Radwaňské pauza s otcem prospěla - má první titul od roku 2008

8. 8. 2011, 01:03
Aktuality 5
WTA CARLSBAD - Polka Agnieszka Radwaňská v San Diegu po roce znovu postoupila do finále a letos už v něm byla úspěšná. Světovou trojku Věru Zvonarevovou z Ruska porazila 6-3 6-4, aniž by ztratila jediné podání, a připsala si celkově pátý titul. Naposledy se z vítězství radovala před třemi lety na trávě v Eastbourne.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská už několik let patří do užší světové špičky, ve finálových zápasech ji ale příliš často nevidíme. Tento týden v San Diegu se do něj dostala teprve posedmé v kariéře, poprvé za posledních 12 měsíců.

Neděle v Carlsbadu:

Peschkeová se Srebotnikovou vyhrály 3. turnaj po sobě

Dvaadvacetiletá Polka po obratech s Hantuchovou a Petkovicovou v dnešním finále narazila na nejvýše nasazenou Věru Zvonarevovou, se kterou předtím ve dvou zápasech neuhrála ani set. Dnes však světové trojce nenabídla jediný brejkbol a zvítězila 6-3 6-4.

Pro Radwaňskou je to tak celkově pátý titul, který přidala k těm z roku 2007 ze Stockholmu (hard) a ze sezony 2008 z Pattaye (hard), Istanbulu (antuka) a Eastbourne (tráva).

"Hrála jsem velmi dobře. Překvapilo mě, že jsem ve finále ani jednou neztratila podání. Bylo to opravdu výjimečné," řekla Polka. Radwaňská si o titul v Carlsbadu zahrála i před rokem. Tehdy nestačila na Rusku Světlanu Kuzněcovovou. "Trochu jsem na to myslela. Sice bych byla spokojená i s postupem do finále, titul je ale samozřejmě mnohem lepší," dodala tenistka, jež si před teprve dvěma týdny dala pauzu se svým otcem-trenérem, s nímž řešila časté konflikty.

Šestadvacetiletá Zvonarevová utrpěla první porážku po devíti zápasech, neboť před 14 dny triumfovala v Baku. Po dnešku má ve finálových zápasech bilanci 12-17, v letošní sezoně 2-1 - kromě Baku triumfovala ještě v únoru v Dauhá.

"Agnieszka odehrála čistý zápas, téměř nechybovala. Měla jsem nějaké šance, ale asi jsem příliš riskovala. Když Agnieszka hraje dobře a já chybuju, tak je těžké vyhrát," komentovala Ruska.

Obě tenistky se okamžitě přesouvají do Toronta, kde se Radwaňská utká s další Ruskou Vesninovou, Zvonarevovou bude po volném postupu z prvního kola čekat vítězka duelu Petrovová - Gajdošová.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie / San Diego, tv. povrch, 721.000 dolarů)
nedělní výsledky (07. 08. 2011)

Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Zvonarevová (1-Rus.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
nechci machrovat ale ty kurzy byly luxusní úlet... určitě nejsu jediný kdo ví že zvonareva je nyní výkonnostně o hodně níž než dřív
Reagovat
smazaný uživatel
Je nesmírně zajímavé, že tyhle svoje moudra píšeš skoro vždy až po zápase. Njn po bitvě je každý generál. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád obě tenistky, ale dnes jsem to přál Agnieszce a titul si opravdu zasloužila. Její tenis udělal krok dopředu. Z nejhorších pozic dokázala zahrát velice agresivní úder, který buď Věrka nedokázala vrátit, nebo jí to dělalo značné problémy. Přál bych jí návrat do TOP10, určitě na to má!
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že tady ji asi měla vyřadit už Hantuchová; v prvním setu kanár, ve třetím setu byla break navrch (4-3), ale koncovku nezvládla.

Jinak v aktuální top 10 jsou podle mě jen dvě pochybný místa: Schiavone a Petkovic, mimo top 10 (i top 50) Serena. Uvidíme, kdo to desátý místo nakonec získá (na konci roku).

Jinak Aga hrála sice na její poměry ve finále výborně, ale Vera teda dost hrůza, zejm. v porovnání z formou z loňského roku od Wimbledonu. S Ivanovičovou jí aspoň výborně fungoval bekhend, dnes ani to ne. Za všechno hovří, jak returnovala druhej servis Radwanské a že si vypracovala jen dva breakboly, který zamázla hloupýma chybama. Přitom brekanout Agu by pro dobře returnujícího hráče top 30 neměl být zase až takový problém.

Jako
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ženskej tenis je nevyzpytalnej :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist