Raonic se prostřílel do finále, servis mu nesebral ani Almagro

7. 1. 2012, 21:41
Aktuality 2
ATP ČENNAÍ - Nováček loňské sezony Milos Raonic se v indické Čennaí postaral o vyřazení nasazené dvojky Nicólase Almagra a postoupil do finále. O druhý titul se utká se světovou devítkou Jankem Tipsarevičem.
Milos Raonic

Loňský držitel ceny pro nejlepšího nováčka na okruhu ATP Tour Milos Raonic se do svého třetího finále v životě dostal díky výhře 6-4 6-4 nad turnajovou dvojkou Nicolásem Almagrem. Proti Španělovi zaznamenal čtvrtý skalp hráče Top 10.

Jednadvacetiletý Kanaďan v Indii odehrál tři utkání, v nichž ani jednou neztratil podání. Celkově odvrátil už 10 brejkbolů.

"Hrál opravdu dobře a servíroval jako monstrum. S takovým servisem má velkou šanci vyhrávat zápasy. Přes 80 procent jeho úspěchu bylo podání, hlaně v prvním setu," komentoval 10. hráč světa Almagro vítězství Raonice, který nastřílel 17 es.

Rodák z černohorské Podgorici Raonic bude chtít v Čennaí navázat na loňský triumf ze San Jose. Jeho soupeřem bude nejvýše nasazený Janko Tipsarevič. "Bude to pro mě důležitý den. Půjdu do finále v pozitivním rozpoložení. Jsem spokojený se svým podáním, a pokud si dokážu vytvářet šance na returnu, mám velkou šanci na úspěch," věří si Raonic.

Devátý hráč světa Tipsarevič v dnešním semifinále porazil 6-1 6-4 japonského kvalifikanta Go Soedu, který se včera dostal přes obhájce titulu Wawrinku do premiérového semifinále na okruhu, a bude usilovat o třetí titul v kariéře. Sedmadvacetiletý účastník listopadového Turnaje mistrů získal své první dvě trofeje loni v Moskvě a Kuala Lumpuru.

"Je začátek sezony a odehrál jsem pár těžkých zápasů. Na finále se těším," uvedl Tipsarevič. Ten dnes postoupil také do finále čtyřhry, ve které nastupuje s domácím zkušeným deblistou Leanderem Paesem.

- ATP 250 ČENNAÍ -
(Indie, tv. povrch, 398.250 dolarů)
sobotní výsledky (07. 01. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Soeda (Srb.) 6-1 6-4
Raonic (4-Kan.) - Almagro (2-Šp.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velmi, velmi nebezpečný tenista...TOP 10 do konca roka 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Milos :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist