Radwaňská se v New Yorku blíží svému maximu. O 4. kolo se utká s Pavljučenkovovou

28. 8. 2013, 20:33
Aktuality 13
US OPEN - Na US Open se Agnieszce Radwaňské daří ze všech grandslamů nejméně, jejím maximem je totiž pouze 4. kolo. Od toho ji po dnešní výhře nad Španělkou Torrovou-Florovou dělí už jen Ruska Pavljučenkovová.
Agnieszka Radwaňská

US Open je jediným grandslamem, na kterém se Agnieszka Radwaňská nedostala alespoň do čtvrtfinále. Loni postupem do 4. kola vyrovnala své maximum, v něm však ztroskotala na Robertě Vinciové.

Letos si čtyřiadvacetiletá Polka zahrála čtvrtfinále v Melbourne, poprvé i na French Open a ve Wimbledonu byla dokonce v semifinále. V New Yorku by tak letos ráda navázala na předchozí grandslamy a zatím k tomu má dobře nakročeno. Po pondělní výhře nad Solerovou-Espinosaovou si ve dvou setech poradila i s další Španělkou Marií Teresou Torrovou-Florovou, kterou porazila 6-0 7-5.

V prvním setu Radwaňská ztratila jen sedm fiftýnů a vypadalo to na rychlý zápas. Ve druhé sadě však Španělka začala vzdorovat a světová čtyřka přeci jen musela bojovat. Za stavu 5-3 ještě mečbol neproměnila a nechala soupeřku vyrovnat, nakonec se však vyhnula i tie-breaku a postoupila do 3. kola.

"Ona (Torrová-Florová) měla parádní forhend a do bekhendu bylo těžké hrát, protože se po kurtu skvěle pohybovala. V prvním setu to šlo hladce, ale ve druhém jsem do hry musela přidat více trpělivosti a také více úderů," komentovala Radwaňská, která startuje už na 30. grandslamovém turnaji v řadě.

Necelé dva týdny před US Open polská tenistka odstoupila z turnaje v Cincinnati, aby se mohla vrátit do Evropy na pohřeb svého dědečka. Její start v New Yorku to ale neohrozilo. "Někdy jsou v životě důležitější věci, než tenis," řekla Radwaňská, jež věří, že letos své newyorské maximum překoná. "Když jsem dokázala vyhrát v Miami, můžu vyhrát i US Open," uvedla s ohledem na loňský triumf v Key Biscayne.

"Tady jsem zatím se svou hrou spokojená a doufám, že i v dalším kole budu ve výkonu pokračovat," pochvaluje si finalistka loňského Wimbledonu, jež se o vyrovnání svého newyorského maxima utká s Anastasií Pavljučenkovou. S tou má vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů 1-1, naposledy se však utkaly před čtyřmi lety v Indian Wells, kde vyhrála ve dvou setech ruská tenistka.

Dvaadvacetiletá Pavljučenkovová dnes smetla 6-4 6-0 Asleigh Bartyovou a po Razzanové tak i své druhé soupeřce nadělila 'kanára'. Sedmnáctiletá Australanka vzdorovala pouze do stavu 4-4, od té chvíle neuhrála ani game a svůj debut na US Open tak v premiérové třetí kolo na grandslamovém turnaji neproměnila.

Pavljučenkovová za celý zápas nečelila brejkbolu, když po servisu ztratila jen osm fiftýnů. Letos sice byla třikrát ve finále turnajů WTA a získala dva tituly, od dubnového triumfu v Oeiras si však zahrála čtvrtfinále až minulý týden v New Havenu. Na grandslamech, na kterých si v roce 2011 zahrála čtvrtfinále v Paříži i New Yorku, se přes 2. kolo dostala poprvé od loňského Roland Garros.

Čtyři sety odehrála na letošním US Open Číňanka Na Li a všechny vyhrála hladce 6-2. Po Govorcovové si dnes stejně snadno poradila i se Švédkou Sofií Arvidssonovou, se kterou tak ani ve třetím vzájemném duelu neztratila set. Ve třetím kole se utká s talentovanou Britkou Laurou Robsonovou, se kterou loni ve stejné fázi turnaje prohrála.

Venus prohrála tříhodinovou bitvu, o konci nepřemýšlí
Z žen se s grandslamem během středečního deštivého dne rozloučila někdejší světová jednička Venus Williamsová. Nynější šedesátá hráčka světa ve druhém kole US Open nestačila na Číňanku Jie Zheng, které po více než tříhodinovém zápasu podlehla 3-6 6-2 6-7. "Měla jsem šance, ale nevyužila je," řekla Venus po konci na svém již 15. US Open.

Třiatřicetiletá tenistka se s newyorským grandslamem před třetím kolem rozloučila již třetí rok v řadě. Odmítla však myšlenku, že by pomýšlela na konec kariéry. "Určitě se sem chci vrátit kvůli atmosféře. Neměla jsem v poslední době dobře rozdané karty, ale jsem bojovnice," řekla vítězka posledního grandslamu roku z let 2000 a 2001. 

Déšť ve středu zamíchal rozpisem zápasů a několik jich bylo odloženo, včetně toho, ve kterém se měla Venusina sestra, nynější světová jednička Serena Williamsová, utkat s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu.

Program třetího hracího dne odpoledne narušil na více než čtyři hodiny déšť a bouřky. Pořadatelé tak museli upravit program a řadu zápasů odložit na zítřek. Mezi nimi byl například i duel obhájkyně titulu Sereny Williamsové s Kazaškou Galinou Voskobojevovou.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
středeční výsledky žen (28. 08. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Torrová-Florová (Šp.) 6-0 7-5
Na Li (5-Čína) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 6-2
Stephensová (15-USA) - U. Radwaňská (Pol.) 6-1 6-1
Suárezová-Navarrová (18-Šp.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-4
Hamptonová (23-USA) - Mladenovicová (Fr.) 7-5 6-4
Robsonová (30-Brit.) - Garciaová (Fr.) 6-4 7-6(5)
Pavljučenkovová (32-Rus.) - Bartyová (Austr.) 6-4 6-0
Jie Zheng (Čína) - Williamsová (USA) 6-3 2-6 7-6(5)

Čtyřhra - 1. kolo:
Petrovová/Srebotniková (3-Rus./Slovin.) - Voráčová/Svitolinová (ČR/Ukr.) 6-2 6-4
Marosiová/Moultonová (Maď./USA) - Zakopalová/Beguová (ČR/Rum.) 6-3 7-6(4)
Barthelová/Dekmeijereová (Něm./Lot.) - Hrdinová/Dulgheruová (ČR/Rum.) 6-3 6-4

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Matkowski (4-ČR/Pol.) - Rodionovová/Fyrstenberg (Austr./Pol.) 6-3 2-6 10-8
Dateová-Krummová/Marrero (Jap./Šp.) - Sai-Sai Zheng/Dlouhý (Čína/ČR) 2-6 6-0 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápas jsem kvůli času neviděl. Když jsem viděl, že zápas Hewitt - Baker (po kterém holky měly hrát) je 1:1 na sety, tak jsem to vzdal... Mrzí mě, že to Kiki nevyšlo. Favoritkou v tomto zápase nebyla (Jamie je nasazená a navíc doma), ale aspoň do 3. setu to dotáhnout mohla... Co jsem koukal na průběh zápasu, tak v 1. setu bylo hodně brejků a škoda, že si Kiki nevynutila aspoň tie-break. Druhého setu je ještě větší škoda, protože Kiki v něm vedla 4:1 a nakonec ho prohrála 4:6.

Dá se říct, že Kiki vzhledem ke své pozici splnila úkol a navíc na US Open konečně prolomila tu nepříznivou sérii na betonech v poslední době. Přesto to možná mohlo být ještě o něco lepší... No, co se dá dělat. US Open pro Kiki ještě zdaleka nekončí, protože hraje debla s Galinou a mix po boku Nestora. :)
Reagovat
dadaft
v Queensu odbila půlnoc a holky začaly hrát.
není to týrání zvířátek???
na každý pád, Sloane bude pro Jamie hodně tvrdý ořech k rozlousknutí...
Reagovat
dadaft
36 minut, Sloane hraje opravdu skvěle. (((chjo)))
Reagovat
dadaft
jsi dobrá Sloane.
tím myslím OPRAVDU dobrá.
Reagovat
dadaft
tak já chápu, že se tady někdy rozplývám nad tím, jak je ženský tenis velmi otevřený a že člověk zkrátka nikdy neví..............................
.................... ................... .............. ale příště prosím dopodávat set napoprvé Jamie.
celkově dost brutální zápas - obě hráčky jsou přesvědčeny, že musí být jasno během dvou tří úderů.
totální střílečka.
davaj Jamie.

vím, že pršelo, přesto divácká účast trapná.
Reagovat
dadaft
výpadek Jamie ve čtvrté hře, bohužel rebreak se nepovedl.
Reagovat
dadaft
tak v sedmé hře se break povedl, skvělé údery od Jamie - nicméně forhend nefunguje, jak bych si představoval...
Reagovat
dadaft
OK, srovnáno čistou hrou.
zvláštní - z Kikiny leje jako z konve a má durch propocené šaty, Jamie v suchém.
Reagovat
dadaft
Kikině naprosto odešel bekhend.
Reagovat
dadaft
huff, s velkými problémy a s dárečkem od Kikiny na závěr - ale je to doma. ))
Reagovat
Bob
again!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufam ze jses si jista, protoze odsud ten tdruhy set vypadal jako tvoje muceni :-(

Nasta vs. Aga bude urcite hezky a zajimavy zapas...Oboum bych pral Osmifinale ale jak jdou proti sobe...Ago Davaj! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prvni set Agnieszka zcela ovladla. Darilo se ji vsechno na co sahla ahrala agresivni tenis po stranach. Torro udelala take docela dost UE, kdyz uz se dostala k utoku a tak prvni set byl jednoznacny. Ve druhem setu Aga opet zaspala zacatek a ztratila podani jako v prvnim kole a razem prohravala 2:0. Torro se zlepsila a prestala kazit a od te doby se Aga zacala trapit. To co ji v prvnim setu vychazelo jakoby do druheho zapomela. Nastesti nakonec vzala souperce podani na 7:5 potom co jednou nedopodavala sama. Druhy set byl cely protrapeny ale take diky zlepsene hre souperky a nejake vymeny staly zato videt.

Nasty se trochu bojim, zvlaste potom jak zatim turnajem prochazi a jak hrala proti Petre v New Havenu. Bude to ale urcite hezky zapas a Aga nesmi opet vypustit ani vterinu zapasu. Nefavorizoval bych ani jednu hracku. Bohuzel ten zapas neuvidim tak budu muset jenom doufam ve vitezstvi Agy :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist