Raonic je v Indian Wells opět v semifinále, v něm se utká s Thiemem

15. 3. 2019, 07:07
Aktuality 0
ATP INDIAN WELLS - Kanaďan Milos Raonic v Indian Wells porazil devatenáctiletého srbského lucky losera Miomira Kecmanoviče a čtvrtou účast na kalifornském Masters v řadě proměnil v semifinále. V něm se finalista z roku 2016 utká s Rakušanem Dominicem Thiemem, který postoupil bez boje přes zraněného Francouze Gaëla Monfilse.
Milos Raonic

Indian Wells je jeho možná nejoblíbenějším turnajem série Masters 1000. V kalifornské poušti hraje Milos Raonic počtvrté za posledních pět let a znovu se dostal mezi kvarteto nejlepších. Přitom za uplynulých dvanáct měsíců se do semifinále dostal jen jednou - už loni v červnu. 

Osmadvacetiletému Kanaďanovi k tomu letos stačilo potvrzovat roli papírového favorita. Nejtěžšího soupeře zdolal hned v úvodním zápase, kdy si poradil s domácím Samem Querreym, pak následovaly postupy přes amerického outsidera Marcose Girona, Němce Jana-Lennarda Struffa a ve čtvrtfinále si poradil se Srbem Miomirem Kecmanovičem

Devatenáctiletý Kecmanovič, který se do hlavní soutěže dostal až jako náhradník za zraněného Kevina Andersona a na okruhu ATP měl před turnajem na kontě jedinou výhru, se proti světové čtrnáctce neprosadil na returnu. Sice si vypracoval tři brejkboly, ale ani jeden nevyužil a za hodinu a čtvrt prohrál 3-6 4-6.

"Dnes jsem se mohl opřít o podání. To byl základ k úspěchu," komentoval Raonic, který má na kontě celkem osm titulů - jeden z turnaje ATP 500 a dva z ATP 250. Na devátý čeká už přes tři roky.

O své celkově 23. finále a čtvrté na turnajích Masters 1000 si finalista z roku 2016 zahraje s Dominicem Thiemem, kterého v obou vzájemných duelech před třemi lety na tvrdém povrchu porazil 2-0 na sety.

Thiem v Indian Wells poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě a neztratil v nich ani set. Ve čtvrtfinále měl čelit ve výborně formě hrajícímu Gaëlu Monfilsovi, soupeř ale k utkání nenastoupil. Francouzský tenista se odhlásil kvůli zranění levé achilovky, divákům se na kurt přišel omluvit osobně.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359. 455 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 03. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (7-Rak.) - Monfils (18-Fr.) bez boje
Raonic (13-Kan.) - Kecmanovič (Srb.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist