Raonic se vrátil porážkou s osmnáctiletým De Minaurem

3. 1. 2018, 11:49
Aktuality 0
ATP BRISBANE - Milos Raonic, který byl loni v srpnu na operaci se zápěstím a při říjnovém návratu na kurt si poranil lýtko, v prvním zápase po třech měsících překvapivě prohrál. V Brisbane vítěz turnaje z roku 2016 podlehl dvakrát 4-6 domácí osmnáctileté naději Alexi De Minaurovi, jenž se může těšit na své první čtvrtfinále na okruhu ATP.
Milos Raonic

Milos Raonic má za sebou sezonu prošpikovanou zraněními. Na jaře laboroval s bolavou nohou, v létě s kyčlí a v srpnu pro něj téměř skončila sezona. Se zápěstím musel na operaci a i když se v říjnu na kurty vrátil, ve druhém zápase si poranil lýtko a od té doby nehrál.

Začátek nové sezony na rozdíl od řady svých kolegů stihl, radost ze svého prvního zápasu ale nemá. V australském Brisbane, kde tři roky po sobě nechyběl v semifinále a předloni po finálové výhře nad Federerem triumfoval, prohrál 4-6 4-6 s domácím osmnáctiletým talentem Alexem De Minaurem

"Jsem těžce zklamaný. Doufám, že se do dalšího turnaje zlepším," neskrýval Raonic rozčarování ze svého výkonu.  "Nemůžu očekávat, že budu mít hned všechno, ale očekával jsem, že půjdu na kurt a budu bojovat, ale to se nestalo. Do formy se budu muset dostat přes dobré tréninky," dodal sedmadvacetiletý Kanaďan.

Raonic příští týden na žádný turnaj přihlášený není, z Brisbane odletí rovnou do Melbourne, kde se bude připravovat na první grandslam roku.

De Minaur si dva dny po výhře nad Američanem Stevem Johnsonem připsal svůj nejcennější skalp a může se těšit na premiérové čtvrtfinále na turnaji ATP. V něm se střetne s jen o rok starším americkým kvalifikantem Michaelem Mmohem, který v Brisbane oslavil své první dvě výhry na okruhu ATP, když zdolal Argentince Delbonise a dnes Němce Mischu Zvereva.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 468.910 dolarů
středeční výsledky (03. 01. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
De Minaur (Austr.) - Raonic (2-Kan.) 6-4 6-4
Kyrgios (3-Austr.) - Ebden (Austr.) 6-7(3) 7-6(5) 6-2
Dolgopolov (Ukr.) - Zeballos (Arg.) 6-1 6-2
Mmoh (USA) - M. Zverev (Něm.) 6-2 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist