Rally For Relief: Tenisté pomohli vybrat 1,5 milionu dolarů

16. 1. 2011, 11:35
Aktuality 5
Tenisové hvězdy Rafael Nadal, Roger Federer, Caroline Wozniacká, Novak Djokovič a další sehrály den před začátkem Australian Open v Melbourne Parku exhibici na podporu obětí ničivých záplav v Austrálii. Akce vynesla 1,5 milionu dolarů (přes 27 milionů korun) na vstupném a dobročinných příspěvcích, které bude možné zasílat až do konce ledna.
Exhibice Rally For Relief

Účastníci exhibice s názvem Rally For Rellief se navíc rozhodli, že vydraží trička, v nichž hráli. Přispějí také zástupci ATP a WTA, kteří slíbili poslat na konto deset australských dolarů (180 korun) za každé eso zahrané během Australian Open. 

"Je to čest tady být a pomáhat obětem," řekl Federer po zhruba dvouhodinové show, kterou v zaplněné Areně Roda Lavera sledovalo 15.000 diváků.

Tenisté se snažili obyvatele těžce zkoušené Austrálie také rozptýlit a na kurtu se předháněli v žertech. Světová jednička Wozniacká pózovala ve svých šatech s hlubokým výstřihem Djokovičovi, který ji fotil vypůjčeným fotoaparátem. "Vidím víc, než si myslíš," volal na dánskou krásku známý vtipálek.

Djokovič, Murray nebo Roddick si dělali srandu ze zvukých doprovodů úderů, kterými je známa řada tenistek. Když Ivanovičová zahrála eso slabým podáním a ponikavě zařvala “uhhhhhhhh”, Roddick zvedl ruku a řekl: "Promiň, byl jsem rozptylován." Američan dodal, že zůstaně raději na základní čáře, protože má při smíšené čtyřhře 'dobrý výhled'.

Severovýchod Austrálie sužují již několik týdnů nejhorší záplavy za uplynulých 40 let. Voda zaplavila desetitisíce domů a připravila o život 27 lidí, další jsou pohřešováni.

"Všichni jsme byli v šoku, když jsme viděli ty záběry. Samozřejmě život nikomu vrátit nemůžeme, ale snad se nám povedlo přivést lidi alespoň na chvíli na jiné myšlenky," uvedla Belgičanka Kim Clijstersová. Exhibice se zúčastnily také domácí jedničky Sam Stosurová a Lleyton Hewitt, další Belgičanka Justine Heninová, Američan Andy Roddick, Andy Murray, Victoria Azarenková, Vera Zvonarevová, Ana Ivanovičová nebo bývalý prefesionální hráč Patrick Rafter.

Clijstersová s Nadalem proti Stosurové s Federerem (čas 7:00):


Jedna z výměn zaznamenaná divákem:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rád bych viděl fotka Caroline pořízené Novakem :))
Reagovat
carolyn
Tady, když budeš listovat, tak jednu najdeš :-)

http://aktualne.centrum.cz/sportplus/ostatni-sporty/tenis/fotogalerie/2011/01/16/tenisove-hvezdy-pro-dobrou-vec-smichem-bojovaly-pr/
Reagovat
carolyn
Stejně je to děsný co se děje, loni když končilo AO tak tam byli požáry a letos než AO začalo, zas povodně ..... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že bude celý záznam na stránkách AO jako to bylo loni s Hit for Haiti....
Reagovat
smazaný uživatel
chvalihodné-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist