Radwaňská je dál suverénní, zahraje si o finále

20. 9. 2013, 18:21
Aktuality 34
Největší favoritka podniku WTA v Soulu Agnieszka Radwaňská dál prochází turnajem jako nůž máslem. Nasazená jednička dnes deklasovala Rusku Duševinovou 6-2 6-0 a znovu se přiblížila svému třetímu letošnímu titulu.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská přiletěla do Soulu jako hlavní favoritka turnaje, na kterém startuje poprvé, a její výsledky dokazují, že je nasazenou jedničkou právem. V prvních dvou kolech ztratila Polka pouhých sedm her, a lépe než jejich předchůdkyně si nevedla ani Věra Duševinová.

Ruská tenistka dnes ve třetí hře nevyužila čtyři brejkboly, což Radwaňská vzápětí potrestala a dostala se do vedení. Od stavu 4-2 pro světovou čtyřku už Duševinová nezískala ani jeden game a s turnajem se rozloučila výsledkem 2-6 0-6. O finále si vítězka dvou letošních turnajů Radwaňská zahraje se Španělkou Larou Arruabarrenovou, která vyřadila domácí hráčku Jang Su-Jeong.

Ve druhém semifinále na sebe narazí turnajová trojka Anastasia Pavljučenkovová a Italka Francesca Schiavoneová.

Ruská tenistka dnes neměla příliš práce s Irinou-Camelií Beguovou, které celkem šestkrát sebrala její servis a zvítězila dvakrát 6-2. O dost víc se na výhru nadřela Schiavoneová, která v souboji dvou veteránek udolala 42letou Japonku Kimiko Dateovou-Krummovou.

Nejstarší hráčka na okruhu WTA dnes v první sadě musela dohánět ztrátu podání, set se jí ale ještě podařilo otočit a získat ho poměrem 6-4. Ve druhém šla ještě Japonka do vedení 2-0, avšak od té chvíle už ji Schiavoneová přehrávala. Italská tenistka vyhrála pět her v řadě a vynutila si třetí set; v něm Dateová-Krummová rychle zareagovala na ztrátu dalšího podání, vítězka Roland Garros z roku 2010 se ale při podání soupeřky prosadila ještě jednou a náskok už si pohlídala.

"Kimiko hrála na začátku výborně, zasloužila si první set vyhrát," pochválila Japonku Schiavoneová. "Ve druhém setu jsem se hodně zlepšila a ten třetí byl těsný. Byla to dobrá bitva," dodala.

Dnešním vítězstvím si aktuálně 56. hráčka světa vylepšila svou bilanci proti Dateové-Krummové na 4-0. Bilance je na její straně i v zápasech s Pavljučenkovovou, která ví, jak těžký zápas ji čeká. "Už jen při pomyšlení na ni jsem unavená," uvedla Ruska. "Když si představím, jak hraje, a na těchhle kurtech a za podmínek, jaké tu jsou, vím, to bude hodně náročné. Musím se připravit fyzicky i psychicky na velmi těžký zápas."

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Duševinová (Rus.) 6:2, 6:0, Pavljučenkovová (3-Rus.) - Beguová (Rum.) 6:2, 6:2, Arruabarrenaová (Šp.) - Jang (Korea) 6:0, 6:4, Schiavoneová (It.) - Dateová-Krummová (Jap.) 4:6, 6:4, 6:4.

Semifinálové dvojice: A. Radwaňská - Arruabarrenaová, Pavljučenkovová - Schiavoneová.

Komentáře

34
Přidat komentář
dadaft
jo a gratulace Barborce.
doufám, že v prvním kole nechytne Petru nebo Lucku nebo tak...
Reagovat
dadaft
a gratulace Poloně a MTTF.
porazily dobré soupeřky a těším se na ně v hlavní soutěži. ))
Reagovat
tommr
Bára může v prvním kole narazit jen na Lucku nebo na Kláru. Na Petru může narazit až ve druhým kole, ale to by nejdřív musela porazit Bencicovou ... :)
Reagovat
dadaft
jj, teď se na to dívám - takže bÁŘE PŘEJU bENCIC NEBO dATE-kRUM.
Reagovat
tommr
Date-Krumm by pro Báru byla asi nejlepší. Bencicová se mi jeví jako dost nebezpečná a navíc vůbec nestojím o další souboj Báry s Petrou - ty dva poslední mi úplně stačily ... :)
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Bára má Flipkens, Lucka Polonu.
Reagovat
smazaný uživatel
(tzn obě to budou mít těžký) :-))
Reagovat
dadaft
nj, už je to venku:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/1056/MDS.pdf
Reagovat
tommr
pro Báru je to asi konečná a Lucka a Klára to nebudou mít jednoduchý. Nejlíp dopadla Petra, která bude mít ve druhým kole v každým případě relativně snadnou soupeřku ... :)
Reagovat
dadaft
jinak mezi Fran a Pavljučenou to bylo dost husté semi - dva nesmírně vyrovnané tajbrejky...
Reagovat
dadaft
tento týden na tenis nebyl čas, ale zítřejší finále a dva největší asijské turnaje už si ujít nenechám.
stejná jízda jako 2011 by se mi líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme dva :-) Dost me prekvapil los z Tokia, ze tam neni moc nasazenych hracek...
Reagovat
dadaft
njn, některé hráčky určitě chybí.
ale stejně se najdou lahůdky už od prvního kola - třeba Bouchard - Puig (a vítězka pak asi Stephens),
nebo Pennetta - Hantuchová (vítězka Wozniacki),
to je maso. ))
Reagovat
dadaft
první čtvrtka pavouka (Azarenka až Jankovič) je opravdu našlapaná, tam by měl být veliký boj.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mas pravdu...jeste bych urcite pridal Pavlyuchenko-Halep a treba Goerges-Cirstea...
Reagovat
dadaft
a Stosur - Cornet.
Reagovat
tommr
já bych teda preferoval nějaký zmrtvýchvstání Petry nebo zázrak v podobě vítěznýho tažení Lucky, ale pokud k tomu nedojde tak je pro mě Aga zdaleka nejlepší volba ze všech zbývajících tenistek ... :)
Reagovat
dadaft
a Rybáriková - Hsieh - to by mohl být hodně technický zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Bral bych vsechny tri varianty stim ze zbyvajici dve dojdou daleko :-)
Reagovat
tommr
semifinále Azarenka-Kvitová a Šafářová-Radwanská by pro mě byl ideální scénář ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto by mi take hodne vyhovovalo :-)
Reagovat
freeteepek
Hraje krásně. A hlavně spolehlivě. Všechno vrátí, takže se útočně hrající soupeřka vyautuje sama. Pokud nemá ránu jako Serena. Nebo Petra Kvitová, tak Agu neumlátí. Murray jí obdivuje a já ho celkem chápu. Mají podobný herní styl:-)
Pravda je, že na GS obvykle na nějakou tu ranařku dřív nebo později narazí a ta jí vystaví stopku. Vloni ve Wimblu ale ukázala, že i na Serenu umí zahrát. A navíc s knedlíkem v krku:-))
Reagovat
tommr
jj na Agu se hezky dívá - krásná holka která hraje šikovnej a chytrej tenis téměř bez chyb ... :)
Reagovat
Bob
Poslední titul, který vyhrála a musela čelit alespoň jedné soupeřce TOP 10 byl minulý rok v Miami, kde ve finále porazila Sharapovou. Už by to taky chtělo udělat nějaký lepší výsledek, než na turnajích nasazená jako jednička. Na těchto turnajích to její pinkání zabírá dobře. Na GS zatím nic moc výsledky. Kromě Wibledonu byla ve čtvrtfinále AO a FO a osmifinále USO. Teď bude hrát SF se 117. hráčkou světa. Na turnaji WTA.
Reagovat
Bob
Zapomněl jsem letos Sydney s Li Na, to se omlouvám.
Reagovat
LukasH
No jo, Aga má prostě styl hry, kterej v drtivý většině na agresivní hráčky první desítky i dvacítky neplatí. Je ale výhoda, že hraje nesmírně konzistentně a pokud jede na takovej turnaj, jako teď, je témeř jistý, že tam vyhraje. Na rozdíl od Petry, u který člověk neví s žádnou soupeřkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Je videt ze jeji tenis nesledujes... :-)
Reagovat
Bob
Nesleduju :) Viděl jsem jí hrát letos s Petrou a tam jí slušně nestíhala :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo...Petra ve forme a od te doby sly obe tenistky na opacne strany...

Aga od Wimbledonu hraje docela dost agresivni tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Agresivni ne ale utocnej. Na agresivni nema takove rany :-D
Reagovat
dadaft
souhlas.
proti Andymu je současná Aga útočná mašina.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga uz ma v Soulu zpatky hnede vlasy...
Reagovat
Sonja
je dvoubarevná:-O

http://rdsimages.cookieless.ca/polopoly_fs/1.661593.1379689049!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/box_760x349/image.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist