Raducanuovou opět zradilo zdraví. V Soulu vzdala své první semifinále po 12 měsících

24. 9. 2022, 14:22
Aktuality 1
WTA SOUL - Vítězné tažení britské tenistky Emmy Raducanuové na turnaji v Soulu zastavilo zranění. Devatenáctiletá šampionka US Open z loňského roku vzdala v semifinále duel s Jelenou Ostapenkovou za stavu 6-4 3-6 a 0-3. Nejvýše nasazená Lotyška se v neděli o titul utká s turnajovou dvojkou Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska.
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová dosud procházela pavoukem bez ztráty setu a tři zápasy za sebou vyhrála poprvé od senzačního grandslamového triumfu v New Yorku.

I do čtvrtého duelu proti nasazené jedničce Jeleně Ostapenkové vstoupila lépe a po zisku úvodního setu se ujala vedení i ve druhé sadě, pak se ale přihlásily svalové problémy, které ji v kariéře často brzdí. Po pauze na ošetření soupeřka vyrovnala a Raducanuová pak v rozhodující sadě vzdala.

Vítězka z roku 2017 Ostapenková i Jekatěrina Alexandrovová budou usilovat o druhý titul v sezoně. Pětadvacetiletá Lotyška získala celkově pátou trofej letos v Dubaji, o dva roky starší Alexandrovová slavila druhý titul kariéry na trávě v Hertogenboshi.

• WTA 250 SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 251.750 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Ostapenková (1-Lot.) - Raducanuová (6-Brit.) 4-6 6-3 3-0 / skreč R.
Alexandrovová (2-Rus.) - Mariaová (7-Něm.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
magnus
Finále Ostapenko-Alexandrova.Dufám,že Jelena uspeje aj ked Alexandrova je tiež v pohode a ani zdaleka nie je tak konfliktná a impulzívna ako Jelena,ale aj tak budem viac fandiť LotYške smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist