Rafa Nadal Court. V Barceloně pojmenovali kurt po devítinásobném šampionovi

23. 4. 2017, 12:47
Aktuality 31
Hlavní kurt tenisového areálu Real Club Tennis Barcelona-1899, kde se v dubnu koná tradiční antukový podnik ATP 500, byl pojmenován po jeho devítinásobném šampionovi. Organizátoři turnaje tento týden odhlasovali, že kurt ponese název Rafa Nadal Court.
Profily hráčů
Rafa Nadal Court v Barceloně

Španěl Rafael Nadal v Barceloně triumfoval v letech 2005 až 2009, v dalším roce chyběl kvůli zranění kolena. Další triumfy přidal v letech 2011 až 2013 a loni. Za posledních dvanáct let mu porážky v metropoli Katalánska připravili pouze jeho krajan Nicolas Almagro (čtvrtfinále 2014) a Ital Fabio Fognini (osmifinále 2015).

Příští týden bude třicetiletý rodák z Mallorky útočit na rekordní 10. titul, což se žádnému tenistovi na jednom turnaji nepovedlo (už dnes to Nadal může dokázat v Monte Carlu). Pokud znovu zůstane neporažen, slavit by jubilejlní triumf na dvorci Rafa Nadal Court.


Do letošního ATP World Tour 500 Barcelona Open Banc Sabadell Nadal vstoupí zápasem druhého kola proti Renzu Olivovi, nebo Brazilci Rogeriu Dutra Silvovi. Pak může narazit na krajana Davida Ferrera, v případném čtvrtfinále na Němce Alexandera Zvereva. 

Nasazenou jedničkou je první muž žebříčku Andy Murray, který se v Barceloně představí poprvé po pěti letech. Jediný český tenista Tomáš Berdych se pár dnů před losem odhlásil kvůli zranění ramena. | los dvouhry |

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
peggy
Moc Rafovi preji vyhru,ale muze se stat lecos.Neni vzdy posviceni.
Reagovat
turista
To je zcela v pořádku, že po Rafovi pojmenovali ten kurt. Je hrající legenda a pravděpodobně tam připíše příští neděli další desítku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten moment, kedy zistis, ze je po tebe pomenovaný hlavný kurt prestizneho turnaja, kdezto po tvojom hlavnom rivalovi len nejaká vedlajsia ulica v nepodstatnom meste :)

Rafael Nadal
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavní kurty skutečně prestižních turnajů jsou pojmenovány po úplně jiných hráčích...
Reagovat
Fandina
Mít ulici je ale mnohem prestižnější než kurt.
Reagovat
Kozoroh
Basilejští pořadatelé mají co dohánět. Dva velcí rivalové Fedexe mají po sobě pojmenované kurty, zatímco Roger ne, to musí v Basileji napravit :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslím, že Roger si nepotřebuje honit ego nějakými pseudoúspěchy a basilejští funkcionáři mají dost rozumu na to, aby věděli, že kurty se po hráčích pojmenovávají až po skončení kariéry.

To pak bude po Rogerovi jako po majiteli nejvíce titulů pojmenován centrkurt na Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Najviac titulov má zatiaľ stále spoločne so Samprasom. Asi nie je náhoda, že Rogera volajú Egoista, keď jeho fanúšikovia zabúdajú na iné legendy.

A pochybujem, že by konzervatívni Angličania pomenovali po ňom kurt, nech nejakým zázrakom vyhrá aj ôsmy titul. To skôr hrdí Francúzi pomenujú kurt po Nadalovi v Paríži, no nemyslím, že kurt hlavný.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt to je v poradku dost bych byl prekvapeny pokud by se kurt v Paříži nejmenoval po nejlepsim antukari vsech dob a x nasobnem vitezi.

Ale je videt Petko jak ti ten titul z 1000covky ;) vliv novou krev dozil, ta tvoje arogance te ani po letech a vekem neopustila.

Po 2letech kbys byl vsem jenom k smichu se snazis se sesmesnit jeste vic..co natom nechapu jevze to je ve chvily kdy 36 lety Federer vyhrava jeden turnaj za druhym.
Reagovat
smazaný uživatel
A jéjé. Vidím, že som zaťal do živého. Ďalší, čo dnes zrovna nemal deň Dé :)
Reagovat
Pe3k
Však ho nech, je antuka, Řafa po čase něco uhaluzil, kdy jindy by tu měl hnojit web než teď?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, však po něm nikdo ten kurt ještě nepojmenovává, jako fanatici po jiných stále aktivních hráčích. V tom je ten rozdíl, kamoško...
Reagovat
vrabejka
Tak to je paráda :D
Nezažil jsem aby nějaký tenista mohl hrát na kurtu který nese jeho jméno :D
Reagovat
gigin
ND v IW.
Reagovat
Stan_Borowitz
že se Rafa nenarodil v době, kdy byla na antuce skutečně kvalitní konkurence, a tak silnější polovinu kariéry byl jeho největším soupeřem na antuce průměrný antukář Federer a druhou, tu slabší, hardový specialista Djokovič. Kdyby třeba hrál souběžně s Borgem a Vilasem, mohli jsme místo antukového krále mít jen jednoho dalšího průměrného antukáře navíc...

Ale aj taký je šport.
Reagovat
Amputace
Už i ty trolíš? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen navazuji na myšlenky jednoho z největších Rafových fandů... tak ono to bylo trolování? Vždyť on se opakovaně dušoval, že rozhodně ne, že je to fundovaná analýza.

Člověk dnes už neví, čemu a komu věřit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda,ze se Federer nenarodil do ery Samprase na trávě...ten by mu teprve dal co proto..v jeho nejlepších letech ;) a tak bychom mohli pokracovat do nekonecna ;)
Reagovat
Torresek
Škoda že jste se narodil :D číst vaše "myšlenky" to je opravdu pecka. Z čeho máte takové midráky? Jste nemocný nebo jen deb.ilní?
Reagovat
spaniel
Cim to je, ze lidi co maji v nicku zdrobnelinu, obvykle majini mysleni na urovni maleho decka.
Reagovat
Stan_Borowitz
ty jsi tady asi nový, takže neznáš slavnou Forehandovu teorii o slabé éře.

Tak si to dohledej, abys příště zase nebyl ta debiIa.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi fans stoja za Rafom!! Vamooos!
Reagovat
fialka
Obávam sa, že ak Rafovi dnes diváci prichystajú včerajšiu atmošku, nemusí to zvládnuť. Predpokladám, že jeho tým je natoľko profesionálny, že na sociálnych sieťach nesledoval reakcie fans. To by Rafu mohlo položiť.
Reagovat
kada.tom
No, dnes by mohl vyhrát 10. Monte Carlo a příští týden 10. Barcelonu ... no a za nějaký ten týden 10. RG :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Verim,ze to tak bude...to uz se opakovat nebude...první úkol splněn :)
Reagovat
Pe3k
Logická volba, co jiného po Nadalovi pojmenovat, než antukový kurt, že? Ceny fair-play po něm pojmenovávat nebudou...
Reagovat
smazaný uživatel
+4
Reagovat
peggy
Bude krasne hrat na kurtu sveho jmena a RAFA si to zaslouzi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vyhrát desátý titul na svém kurtu, co více si přát? Vamos! :)
Reagovat
George_Renel
Oni mu ho nedali, oni ho jen pojmenovali jeho jménem...
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist