrhy? To je nějaké zvláštní, smysl to moc nedává. Nechtěl jste spíš napsat "tátovy divné návrhy" ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to říkal, že s ní jezdit nebude, ať si to rozmyslísmile Ale to je jako když hrách, komu není rady, tomu perly sviním.
Snad najde Ema lepšíhosmile
Reagovat
paddy
telefon na mě má, je to jen na ní smile
Reagovat
vavrinec
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile To ale na trénování moc nevypadalosmile
Reagovat
Pe3k
já bych s ní taky klidně "potrénoval"...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta fronta je už myslím docela dlouhásmile
Reagovat
paddy
a fronta na prachy je ještě delší smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, obávám se, že turnajové výdělky Emičky letos několikrát překonaly zisky díky PR...
Reagovat
paddy
právě proto, proč nenatáhnout ruku smile smile
Reagovat
frenkie57
Možná bys ji měl brnknout, víš, aby na tebe nezapomněla. V jejím případě to chce takový ten proaktivní přístup. Česky vnucovat se. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist