Rafa se vrací! Nadal naskočí zpět do akce hned zkraje sezony v Brisbane

1. 12. 2023, 14:07
Aktuality 14
Rafael Nadal (37) oznámil na sociálních sítích termín svého návratu na kurty. Majitel 22 grandslamových trofejí, který odehrál poslední soutěžní zápas na lednovém Australian Open a poté bojoval se zraněním kyčle, podnikne comeback v lednu na akci ATP 250 v australském Brisbane.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Ahoj všichni. Po roce mimo soutěž nastal čas se vrátit. Bude to v Brisbane v prvním lednovém týdnu. Uvidíme se tam," uvedl antukový král ve videu na svých sociálních sítích.

Nadal má velmi bohatou historii zdravotních potíží. Poslední zápis učinil hned na začátku sezony 2023, když si ve druhém kole na Australian Open zranil kyčel. Zápas sice dohrál, ale od té doby neabsolvoval ani jedno soutěžní utkání. Rodák z Manacoru se nejprve snažil řešit zranění konzervativně, nicméně operaci se nevyhnul. Ještě v létě nebylo vůbec jisté, zda bude schopen návrat podniknout.

Už dříve však avizoval, že se rozhodně hodlá s kariérou rozloučit na milovaných tenisových kurtech. Sezona 2024 by mohla být jeho poslední a za jeden z vrcholů bude určitě považovat olympijské hry. Ty se totiž uskuteční na přelomu července a srpna v Paříži. V areálu Rolanda Garrose. V jeho svatostánku.

"Nemyslím si, že si zasloužím skončit takhle. Celou kariéru jsem tvrdě pracoval, takže můj konec nepřijde na tiskové konferenci. Budu dál dřít, abych svou kariéru ukončil tím správným způsobem," vysvětluje ve zmíněném videu.

Akce v Brisbane nebude mít o hvězdná jména nouzi. Do australské metropole se chystají také Andy Murray, Naomi Ósakaová, Viktoria Azarenková, Grigor Dimitrov či Holger Rune. Turnaj se uskuteční od 31. prosince do 7. ledna.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, César Suárez

Komentáře

14
Přidat komentář
enfee
Moc se tesim. Pro tenisovy svet to bude hodne velka a zajimava udalost. Kez by mu to aspon rok slapalo jako driv
Reagovat
turista
Ukáže se zda plánuje tak plnotučný návrat k tenisu jako předvedl před dvěma lety. Tehdy to bylo impozantní. Ale byl o ty dva roky mladší.
Reagovat
annah
Bude napínavé sledovat, v jaké formě se Rafa vrátí. Bude mít téměř stejnou herní přestávku, jako měl Federer v roce 2016, když pak po návratu vyhrál dva GS. A bude o rok starší, než byl tehdy Roger.
Reagovat
Patik
Roger mal prestávku len od Wimbledonu čo je len polka sezóny..Nadalov comeback bude asi ako Rogerov posledný Wimbledon..kanár na French Open.
Reagovat
annah
Aha. On se po tom úrazu kolena po AO ještě v létě vrátil? Tak to jsem zapomnela.
Reagovat
turista
Ne o rok ale o dva roky starší bude než byl RF v roce 2017. Tehdy měl RF 36 let a RN bude mít v roce 2024 38 let.
Reagovat
QacO
To musí byť dobrý matroš co bere....
Reagovat
Amputace
S Djokovičem asi mají stejného dealera. Ten se teď nechtěl testovat, nebo co, ne?
Reagovat
Pe3k
Čekal jsem, že se vrátí až na cihlu
Reagovat
Patik
Veď vráti uhra tri zápasy na harde a uvidíme ho zase len na tehle
Reagovat
Mantra
nechci sejčkovat, ale tu olympijádu si myslím zhlédne v tv
Reagovat
JohnB
kdyby si nebyl jistý, že je připraven, tak se nevrací
Reagovat
Mantra
do léta nevydrží zdravej
Reagovat
Patik
Injekcie to istia.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist